אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ממציא אנדרואיד: Essential מנפצת את תפיסת "הגן הסגור" צילום: בלומברג

ממציא אנדרואיד: Essential מנפצת את תפיסת "הגן הסגור"

אנדי רובין הציג את אסטרטגיית המוצר של Essential, יצרנית המובייל החדשה שהוא מנהיג. לדבריו, בניגוד לאפל והאחרות, המכשירים שלה יתמכו בכל התקנים של כל החברות בעולם, כדי לתת למשתמשים את החופש לבחור אילו התקנים לחבר

11.06.2017, 12:11 | רפאל קאהאן
אנדי רובין, האדם שהמציא את אנדרואיד וחשף בחודש שעבר את יצרנית הסמארטפונים Essential שבהנהגתו, חושף את האסטרטגיה שלה. במסגרת ראיון שפורסם בביזנס אינסיידר, הרחיב רובין גם על מערכת ההפעלה Ambient OS של Essential, שצפויה להיות מרכז שליטה למוצרי אינטרנט הדברים בבתים ובעסקים.

קראו עוד בכלכליסט

רובין הודיע שאמביינט תתמוך בכל תקני אינטרנט הדברים של החברות הגדולות שקיימים כיום בשוק, כולל הומקיט של אפל. "אפל מנסה לשלוט בסביבה של היצרנים שמתחברים למערכת שלה", אמר. "אני יכול בקלות לעקוף את המגבלות של אפל שדורשת חיבור בלעדי למערכת שלה - כל מה שאני צריך לעשות זה לפתח API (תוכנת חיבור - ר"ק) שיוכל לדבר עם המוצרים האלה ולהתקין אותם על אמביינט".

הטלפון הראשון של Essential הטלפון הראשון של Essential הטלפון הראשון של Essential

"הגישה שלי היא 'אנטי גן סגור', בגלל זה בחרנו באנדרואיד", המשיך רובין, "יש לנו מהנדסים שמפתחים את היכולת לחבר את המוצר שלנו עם כל המוצרים האחרים בשוק. החברות האלה עם הגנים הסגורים שלהן יושבות להן ומצפות שהלקוחות יגיעו והן יעשו סלקציה בכניסה. אנחנו נעקוף את המגבלה הזו כי זו הדרך בה הלקוחות רוצים לחיות". הרעיון של רובין שונה מפיתוחים קודמים שנשענים על חיבור למוצרים משלימים למיניהם: זו לא טכנולוגיית מודו, שנשענת על מוצרים שבונה החברה, או טכנולוגיות שנשענות על מפתחים שיחליטו להוסיף תמיכה בחומרה שלהן לאמביינט; הרעיון הוא לאפשר חיבור לכל מוצר משלים שהוא - כך שהמשתמשים יוכלו לבחור בעצמם אם להשתמש בו, ללא מגבלות מותג או תקן.  

רובין גם התייחס לטלפון ה-Essential וליכולת שלו להתחבר לאביזרים חיצוניים. " צריך להפריד בין מודולריות לבין יכולת להשתמש באביזרים. פרויקט ARA של גוגל היה מודולרי - שם יכולת למשל להחליף את המעבד אם רצית. אבל אנחנו לא עושים זאת - המכשיר שלנו מגיע עם היכולת להתחבר לאביזרים חיצוניים, זה הכול". רובין הסביר שהגישה שלו טובה יותר משל המתחרות - קרי מוטורולה של לנובו - כי בחיבור שלו המכשיר מעביר רק את הזרם החשמלי כאשר כל התקשורת בין האביזר למכשיר מתבצעת באופן אלחוטי.

אנדי רובין, צילום: בלומברג אנדי רובין | צילום: בלומברג אנדי רובין, צילום: בלומברג

"עשינו את זה כדי להרשות לעצמנו חופש פעולה בשינויים עתידיים במוצר שלנו", הסביר. "מוטורולה למשל תקעה את עצמה בפינה. החיבור שלהם מתבסס על שקע 33 פינים - זאת אומרת שהם לא יוכלו לשנות את העיצוב הבסיסי של מכשיר שלהם בדורות הבאים אם הם רוצים לשמור על תאימות לאחור, זה מאוד יגביל אותם בעתיד. אצלנו אין את הבעיה הזו - זוג הפינים שלנו מעביר רק זרם חשמלי ותו לא. המכשירים עצמם יוכלו דבר עם הטלפון כל עוד שבב התקשורת שלנו יפעל. החיבור הפיזי מתבצע דרך מגנט ואת זה אפשר לשנות".

העולם אינו מוכן ל-VR

"הבעיה של לא מעט חברות זה שהן לא חושבות על הלקוחות שלהן. אתן לכם דוגמה: רכשתי לאחרונה מקבוק פרו עם הטאץ'-בר החדש. המחשב מגיע רק עם חיבורי USB C. כשרציתי לחבר אותו לרשת בחברה הלכתי לחנות של אפל וביקשתי מחבר לרשת. אמרו לי שאין כזה עדיין. אז נאלצתי לקנות מחבר לייטנינג, ועליו להרכיב מחבר רשת - זאת אומרת שבשביל להתחבר לרשת בחברה שלי אני צריך להשתמש בשני מחברים. זה בדיוק השלב שהתחלתי להרגיש לא בנוח על כך שאני צרכן של המוצרים האלה".

רובין גם התייחס לתחום המציאות המדומה והסביר שהוא לא חושב שהתחום בשל עבור הצרכנים והוא מאמין שהמציאות המוגברת היא זו שתספק את ההתקדמות בתחום. "מדובר בצעדי תינוק. אני מאוד מקווה שהפורמט ישתנה בעתיד. מדובר במוצרים יקרים מדי - אני לא חושב שהם מוכנים לשוק הגדול. כשמשקפי AR יעלו 200 דולר ויוכלו להתחבר לסמארטפון בקלות זה ישתנה. אני לא רואה אנשים מרכיבים את המשקפיים 24 שעות ביממה. הם ירכיבו אותם למשחק - אולי מונופול AR או משחק חברה אחר. מהבחינה הזו זה עשוי להתברר כמוצר חברתי יותר מאשר מציאות מדומה".

תגיות