אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הממשלה סיכמה: בטווח הקצר אוניות קטנות יזרימו אמוניה למפעלים צילום: פיני חמו

פרסום ראשון

הממשלה סיכמה: בטווח הקצר אוניות קטנות יזרימו אמוניה למפעלים

כדי לאפשר את השימוש באוניות הקטנות הממשלה תידרש לתת רישיון עסק לשימוש בצינורות הקיימים. על פי המסתמן, הפתרון לטווח הארוך, יהיה הקמת מקשר ימי 3 ק"מ מחיפה אליו תתחבר אוניה שתזרים אמוניה למפעלים, אולם פתרון זה עוד ייצא לפועל עוד כשנתיים וחצי

18.06.2017, 18:50 | עמרי מילמן וליאור גוטמן

בדיון שהתקיים היום אצל רה"מ בנימין נתניהו עם כלל הגורמים המעורבים בסוגיית מכל האמוניה בחיפה, הגיעו נציגי הממשלה השונים לסיכום לפיו הפתרון לטווח הקצר יהיה שימוש באוניות קטנות שיזרימו אמוניה למפעלים באמצעות הצנרת הקיימת היום ממפרץ חיפה למפעל, במקום המכל שצריך להסגר לפי החלת בג"ץ. הפתרון דורש את אישור בית המשפט העליון.

קראו עוד בכלכליסט

מכל האמוניה בחיפה, צילום: פיני חמו מכל האמוניה בחיפה | צילום: פיני חמו מכל האמוניה בחיפה, צילום: פיני חמו

בדיון השתתפו היום כלל נציגי הממשלה ביניהם נציגי היועץ המשפטי לממשלה, נציגי המשרד להגנת הסביבה, מנכ"ל משרד האוצר שי באב"ד, מנכ"ל משרד ראש הממשלה, אלי גרונר, פיקוד העורף וכו'. הצדדים השונים, כך נודע ל"כלכליסט" הסכימו על הפתרון המוצע זאת לאחר שהחלופה האחרת שעלתה על הפרק כפתרון לטווח הקצר עבור משבר האמוניה, האיזוטנקים (מיכלי אמוניה קטנים) אולם זו נפסלה היום על הסף על ידי פיקוד העורף והמל"ל מסיבות ביטחוניות.

כדי לאפשר את השימוש בטווח הקצר באוניות הקטנות יידרשו בממשלה לתת רישיון עסק לשימוש בצינורות הקיימים, מכשול שכעת יידרשו בממשלה לתת לו פתרון.

הפתרון לטווח הארוך, יהיה הקמת המקשר הימי 3 ק"מ מחיפה אליו תתחבר אוניה שתזרים אמוניה למפעלים, אולם הקמתו צפוייה לקחת כשנה וחצי, ויחד עם האישורים הנדרשים בטרם יתחילו להקים אותו, ההערכות מדברות על תקופה שבין שנתיים לשנתיים וחצי.

הסיכום אליו הגיעו היום נציגי הממשלה השונים בדיון עם ראש הממשלה יידרש לעבור בקרוב כהחלטת ממשלה, שחברת חיפה כימיקלים לא צפויה להתנגד לה.

בפועל מפעלי חיפה כימיקלים לא פועלים כחודשיים זאת לאחר שמיכל האמוניה כבר כמעט התרוקן לחלוטין. לפני מספר שבועות בית המשפט העליון אישר את פסיקת המחוזי הקובעת כי יש להפסיק את השימוש במיכל האמוניה בחיפה ולא למלא אותו מחדש, כאשר יש לרוקנו עד סוף יולי. בשלב זה במיכל, המכיל 12 אלף טון, נותרו 400 טון אמוניה אחרונים. כעת המשרד להגנת הסביבה צריך להציג תוכנית כיצד לרוקנם מבלי לסכן את הציבור.

 

במקביל, אתמול איימה ההסתדרות להשבית את המפעלים בדרום אם המדינה לא תסיים את הסאגה שמאיימת על מקום עבודתם של מאות עובדי חיפה כימיקלים.

תגיות

11 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

9.
לדעתי על החברה לתבוע את המדינה והעיריה
לכל בעל הון, ראה מה עשה לך מדינת ישראל לאחר ההפרטה. זה מאוד יפה להיות נגד החברה, חבורת צבועים איפה הייתם שהמפעלים הופרטו??? הנזק שאתם עושים על גבם הוא אדיר, או שתתנו (הממשלה) להם גב בכל מחיר להכול ותושיבו את המתנגדים בצד ותכינו סוללת עו"ד שיתבעו כל מי שמצייץ נגד התעשיה או שתרכשו חזרה את כל המפעלים או שגם תשתיקו את כולם וגם תקימו מפעל חלופי, דיי כבר לטרור הזה נגדם, לא רוצים אותם שלמו מחיר הגון ותרכשו חזרה אחר כך תעשו מה שבא לכם!! בעלי עסקים לא שק חבטות של אף אחד, אל תתפלאו אם מחר בבוקר אף אחד לא ישקיע בישראל, אתם מבריחים משקיעים. המדינה בהתחלה מפריטים לוקחים כסף, מתעללים עם הגבלות חמורות ואחרי זה עושים להם את המוות עד שיסגרו, חברה קמה למטרה אחת להרוויח וכמה שיותר. לא מתאים למשהוא שירכוש חזרה את הנכס בשווי הגון. ההתנהלות הזו עושה שם גרוע למדינה, ההתנהלות הזו לא קיימת באף מקום בעולם, אף משקיע לא ירצה לשים כאן שקל תחשבו על זה!!! זה יוביל בעתיד לדברים הרבה הרבה יותר גרועים עד אשר יבטיחו רווח בטוח למשקיע גם במקרה שהוא יפסיד וזאת רק כדי להיכנס לשוק בישראל.
אזרח  |  19.06.17
לכל התגובות