אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
באפט: הבעיה של כלכלת ארה"ב היא שהעשירים מרוויחים יותר מדי צילום: גטי אימג'ס

באפט: הבעיה של כלכלת ארה"ב היא שהעשירים מרוויחים יותר מדי

איל ההון מודה שאנשים כמותו מייצגים את כל מה שלא טוב בכלכלה האמריקאית, ואומר שקצב הצמיחה שלה בריא

28.06.2017, 13:09 | שירות כלכליסט

וורן באפט, שהונו האישי עומד על 75 מיליארד דולר ומדורג תדיר בקרב האנשים העשירים בעולם, מודה שאי השוויון בין העשירים ביותר לבין שאר החברה משפיע לשלילה על הכלכלה.

קראו עוד בכלכליסט

"הבעיה האמיתית לדעתי היא השגשוג הלא ייאמן של האנשים העשירים", אמר בראיון לתכנית Newshour ב-PBS.

"בשנת 1982, בה פורסמה לראשונה רשימת 400 העשירים של פורבס, השווי הכולל של הונם עמד על 93 מיליארד דולר. כיום יש להם הון מצרפי של 2.4 טריליון דולר, כלומר פי 25 לכל אחד", אמר באפט והוסיף כי "השגשוג הזה היטיב באופן חסר פרופורציה עם האנשים בפסגה".

באפט ציין עוד כי קצב הצמיחה של הכלכלה האמריקאית, שעומד על 2% בשנה, בריא וישפר את החיים של אמריקאים רבים.

"השיעור הזה יוסיף תמ"ג בשווי של 19 אלף דולר לאדם, כלומר 76 אלף דולר למשפחה של 4 נפשות", הסביר. "כך שהילדים שלנו והילדים של הילדים שלנו יחיו חיים טובים בהרבה עם שיעור צמיחה של 2%".

בכל זאת, באפט מציין כי אנשים רבים תקועים. "הכלכלה במצב טוב, אבל לא כל האמריקאים במצב טוב". לדבריו, הסיבה לכך היא שהאוטומציה והמעבר לדיגיטליות בכוח העבודה האמריקאי מתרחשים בקצב מהיר מכדי לאפשר הכשרת עובדים מחדש. 

וורן באפט, צילום: בלומברג וורן באפט | צילום: בלומברג וורן באפט, צילום: בלומברג

"תמיד רואים תנודות בתעסוקה", אמר. "אם חושבים על זה, אז ב-1800 היה צורך ב-80% מכוח העבודה כדי לייצר מספיק מזון לכל המדינה, כיום צריך רק 3%. האמת היא שמערכות השוק מזיזות אנשים", סיכם. "ככל שהכלכלה מתפתחת, כך מוקצים מחדש משאבים".

עם זאת, באפט מודה כי השינויים וההתפתחויות הללו בכלכלה לא מיטיבים עם כל העובדים, "לדוגמא עובדי הפלדה באוהיו. זו בעיה שצריך להתייחס אליה, כי כשיש משהו שטוב לחברה, אך פוגעני ביותר לאנשים מסוימים, חייבים לוודא שמטפלים באותם אנשים".

מתוך רצון לפצות על אי השוויון שהוא עצמו נהנה ממנו, באפט, ביחד עם מייסד מיקרוסופט ביל גייטס, ייסד ב-2010 את Giving Pledge. התאגדות של מיליארדרים המתחייבים לתרום לצדקה לפחות מחצית מהונם. מטרת ההתחייבות היא לא רק לעזור לנזקקים באופן ישיר, אלא גם לעודד עשירים נוספים להצטרף ליוזמה.

תגיות