אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פורטיסימו רוכשת את טוטנאור מבית שמש תמורת 100 מיליון דולר צילום: תומי הרפז

בלעדי לכלכליסט

פורטיסימו רוכשת את טוטנאור מבית שמש תמורת 100 מיליון דולר

הקרן תרכוש 100% ממניות החברה המשפחתית הוותיקה, המייצרת ציוד למכוני מחקר ובתי חולים. משפחת טוטנאור פועלת למכירת החברה כבר כמה שנים, ובמגעים קודמים סירבה להתפשר על המחיר

02.07.2017, 06:55 | גולן חזני

קרן פורטיסימו רוכשת את חברת טוטנאור מבית שמש תמורת 100 מיליון דולר. העסקה נחתמה בימים האחרונים ועתה פועלים הצדדים לקבלת אישורים והשלמתה.

קראו עוד בכלכליסט

פורטיסימו רוכשת את מלוא 100% מניות החברה מידי יורשיו של יהושוע טוטנאור, ובראשם המנכ"ל רן טוטנאור, בן הדור השלישי למשפחת התעשיינים. טוטנאור עוסקת בייצור ציוד רפואי מעבדתי למכוני מחקר ולבתי חולים. החברה מתמקדת בתחום מכשירי העיקור (אוטוקלבים) והחיטוי, ומוצריה נמכרים ב־142 מדינות. לחברה יש

חברות־בנות וסניפים בארה"ב, בהולנד, בהודו, בסין ובווייטנאם.

טוטנאור נשלטת בידי יורשיו של יהושע טוטנאור, מחלוצי התעשייה בישראל, שנפטר ב־2012. אביו, זאב טוטנאור, החל לייצר מכשירי עיקור בשנת 1925 במסגרת עבודתו באוניברסיטה העברית. ב־1950 הוא הקים עסק לייצור מכשירי עיקור וציוד למעבדות רפואיות, וב־1960 נרשמה החברה תחת השם "זאב טוטנאור ובנו". בשלב זה כבר היה יהושע הרוח החיה בחברה. ב־2007 עבר ניהול החברה לבנו של יהושע, רן (56), שמונה למנכ"ל. עם בעלי המניות נמנות גם אחיותיו ליאור ושירלי.

הונפקה ב־1993 ונמחקה מהמסחר בסוף 2009

 

החברה הונפקה בבורסה בגל הגאות של 1993, ובסוף 2009 היא נמחקה בהצעת רכש של המשפחה לפי שווי של 166 מיליון שקל. באותה שנה עמדו הכנסותיה על 213 מיליון שקל, הרווח התפעולי היה 12 מיליון שקל והרווח הנקי 7.6 מיליון שקל. כיום, כחברה פרטית, התוצאות הכספיות שלה אינן מפורסמות, אך על פי הערכות ההכנסות עומדות על כ־100 מיליון דולר בשנה, עם EBITDA (רווח תפעולי תזרימי) של כ־12 מיליון דולר ורווח נקי של 5–10 מיליון דולר.

מובילה עולמית בתחום מכשירי העיקור

 

טוטנאור היא המובילה בתחומה בעולם. מוצריה מותקנים ב־350 אלף בתי חולים, מרפאות, מעבדות ומכוני מחקר. "המעמד שלנו בשוק מבוסס על ניסיון רב־שנים ומובילות טכנולוגית, אבל הגאווה האמיתית שלנו באה מקשרי האמון עם הלקוחות", כותב המנכ"ל באתר החברה.

עד 2005 פעלה החברה מירושלים, אך באותה שנה היא עברה לבית שמש, לאחר שב־2001 רכשה שטח של 28 דונם בעיר ועליו הקימה מפעל לייצור מכשירי עיקור. החברה מעסיקה כ־230 עובדים, מרביתם בתחום הייצור. 

מכשיר עיקור של חברת טוטנאור מכשיר עיקור של חברת טוטנאור מכשיר עיקור של חברת טוטנאור

מוצרי החברה מתחלקים לשניים: מעקרים שולחניים, המיועדים בעיקר למרפאות (55% מהמכירות), ולצדם מעקרים תעשייתיים (30%), המיועדים לבתי חולים ולגופים גדולים יותר. החברה משווקת גם מוצרים אחרים, כמו מוצרי אל־פסק, ציוד היקפי למחשבים וציוד רפואי נלווה (15%), באמצעות החברה־הבת איתן הנדסה.

המשפחה פועלת למכירת החברה זה כמה שנים. לפני 3–4 שנים היא ניהלה משא ומתן מתקדם עם קרן זרה, שלא הבשיל בסופו של דבר לעסקה, לאחר שהמשפחה סירבה להתפשר על המחיר.

קרן פורטיסימו הציגה לאחרונה מימושים נאים, שבין הבולטים שבהם היתה קורנית דיגיטל, שבה השקיעה הקרן כ־16מיליון דולר ומימשה עד עתה כ־200 מיליון דולר. לפורטיסמו נותרו אחזקות בקורנית בשווי של כ־70 מיליון דולר. לפני כחודש הובילה פורטיסימו את טלרד להנפקה בבורסת תל אביב. השקעות בולטות נוספות של הקרן הן בחברת פריוריטי (בבעלות מלאה), אוריג'ין זרעים, מוטוראד ותעשיות ביולוגיות (בשותפות עם קיבוץ בית העמק).

מנהל קרן פורטיסימו יובל כהן והמנכ"ל רן טוטנאור, צילום: תומי הרפז מנהל קרן פורטיסימו יובל כהן והמנכ"ל רן טוטנאור | צילום: תומי הרפז מנהל קרן פורטיסימו יובל כהן והמנכ"ל רן טוטנאור, צילום: תומי הרפז

פורטיסימו קפיטל מתמחה בהשקעות בחברות מתחומי ההייטק והתעשייה שלהן פוטנציאל צמיחה. השותפים בקרן הם יובל כהן (מייסד ושותף מנהל), אלי בלט, שמוליק בראשי, מרק לזניק, יוחאי הכהן ויואב היינמן. מאז הקמתה גייסה פורטיסימו מיליארד דולר בארבע קרנות. הקרן הרביעית, שאותה גייסה פורטיסימו ב־2015, היתה בהיקף של 470 מיליון דולר, לאחר שקיבלה ביקושים בהיקף של מיליארד דולר.

פורטיסימו יוצגה בידי עוה"ד חיים פרידלנד, עידן בקי, יואב מר וניר קנול ממשרד גורניצקי ושות'. את טוטנאור ייצג עו״ד גיא הדר ממשרד איתן מהולל שדות.

תגיות

19 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

17.
חברת טוטנאור - מוצרים שמגיעים כמעט לכל נקודה בעולם
משפחת טוטנאור שמכרה את החברה צריכה לתת בונוס יפה לעובדים ההמומים ובכך להודות להם על העבודה שמלאו במסירות למען הצלחת חברת טוטנאור .. חברת טוטנאור היא חברה בעלת פוטנציאל ובעיקר שהיא חברה ישראלית עם מוח יהודי -צריך לחזק מחלקות מסויימות שם וזה יהיה מנוע הצמיחה לחברה .
ד"ר גיי  |  03.07.17
16.
סיפור כואב שלא ידוע מה בסופו
אל תחיו באשליות. ודאי מכרו לכם שהמהלך טוב לחברה וכעת עומד מאחוריה גוף כלכלי שיכול להשקיע בפיתוח החברה. ובכן, זה נכון, אבל בואו נחשוב קצת בגדול. פרוטיסימו היא קרו הון שמטרתה להרוויח כסף. כמה שיותר מהר וכמה שיותר הרבה. זאת איננה חברה שלפתע הוקסמה 'מהטכנולוגיה המהפכנית' של טוטנאואר. הם פשוט זיהו חברה שהרווח שלה נמוך לנפח המכירות שלה (משהו בסביבות 7%) והבינו שבמעט מאמץ (על חשבון העובדים כמובן. שיאלצו לוותר על עליות שכר או להפרד מחבריהם לעבודה) אפשר להגדיל את. רווחיות של החברה. הגדלת הרווחיות של החברה תאפשר לפרוטיסימו למכור אותה ברווח נאה. לאחר מכירת החברה על ידי פרוטיסימו לאלוהים פתרונים לאן היא באמת תתגלגל. הכל בקונה הבא במטרות הקניה שלו. אבל, הרוכש הבא ישלםהרבה יותר כסף וזה יגדיל על חברת טוטנאואר לספק רווחים במהירות והרבה! ושוב חוזרת הסחרחורת של קיצוצים ושוב יספרו לעובדים שהכל נעשה לטובתם ולטובת החברה.. בינתיים אלה. אשר באמת נהנים לא ממש רואים את שביל הגוויות של אלה אשר על גבם הם נהנים עתה. חבל. עוד חברה משפחתית ושורשית הולכת בדרך כל בשר.
שוטה הכפר  |  03.07.17
לכל התגובות