אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דודו זבידה: "הרבה יותר קל לנו לגייס הון כשאין גרעין שליטה" צילום: דור מנואל

דודו זבידה: "הרבה יותר קל לנו לגייס הון כשאין גרעין שליטה"

חברת מבני תעשייה מקבוצת כלכלית ירושלים השלימה אתמול הנפקת מניות של 230 מיליון שקל בפרמיה של 2% על מחיר השוק. מנכ"ל הקבוצה על המהלך: "זה אחד הדירקטוריונים היחידים שאליו נבחרו נציגים מטעם המוסדיים. זה יוצר איזון נכון"

20.07.2017, 07:25 | אורן פרוינד

"הרבה יותר קל לנו לגייס הון כשאין גרעין שליטה", אמר מנכ"ל כלכלית ירושלים דודו זבידה בשיחה עם "כלכליסט". זבידה השלים אתמול הנפקת מניות של 230 מיליון שקל לחברת מבני תעשייה. זו אמנם מצויה בשליטה של כלכלית ירושלים, אולם החברה־האם היא שפועלת ללא גרעין שליטה מאז שנת 2016, שבמהלכה איבד אליעזר פישמן את השליטה לטובת נושים. מבני תעשייה קיבלה ביקושים של 400 מיליון שקל וסגרה את ההנפקה במחיר של 4.85 שקלים, כ־2% מעל מחיר השוק וכ־3.5% מעל מחיר המינימום שעמד על 4.69 שקלים.

קראו עוד בכלכליסט

זבידה מסביר כי בחברה ניסו לתקן עיוות מסוים, שבו בעל שליטה מחזיק, למשל, 20% מהמניות ומנגד ממנה 80% מהדירקטוריון. זאת מול המצב היום, שבו בעלי המניות מקבלים נציגות הולמת בדירקטוריון - בהתאם להיקף האחזקה. "קיבלנו רוח גבית מדירקטוריון כלכלית ירושלים וההחלטה לפנות להנפקה נועדה לייצר ערך לכל בעלי המניות. יש יתרון שלכל בעלי המניות יש ייצוג בדירקטוריון, וזה אחד הדירקטוריונים היחידים שאליו נבחרו נציגים מטעם הגופים המוסדיים", הסביר זבידה, שמתכוון בדבריו לירון זלצמן ואלון כהן. "זה יוצר איזון נכון והיום המוסדיים דואגים להכניס עוד דירקטורים לחברות".

זבידה, שהפך לאיש החזק ביותר בקבוצת כלכלית ירושלים מאז הפכה לחברה ללא גרעין שליטה, חשף את האסטרטגיה העסקית שלה לשנים הקרובות. "אנחנו ממשיכים לחזק את הפרופיל הפיננסי, אבל המיקוד שלנו מופנה להשבחת פעילות הנדל"ן בשני פרמטרים; הראשון, לדאוג לשיעורי התפוסה בנכסים, והשני, להפעיל את הפרויקטים היזמיים ולהביא אותם מתכנון לביצוע".

דודו זבידה - כלכלית ירושלים, צילום: דור מנואל דודו זבידה - כלכלית ירושלים | צילום: דור מנואל דודו זבידה - כלכלית ירושלים, צילום: דור מנואל

זבידה פירט לגבי הפרויקטים: "אנחנו בשלבי תכנון וביצוע של 190 אלף מטר ואנחנו מניעים בסך הכל פרויקטים של ייזום בשווי 600-500 מיליון שקל, כולל מיזמים של מגורים. אלה יעזרו לנו להציף ערך ולהגדיל את ה־NOI (הכנסות תפעוליות מנכסים) כשהפרויקטים יניבו הכנסות. אנחנו קרובים לתחילת הייזום בפרויקט הסוללים בתל אביב ויש פרויקטים נוספים בפתח תקווה, בחיפה ובחולון".

כלכלית ירושלים השלימה ביוני האחרון את השלב המוסדי בהנפקת אג"ח של 612 מיליון שקל. לקראת הגיוס העלתה מידרוג את הדירוג שלה מ־Baa1.il באופק חיובי ל־A3.il באופק יציב.

כלכלית ירושלים הציגה בדו"חות הרבעון הראשון עלייה ברווח הנקי, שהסתכם ב־48 מיליון שקל, לעומת כ־21 מיליון שקל בתקופה המקבילה. ההכנסות התפעוליות מנכסים עמדו על 187 מיליון שקל, לעומת 202 מיליון שקל בתקופה המקבילה ב־2016, והרווח הנקי מנוכה הפחתות חד־פעמיות (FFO) הסתכם ב־53 מיליון שקל, בדומה לנתון בתקופה המקבילה.

תגיות