אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בכיר פייסבוק: "אנחנו סוגרים מיליון חשבונות מזויפים בכל יום" צילום: The Telegraph

בכיר פייסבוק: "אנחנו סוגרים מיליון חשבונות מזויפים בכל יום"

אלכס סטיימוס, סמנכ"ל האבטחה של הרשת החברתית, הודיע שהיא מתקשה לזהות ולחסום גורמים בעייתיים - מה שמוביל לא אחת גם להסרה של תוכן לגיטימי. לדבריו, הקושי נובע גם מההגדרות ההסתה שמשתנות ממדינה למדינה

27.08.2017, 10:39 | עומר כביר
פייסבוק סוגרת יותר ממיליון חשבונות ביום במטרה למנוע הפצת ספאם, הונאות והסתה, אך אין לה אפשרות לזהות את כל גורמי הטרור בפלטפורמה – כך גילה סמנכ"ל האבטחה של החברה, אלכס סטיימוס, במהלך ועידה שנערכה בשבוע שעבר בסן פרנסיסקו.

קראו עוד בכלכליסט

לדברי סטיימוס, המספר העצום של משתמשים בפייסבוק – יותר מ-2 מיליארד איש – מקשה עליה לזהות ולחסום את כל הגורמים הבעיתיים, ובמקביל מוביל להסרה של תכנים שמאוחר יותר התברר שלא הפרו את תנאי השימוש. "כשאתה עוסק במיליונים על גבי מיליונים של אינטראקציות, אי אפשר ליצור כללים ואז לאכוף אותם בלי לעשות טעויות", הוא צוטט ב-CNBC.

הפייקים מקשים על פייסבוק. אילוסטרציה, צילום: The Telegraph הפייקים מקשים על פייסבוק. אילוסטרציה | צילום: The Telegraph הפייקים מקשים על פייסבוק. אילוסטרציה, צילום: The Telegraph

סטיימוס אמר שהאשם בכך שלעתים יש בפייסבוק תכנים מאיימים או בעייתיים נעוץ בקשיים טכניים - שנובעים מאכיפת הכללים שקבעה החברה, ולא מהכללים עצמם. ואולם, מבקרי פייסבוק טוענים שלא מדובר רק בבעיה טכנית. "העבודה של צוותי הסרת התכנים של פייסבוק לא שקופה. הכללים לא נאכפים בצורה אחידה. יש אפליה", אמרה מנהלת תחום הסייבר בארגון זכויות הגולשים EFF, אווה גלפרין, שהשתתפה גם היא באירוע.

סטיימוס אמר בתגובה: "לא מדובר בחבורה של גברים לבנים שמחליטים אילו פוסטים להסיר. כשמגבירים את המיקוד בהסתה ובגזענות, יש יותר טעויות ותופסים גם אנשים שרק מדברים על הנושא". הוא ציין שפייסבוק פועלת ביותר מ-100 מדינות, שבחלקן יש חוקים שמגבילים את חופש הביטוי במטרה להשתיק גורמי אופוזיציה לשלטון. "ההגדרה של הסתה במדינות מסוימות בעייתית", הוסיף.

במסגרת מאמציה בתחום מרחיבה פייסבוק משעותית את הצוות שמנטר גורמי טרור. "אבל אי אפשר לעשות הכול עם בני אדם. לכן פייסבוק מסתמכת גם על בינה מלאכותית כדי לשפוט האם מישהו שמנסה להתחבר הוא משתמש לגיטימי".

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
היה קידום שלילי לאתר שלי
פתאום צצו עשרות של ביקורות REVIEWS שלילים וכולם היו נראים חשודים..כי אני מוכר מוצר ומכיר את המשתמשים שלי. ולא היתה לי בעייה, התחלתי לבדוק, וראיתי שכל המשתמשים חדשים, ללא כל היסטוריה ברשת החברתית והתמונות שלהן לקוחות מאתר דוגמנים או שחקנים אנונימיים.. פניתי לפייסבוק, עם רשימה מסודרת כולל מאיפה התמונה ואפילו חלק מהשמות היו של אותם שחקנים.. התגובה הייתה דבילית, גרם לי לסגור את מנגנון הREVIEWS ולאבד אמינות. אם הם היו סוגרים מליון משתמשים ביום אז תוך שנתיים אין להם אף משתמש אמיתי בכלל..[ הם חיים מהגדילה והגדילה בעיקרה היא ממשתמשים מזוייפים ):
לא מאמין להם  |  27.08.17
לכל התגובות