אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עו"ד אפי נוה ייבחר לנציג הלשכה בוועדה למינוי שופטים צילום: עידן מילמן

עו"ד אפי נוה ייבחר לנציג הלשכה בוועדה למינוי שופטים

ראש לשכת עורכי הדין הגיש את מועמדתו לכהן בוועדה כנציג הלשכה, וכיוון שאף אחד מחבריה לא הגיש מועמדות נוספת בחירתו מובטחת; נוה: "נכון שהאישיות הבכירה ביותר בלשכה תייצג אותה בוועדה, בדיוק כמו ששרת המשפטים ונשיאת העליון חברות בה"

06.09.2017, 18:17 | ענת רואה ומשה גורלי

האידיליה בתוך לשכת עורכי הדין מגיעה בימים האחרונים לשיא: ראש הלשכה עו"ד אפי נוה הגיש את מועמדתו לכהן כחבר בוועדה למינוי שופטים כאחד משני נציגי הלשכה, והפך למועמד יחיד שאיש לא הגיש את מועמדותו מולו ולכן בחירתו מובטחת. על המקום השני בוועדה מתמודדת עו"ד אילנה סקר, שמכהנת בוועדה מאז 2015.

קראו עוד בכלכליסט

אי הגשת מועמדויות נוספות נעשתה ככל הנראה על רקע הרוב האוטומטי לו זוכה מחנה נוה במועצה הארצית בלשכה, כך שגם היריבים המעטים שיש לו במועצה הבינו כנראה כי הסיכוי שלהם לשנות את המצב אפסי והעדיפו לוותר.

התוצאה היא שנוה וסקר ייבחרו באופן רשמי ביום רביעי הבא, בישיבה של המועצה הארצית בלשכה.

ראש לשכת עורכי הדין אפי נוה, צילום: עידן מילמן ראש לשכת עורכי הדין אפי נוה | צילום: עידן מילמן ראש לשכת עורכי הדין אפי נוה, צילום: עידן מילמן

בלשכת עורכי הדין מיהרו להדוף את הביקורת על אי הצבת מועמדים נוספים מול עו"ד נוה, וביקשו להזכיר כי גם לתפקיד נשיאות בית המשפט העליון הוגשה מועמדות יחידה של השופטת אסתר חיות שנבחרה אתמול. "כשהשופטת חיות בלבד הגישה מועמדות זה כנראה נחשב בסדר גמור", אמר לכלכליסט גורם בכיר בלשכה, "למה אף שופט עליון מכובד לא הגיש מועמדות נגדית או התלונן שאין אפשרות בחירה אלא רק מועמד יחיד?".

הרכבה של הוועדה למינוי שופטים נקבע בחוק יסוד השפיטה ולפיו בוועדה יהיו תשעה חברים, בהם נשיא בית המשפט העליון ושני שופטים עליונים, שר המשפטים ושר נוסף, שני חברי כנסת ושני נציגים של לשכת עורכי הדין שיבחרו ע"י המועצה הארצית של הלשכה. יו"ר הועדה היא שרת המשפטים.

גם היא הייתה מועמדת יחידה. נשיאת בית המשפט העליון אסתר חיות, צילום: אלכס קולומויסקי גם היא הייתה מועמדת יחידה. נשיאת בית המשפט העליון אסתר חיות | צילום: אלכס קולומויסקי גם היא הייתה מועמדת יחידה. נשיאת בית המשפט העליון אסתר חיות, צילום: אלכס קולומויסקי

"אני חושב שנכון שהאישיות הבכירה ביותר בלשכת עורכי הדין תייצג את הלשכה, ויש הטוענים שזה צריך להיות קבוע בחוק, בדיוק כפי ששרת המשפטים ונשיאת ביהמ"ש העליון חברות בוועדה", אמר אתמול עו"ד נוה. "יש לא מעט ראשי לשכה שהיו בעבר חברים בוועדה, וישנם גם כאלה שזה לא התאים להם בגלל המגבלות בהופעות בבתי המשפט".

ואכן ראשי לשכה קודמים - בהם יורי גיא רון, דרור חטר ישי ודוד ליבאי - כיהנו כנציגי הלשכה בוועדה. המגבלה שמוטלת על חברי הוועדה היא האיסור להופיע בבתי המשפט, בשל ההשפעה שיש לחברי הוועדה על מינוי שופטים וקידומם.

המגבלה הזו מופיעה בסעיף 53 לחוק לשכת עורכי הדין הקובע כי עורך דין שהוא חבר בוועדה לבחירת שופטים "לא ייצג צד בבית משפט, בבית דין דתי, בבית דין לעבודה או בלשכת הוצאה לפועל שהשופטים הדיינים או הרשמים המכהנים בו נבחרים או מתמנים על יסוד המלצת הוועדה שבה הוא מכהן, כל עוד הוא חבר באותה ועדה".

החוק קובע עוד כי המגבלה לא תחול על ייצוג בבית המשפט העליון או בבית הדין הארצי לעבודה, וזאת מתוך הנחה שמדובר בערכאות עליונות שהשופטים שמכהנים בהן כבר לא מושפעים מהוועדה למינוי שופטים.

תגובת הלשכה: "המועצה הארצית של הלשכה מונה 48 חברים, אשר כל אחד מהם היה רשאי להציע מועמדים כפי הבנתו. העובדה שלשכת עורכי הדין בקדנציה הנוכחית פועלת מתוך אחדות, הרמוניה והסכמות, מעידה על עוצמתה ומעמדה, והישגיה מדברים בעד עצמם. נראה כי המבקרים את הלשכה מתרפקים על ימים עברו, שבהם לשכת עורכי הדין הייתה מטרה נוחה לביקורת עקב היותה מפולגת ומשוסעת, אך ימים אלה לא ישובו עוד".

תגיות

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

9.
חלק מהמגיבים אינפנטיליים שמתקשים לפרגן!!!
אפי נוה נבחר לראשות הלשכה בבחירות חופשיות ודמוקרטיות על ידי אלפי אלפי עורכי דין!!! זוהי עובדה!!! יש שיגידו שפחות מחצי מעורכי הדין הטריחו עצמם לבחור,נו,אז מה? וכמה הצביעו לכנסת (שנתנה לנו בונוס של יום חופשה)? שנים ארוכות הלשכה סבלה ממלחמות פנימיות שדירדרו אותה עד תהום. במה חטא אפי שקיבל רוב מוחלט של הצביעים? במה הוא חטא שהביא להרמוניה בלשכה? התגעגעתם להשמצות והטחת עלבונות? תפרגנו קצת...לא יזיק.
נסים  |  11.09.17
לכל התגובות