אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
Gett תתפעל את צי המכוניות האוטונומיות של פולקסווגן צילום: אייל יצהר

Gett תתפעל את צי המכוניות האוטונומיות של פולקסווגן

יצרנית הרכב הגרמנית הודיעה שלחברה הישראלית יהיה חלק מרכזי בהפעלת הרכב האוטונומי בכמה ערים מרכזיות בעולם החל משנת 2021

19.09.2017, 08:19 | מאיר אורבך

Gett הישראלית תתפעל את מערך הרכב השיתופי־חשמלי־אוטונומי של פולקסווגן, כך עולה מדיווח של יצרנית הרכב הגרמנית.

קראו עוד בכלכליסט

פולקסווגן חשפה אתמול את תוכניותיה לתחום הרכב האוטונומי עם הצהרה ברורה שעד 2021 יהיו לחברה ציי רכב אוטונומיים הקרויים Sedric. ב־2016 השקיעה פולקסווגן 300 מיליון דולר ב־Gett. כבר בהכרזה על ההשקעה אמרו בכירי פולקסווגן שלחברה הישראלית יהיה תפקיד חשוב במערך הרכב העתידי של החברה שנחשף כעת. לדברי יוהאן יונגווירץ, ראש קבוצת האסטרטגיה של הדיגיטציה של פולקסווגן, ב־2021 ציים של רכבים אוטונומיים לנסיעות משותפות יפעלו ב־2–5 ערים מרכזיות ברחבי העולם. הרכבים יהיו זמינים לציבור דרך חברת Moia, חברה־בת של הקונצרן הגרמני ו־Gett הישראלית. המטרה של החברה היא שציי הרכב יגיעו לכל נקודה בעיר.

דייב (שחר) וייסר, ממייסדי גט, צילום: אייל יצהר דייב (שחר) וייסר, ממייסדי גט | צילום: אייל יצהר דייב (שחר) וייסר, ממייסדי גט, צילום: אייל יצהר

בהודעה של פולקסווגן מצוינת החברה הישראלית כמתחרה של אובר, אשר צפויה להפעיל צי של מוניות של סדריק, ואילו Moia תפעיל צי של רכבי שירות כאלטרנטיבה לאוטובוסים.

לפי הדיווח של פולקסווגן, הציים יכללו רכבים ברמה של רכב אוטונומי מדרגה 5 - כלומר בעל יכולת לנסוע לבד ללא נהג, רכבים מסחריים ומשאיות. החברה מתכוונת כבר בשלב הקרוב ביותר להתחיל לערוך נסיעות מבחן של הרכבים במטה החברה בוולפסבורג.

הרכב סדריק בתערוכת המכוניות בפרנקפורט. כולל ארבעה מקומות ישיבה , צילום: איי אף פי הרכב סדריק בתערוכת המכוניות בפרנקפורט. כולל ארבעה מקומות ישיבה | צילום: איי אף פי הרכב סדריק בתערוכת המכוניות בפרנקפורט. כולל ארבעה מקומות ישיבה , צילום: איי אף פי

מתיאס מולר, מנכ"ל פולקסווגן, ציין שבימים אלה החברה מציגה את סדריק בתערוכת הרכב בפרנקפורט. Sedric הוא קיצור ל־self-driving car - מדובר ברכב עם ארבעה מקומות ישיבה וכיום מופיע ללא אף אחד הסימנים או הלוגואים של אחד משמונת מותגי החברה.

לדברי מיכאל מולר, המעצב הראשי של החברה, הרכבים פותחו לעידן המעבר שבו עדיין ייתכן שלרבים יהיה קשה מאוד לנסוע ברכבים שאין בהם תא נהג, הגה או דוושות, ולכן הרכבים עוצבו בהתאם לכך. אף שהרכבים עוצבו מלכתחילה ככאלה המיועדים לתעשיית הרכבים המשותפים, אין מניעה שלרכבים אלו יהיה גם בעלים אחד. "בקרוב נעשה נסיעות מבחן של הסעות עובדים בתוך המפעל שלנו", אמר מולר.

גט גייסה עד היום כ־640 מיליון דולר ומעסיקה 1,500 עובדים. לחברה יש פעילות בכ־60 ערים בעולם כאשר המרכזיות בהן הן תל אביב, מוסקבה, לונדון וסנט פטרסבורג. מייסדי החברה הם דייב (שחר) וייסר ורועי מור.

גם חברת ויה הישראלית עתידה לקבל חלק חשוב במערך הרכב העתידי של ענקית רכב גרמנית אחרת, דיימלר. האחרונה השקיעה בחברה הישראלית כ־200 מיליון דולר ורואה בה שותפה מלאה לפיתוח הרכב האוטונומי העתידי של החברה ולשותפה בפיתוח הדור של הרכבים המשותפים.

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
הבירוקרטיה הישראלית כבר תדאג לחסל את היוזמה
אני בספק שהשירות הזה יכנס לתוקף בתאריך המיועד ואם בכלל בזמן הקרוב. בישראל הכול עובד לאט מאוד וזה יהרוס את ענף המוניות, אז יצטרכו לעשות איזשהו מהלך אסטרטגי לפני בשביל שהפרנסה שלהם לא תיפגע ועדיין השירות יצא לדרך. לדעתי כרגע צי המוניות של גט הוא הדרך הכי נוחה וטובה להזמנת מונית ספיישל במקרה הצורך.
דורון  |  24.09.17