אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חקר ביצועים: מכחלון והביטוחים הסיעודיים הקבוצתיים ועד נהגות בסעודיה צילום: ענבל מרמרי

חקר ביצועים: מכחלון והביטוחים הסיעודיים הקבוצתיים ועד נהגות בסעודיה

וגם: פרופ' גידי גרוס ופיתוח טיפול פורץ דרך לסרטן, יונייטד שרונה קורסת, הטבות מס בארה"ב וחזרתה של הסדרה "מסע בין כוכבים"

04.10.2017, 07:35 | כתבי כלכליסט

גם המבקר נגד הביטוחים

כחלון, אל תילחץ

בינואר יבוטלו הביטוחים הסיעודיים הקבוצתיים של מקומות העבודה. הם אמנם זולים, אבל גם מטעים מאוד: הם תקפים לחמש שנים, ולאחריהן יכולות חברות הביטוח להתנער מהם. לכן הפיקוח על הביטוח הורה לבטלם למורת רוחה של ההסתדרות. בשבוע שעבר נדרש לסוגיה גם מבקר המדינה, שהבהיר חד־משמעית שאין מקום למתכונת הזאת. בלב הקלחת נמצא שר האוצר משה כחלון. ההסתדרות דורשת שיסבסד ביטוח סיעודי ארוך טווח. זה לא יקרה בקרוב, ולראיה הסאגה הסיעודית בראשות שר הבריאות. אבל כדי להצטייר כמי שכן פועל וכדי לא להתעמת עם ההסתדרות, לכחלון נוח לבקש הארכה במתכונת הקיימת. אבל אסור לשר האוצר לתת לאינטרסים של ארגונים חזקים להמשיך לדרוס את טובת החלשים. אחרת, כשיידרשו לסיוע סיעודי, הם יגלו שכל הכסף ששילמו הלך לפח.

רחלי בינדמן

 

 

להאזנה לכתבה, הוקלט על ידי הספריה המרכזית לעיוורים ולבעלי לקויות קריאה https://www.clfb.org.il/heb/main/

 

 
משה כחלון, שר האוצר
משה כחלון, שר האוצר צילום: יאיר שגיא

האקזיט הוליד תביעה

גרוס סודק את התמימות

 

שנים רבות בעיתונות הופכות אותך ציניקן גדול וחשדן ענק. ובכל זאת, לפני שלושה שבועות מצאתי עצמי נרגש ממש לנוכח הראיון שהעניק פרופ' גידי גרוס ל"מוסף כלכליסט". המדען, שהיה שותף של פרופ' זליג אשחר לפיתוח טיפול פורץ דרך לסרטן, סיפר על האושר שמסב לו עצם הפיתוח. גם כשהמחקר נהפך לאקזיט של 12 מיליארד דולר, שלא היה שותף לו, גרוס התעקש: "אין בי חמיצות... זכיתי. לא בכסף או תהילה, אלא בכך שמה שיצא מהידיים שלי מציל חיים... אומרים שאני תמים ורומנטי, אבל לא אהפוך למשהו אחר. אני הולך לישון בלי לחשוב על קרדיט או כסף". השבוע התברר שגרוס כנראה לא נרדם היטב, כשהגיש תביעה נגד אשחר לקבלת נתח באקזיט. בהחלט ייתכן שמגיע לו. ובכל זאת הצטערתי. באופן לגמרי אישי.

אמיר זיו

 

פרופ פרופ' גידי גרוס | צילום: אפי שריר פרופ

יונייטד שרונה קורסת

קבוצות הרכישה, הדג מסריח מהראש

 

קבוצת הרכישה יונייטד שרונה הודיעה בשבוע שעבר כי לא הצליחה לגייס את הסכום לרכישת הקרקע בלב תל אביב, והיא ניצבת בפני סכנה של חילוט ערבויות חבריה ביותר מ־100 מיליון שקל. נשמע מוכר? בסך הכל חלפה שנה וחצי מאז קריסתה הרועשת של קבוצת אור סיטי שבבעלות ענבל אור, על מאות קורבנותיה שנותרו מדממים בשטח. אך קל היה למדינה לפטור את אור כחריג שאינו מעיד על הכלל ולהמשיך בעצימת עיניים, במקום להכיר באחריותה למחדלים בהיעדר רגולציה מספקת בתחום קבוצות הרכישה. עד שייפול האסימון ימשיכו רוכשי הדירות לסבול מגורמים לא מקצועיים במקרה הטוב ולא ישרים במקרה הרע.

נמרוד בוסו

 

הדמיית הפרויקט הדמיית הפרויקט הדמיית הפרויקט

הטבות מס בארה"ב

טראמפ, בשם ה־99%, למען ה־1%

 

"נקצץ מסים לאמריקאים בני מעמד הפועלים באופן משמעותי", הכריז נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ בסוף השבוע, "מהטבות המס החדשות ייהנה מעמד הביניים ולא בעלי ההכנסה הגבוהה ביותר". אבל על פי מכון אורבן־ברוקינגס למדיניות מס מדובר בפייק ניוז. בדיקת המכון העלתה כי רוב קיצוצי המס יטיבו דווקא עם בעלי הכנסה שנתית של 730 אלף דולר ויותר. ולמשך זמן, ההטבות הללו רק יצמחו, כך שב־2027 בעלי הכנסה שנתית של 900 אלף דולר ויותר ייהנו מ־80% מההטבות. ובני מעמד הביניים? אלה ישלמו יותר מסים. עיוות הנתונים הזה מזכיר בתעוזתו את טענות הנשיא על קהל גדול בטקס ההשבעה לנשיאות חרף התמונות. כמעט שנה אחרי, נשלף הג'וקר: הטבות מס ל־1%. כאילו מישהו חשב שזה ייראה אחרת.

תמר טוניק

 

דונלד טראמפ, צילום: איי אף פי דונלד טראמפ | צילום: איי אף פי דונלד טראמפ, צילום: איי אף פי

הקרב על משאל העם

קטלוניה, גול עצמי של ספרד

 

המתיחות בין חבל קטלוניה לממשלה הספרדית המרכזית במדריד נהפכה השבוע לעניין רציני הרבה יותר מקוריוז שקשור בכדורגל. היה קשה לגלות אדישות לנוכח התמונות של הסבתות הפצועות ממכות השוטרים, רק משום שניסו להצביע במשאל העם על העצמאות, שנפסל על ידי בית המשפט החוקתי של ספרד. במערכה הנוכחית הלאומנים־הקטלאנים ניצחו, אבל דרכם לניצחון במאבק עוד ארוכה: הסקרים האופטימיים ביותר מהשנה האחרונה הראו כי רק מחצית מתושבי קטלוניה תומכים בעצמאות חבל הארץ. אלא שאחרי אובדן העשתונות של משטרת ספרד השבוע, גם המתונים שתמכו בפשרה עשויים להזדהות בפעם הבאה עם הפלגים הלאומניים.

רן אברמסון

 

יום משאל העם, צילום: אי פי איי יום משאל העם | צילום: אי פי איי יום משאל העם, צילום: אי פי איי

מיקרוסופט נפתחת לקהל

נאדלה,עידן האמפתיה

 

מנכ״ל מיקרוסופט סאטיה נאדלה שטח בוועידת החברה באורלנדו בשבוע שעבר את החזון העסקי החדש שלו לענקית התוכנה, שמבוסס בעיקר על - תחזיקו חזק - אמפתיה. כחלק מהתפיסה הזו החליט נאדלה לפתוח את פלטפורמות הבינה המלאכותית של מיקרוסופט למפתחים חיצוניים בדרך ל"דמוקרטיזציה של הטכנולוגיה". הוא גם הנהיג מדיניות של תמיכה בסטארט־אפים וקרא למיסוד קוד מוסרי חוצה תעשייה. אז נכון, החזון שלו לא יעלים את המטרות המוכרות של החברה, כמו עליונות טכנולוגית, הובלת שוק ודריסת המתחרים. ובכל זאת, עצם הבחירה בדגש הזה מרגישה כמו צעד בכיוון הנכון. כנראה ככה זה כשאתה לא גבר לבן פריבילגי מהרווארד - הפרספקטיבה שלך שונה.

שלומית רביד

 

סאטיה נדאלה, מנכ"ל מיקרוסופט, צילום: בלומברג סאטיה נדאלה, מנכ"ל מיקרוסופט | צילום: בלומברג סאטיה נדאלה, מנכ"ל מיקרוסופט, צילום: בלומברג

מתנשאים ומדירים

מעמד הנשים, לא כמו סעודיה

 

ההיתר פורץ הדרך שמאפשר לנשים בסעודיה לנהוג סיפק ללא מעט ישראלים הזדמנות להתנשא על השכנים החשוכים - מנהג מקובל במדינה שבה בכל הנוגע למעמד האישי החוק הדתי עדיין שולט והדין הרבני מאמלל בעיקר נשים; מפלגות מובילות מדירות לחלוטין נשים; ופערי השכר וההזדמנויות פוגעים בהן כל הזמן. אבל אסור להשוות. כן, בשכונה שלנו אנחנו עדיין הכי מתקדמים, והנה, שתי נשים אפילו קודמו כעת לתפקידי ראש אגף במוסד, המקבילים לתפקידי אלופים בצבא. עד שהשוויון יגיע למוסד הנישואים, לפחות קיבלנו אותו במוסד.

משה גורלי

 

נגרת בסעודיה, צילום: רויטרס נגרת בסעודיה | צילום: רויטרס נגרת בסעודיה, צילום: רויטרס

“מסע בין כוכבים” חזרה

מלחמת גיק בגיק, הפתיחות משתלמת

הסדרה הבלתי נלאית "מסע בין כוכבים" עלתה השבוע לאוויר בגרסה חדשה ששמה "Discovery", אחרי תקופת מתיחות עזה בקהילות הגיקים המקוונות: המעריצים הוותיקים זעמו כשגילו שהסגנון שלה צפוי להיות שונה מהותית מהכותרים הקודמים, והמיזוגינים והגזענים שבהם רתחו כשנודע שבמרכזה יוצבו נשים חזקות, אחת מהן שחורה. אבל שני הפרקים הראשונים, שהיו מבריקים ומלאי אקשן, סתמו לכולם את הפיות: הם גרפו 2.2 מיליון צפיות בזמן אמת, וטיפסו ל־10 מיליון צפיות בצירוף נתוני VOD - הוכחה ניצחת למפיקי הסדרה שלכוון יצירות מדע בדיוני למעגל הגיקי זה אולי הימור בטוח (והפרקים היו מלאים בקריצות במיוחד בשבילם), אבל לכוון לשאר העולם משתלם הרבה יותר.

ניצן סדן

מסע בין כוכבים , צילום: איי פי מסע בין כוכבים | צילום: איי פי מסע בין כוכבים , צילום: איי פי

תגיות