אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האטה בקצב הגידול בשכר הממוצע; עמד ביולי על 10,264 שקל ברוטו צילום: שאטרסטוק

האטה בקצב הגידול בשכר הממוצע; עמד ביולי על 10,264 שקל ברוטו

זאת לעומת 10,537 שקל בחודש ביוני; השכר הגבוה ביותר ניתן לעובדים בענפי ההייטק - ממוצע של 20,111 שקל ברוטו בחודש; עפ"י נתוני הלמ"ס, מתחילת השנה קצב הגידול של השכר הממוצע הולך ויורד עד שהגיע ל-0% ביולי

03.10.2017, 14:30 | מיקי פלד

האטה ברורה נרשמת בחודשים האחרונים בקצב גידול השכר הממוצע במשק, כך עולה מנתוני השכר לחודש יולי שפרסמה עתה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה.

קראו עוד בכלכליסט

על פי נתוני המגמה, השכר הממוצע לעובדים ישראלים בחודש יולי נותר ללא שינוי, לאחר ירידה מתמשכת בקצב הגידול לעומת גידול חודשי של 0.4% בסוף השנה שעברה וירידה שממשיכה מאז פברואר. השכר הממוצע בפועל עמד ביולי על 10,264 שקל ברוטו בחודש, לעומת 10,537 שקל בחודש ביוני.

אם לא יהיה שינוי מגמה של הגידול בשכר הדבר עשוי להצביע על היחלשות הדרגתית בשוק התעסוקה, שכיום נמצא ברמות שיא היסטוריות עם שיעור אבטלה של 4.1% בלבד. לקפאון בשכר צפויה להיות גם השפעה שלילית על הצפי לעלייה קלה באינפלציה בישראל, שהיא למעשה שלילית או קפואה מזה כמעט 4 שנים.

 , צילום: גיל נחושתן צילום: גיל נחושתן  , צילום: גיל נחושתן

בפירוט לפי ענפים, השכר הגבוה ביותר ניתן לעובדים בענפי ההייטק, עם שכר ממוצע של 20,111 שקל ברוטו בחודש. אחריהם הגיעו עובדי חברת החשמל, מקורות ושאר עובדי ענפי החשמל והמים עם שכר ממוצע של 18,340 שקל בחודש. עובדי מערכת החינוך – מורים, אנשי סגל מנהלי, עובדי החינוך הבלתי-פורמלי ועוד – השתכרו ביולי שכר ממוצע של 8,801 שקל בחודש בלבד.

מי שהשכר שלהם כן עלה משמעותית הם עובדי ענף הבינוי, שם על פי נתוני המגמה השכר עלה ריאלית (בניכוי אינפלציה) בלא פחות מ-7.8% בשלושת החודשים של מאי-יולי לעומת שלושת החודשים הקודים. בענפיי ההייטק מדובר על עלייה של 7% באותה התקופה. מנגד, עובדי ענפי הביטוח והפיננסים ראו באותה תקופה ירידה של 5.6% בשכרם.

תגיות