אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חברות גרמניות הוזהרו מ"ברקזיט קשה במיוחד" צילום: אי.אף.פי

חברות גרמניות הוזהרו מ"ברקזיט קשה במיוחד"

יו"ר פדרציית התעשיינים הגרמנית התלונן שהממשלה הבריטית עסוקה רק בדיבורים וקרא לחברות גרמניות הפועלות במדינה להתכונן למכה קשה: "כל התנהלות אחרת תהיה תמימות"

05.10.2017, 17:57 | שירות כלכליסט

יו"ר פדרציית התעשיינים הגרמנית התלונן שהממשלה הבריטית עסוקה "רק בדיבורים" והזהיר חברות גרמניות הפועלות בבריטניה שעליהן להתכונן ל"ברקזיט קשה במיוחד".

קראו עוד בכלכליסט

"לממשלה הבריטית אין דרך ברורה, היא עסוקה רק בדיבורים", אמר היו"ר יואכן לאנג בכנס בברלין, וקרא לחברות לנקוט בצעדי הכנה לקראת הפסדים כלכליים. לדבריו, בריטניה לא הצליחה לייצר מפת דרכים ברורה לגבי האופן שבו היא מתכוננת לעזוב את האיחוד האירופי. "חברות גרמניות עם נוכחות בבריטניה ובצפון אירלנד חייבות לנקוט כבר עתה בצעדי הגנה למקרה החמור של ברקזיט קשה. כל התנהלות אחרת תהיה תמימות מצידן".

ראש ממשלת בריטניה תרזה מיי, צילום: רויטרס ראש ממשלת בריטניה תרזה מיי | צילום: רויטרס ראש ממשלת בריטניה תרזה מיי, צילום: רויטרס

עוד הוסיף כי החברות הגרמניות עוקבות בדאגה אחר "מסלול הזיג-זג" של הממשלה הבריטית, והמו"מ המתקדם באיטיות בין בריטניה והאיחוד האירופי. לפיכך, הדגיש את החשיבות בכך שהתעשייה הגרמנית תבטיח מעבר חלק ככל האפשר, זאת מכיוון שבריטניה נותרה אחת משותפות הסחר החשובות ביותר של גרמניה.

החברות הגרמניות מייצאות בכל שנה לבריטניה סחורות בשווי של כ-100 מיליארד דולר, ומעסיקות 400 אלף עובדים בממלכה. "ההתרחקות של אחת משותפות הסחר הקרובות ביותר של גרמניה מלווה באופן בלתי נמנע בהפסדים כלכליים גבוהים", אמר לאכן והוסיף כי הכלכלה הגרמנית מתכוננת למגוון תרחישים אפשריים.

"עזיבה לא מסודרת של בריטניה את האיחוד האירופי תוביל לטלטלות לכל המעורבים", הזהיר. "החברות הגרמניות חוששות מחוסר הוודאות החג מעליהן, אך גרוע מכך הן חשופות לסכנה של פיחות מאסיבי".

להערכתו, המגזרים שיושפעו בצורה החזקה ביותר מהברקזיט הם תעשיית המכוניות, הלוגיסטיקה, האנרגיה, הפיננסים והביטוח.

בכיר בבנק המרכזי של בריטניה: חייבים להסכים תקופת מעבר לפני חג המולג

בתוך כך, בכיר בבנק המרכזי של אנגליה מזהיר כי על בריטניה והאיחוד האירופי להסכים עוד לפני חג המולד על התנאים של תקופת המעבר שאחרי הברקזיט, אחרת ענקי הפיננסיים הפועלים בבריטניה יפעילו את תכניות המגירה שלהם.

סגן נגיד הבנק סם וודס הוסיף כי בעוד שבבריטניה מחויבת לתקופת מעבר, העמדה של האיחוד האירופי "לא ברורה". בחודש שעבר טענה ראש ממשלת בריטניה תרזה מיי כי צריכה להיות תקופת מעבר של "בסביבות" שנתיים לאחר עזיבת בריטניה את האיחוד.

בהתאם וודס הזהיר כי אם לא יושג הסכם בנושא, הבנקים יחלו בהעברה לא מאורגנת של הפעילות שלהם מחוץ לבריטניה. פירוש הדבר, לפי וודס, הוא שהמבנה של הבנקים יהפוך להיות מורכב יותר ויהיה קשה יותר לפקח עליהם. "אם עד חג המולד המו"מ לא יוביל להסכם בנושא הזה, נחווה את חוק התפוקה השולית הפוחתת", אמר בכנס בלונדון. "תכניות המגירה מצביעות על הפחתה במחויבות ובהשקעה לאורך זמן. זו גישה זהירה ופרוזאית יותר מאשר לחיצה על כפתור הרילוקיישן או מנוסה לעבר היציאה".

עם זאת, וודס מאמין שהשלב הראשון של התכניות החלופיות יהיה בעל השפעה קטנה יחסית על מקומות העבודה, אך "הארגון מחדש מצד החברות יגביר באופן כללי את המורכבות שלהן. במקרה כזה, אני מתקשה לראות תרחיש שבו הבנקים וחברות הביטוח לא נהיים קשים יותר לפיקוח".  

תגיות