אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

אהרון אהרון: "אנחנו רוצים לראות כאן חברות שלמות ולא רק מרכזי מו"פ - את כל שרשרת המזון"

מנכ"ל רשות החדשנות בוועידת הדיגיטל והמובייל של "כלכליסט": "יש לנו תוכניות מיוחדות כדי להגדיל את החלק הזה גם בתעשייה המסורתית וגם בתעשיית ההייטק"

30.10.2017, 10:36 | הגר רבט

"אנחנו רוצים לראות כאן חברות שלמות ולא רק מרכזי מו"פ, את כל שרשרת המזון", כך אמר הבוקר (ב') אהרון אהרון, מנכ"ל רשות החדשנות בוועידת הדיגיטל והמובייל של "כלכליסט".

קראו עוד בכלכליסט

"אחד הדברים ששמתי לב אליהם הוא שהרבה אנשים לא יודעים מהי רשות החדשנות, אז אדבר על זה ועל האתגרים שאנחנו נתקלים בהם", פתח אהרון את דבריו "רשות החדשנות נבנתה על בסיס פעילות המדען הראשי, הכנסת חוקקה חוק ב-2015 להקמת רשות סטטוטורית בשם רשות החדשנות כדי להתאים את הכלים שאנחנו משתמשים בהם למציאות שהשתנתה משעותית ב-4 השנה האחרונות.

"אנחנו משקיעים כ-1.6 מיליארד שקל ב-2,000 פרויקטים ב-30 מסלולי תמיכה. אחד העקרונות של המדען הראשי שהמשיך איתנו הוא לא להכתיב את השוק אלא להסתכל מה מגיע אלינו ולתמוך בו. התמיכה נעשית בכל שלבי החיים של השוק: החל מהעברת טכנולוגיה ממוסדות אקדמיים, דרך תמיכה בסטארט-אפים - החל מהיזם הבודד ובאמצעות אינקובטורים וחממות, עד לאותו רגע בו המיזם מקבל כסף פרטי משמעותי. לאחר מכן תומכים בחברות בינוניות וקטנות כדי לאפשר להן להתחיל למכור ובחברות גדולות בעיקר במסלול גנרי, בו אנו משתתפים בסיכון של טכנולוגיה פורצת דרך שהחברות לא היו משקיעות בהן אלמלא התמיכה.

אהרון אהרון , צילום: עמית שעל אהרון אהרון | צילום: עמית שעל אהרון אהרון , צילום: עמית שעל

"המשימה שלנו היא קידום חדשנות כמנוף צמיחה כלכלית מכלילה ובת-קיימא, לא בחדשנות לצורך חדשנות אלא מסתכלים על האפקט הכלכלי. היינו רוצים שהתמיכה לא תהיה רק באזור ההייטק. אם לא נשמר את המובילות הטכנולוגית שלנו לא נהיה שם.

"עקרון חדש שהוספנו אלינו הוא להגדיל את הערך הכלכלי למשק, אנחנו רוצים לראות חברות שלמות ולא רק מרכזי מו"פ, כל שרשרת המזון. יש לנו תוכניות מיוחדות כדי להגדיל את החלק הזה גם בתעשייה המסורתית וגם בתעשיית ההייטק.

"הנושא של להיות בחזית הטכנולוגיה הוא משמעותי: מאז הוקם ההייטק בישראל הדגש הגדול היה על רכיבים, אינטל מצד אחד ומיקרוסופט בצד השני, משך תקופה ארוכה בה השוק בנה את עצמו. אותן חברות וחברות אחרות הבינו שצריך להגדיל את שרשרת הערך, יצרנו כבר פלטפורמות. בשנים האחרונות אנו רואים שהפלטפורמות המרכזיות הן אלה שתומכות בתוכן, המייצג הכי טוב של זה הוא יוטיוב. בכל דקה נוצרות 300 שעות של תוכן ביוטיוב. השאלה המעניינת היא מה יהיה הגל הבא.

"הגל הנוכחי נובע מהסמארטפון, שמוחזק ע"י חצי מאוכלוסיית העולם ואחראי לחצי מתעבורת הנתונים ברשת. הרבה אנשים אומרים שהדבר הבא יהיה למידה עמוקה ובינה מלאכותית. מה זה אומר לגבי אותו הטלפון שכולנו משתמשים בו? למכשיר הזה יש כמה מגבלות, אחת מהן היא הטכנולוגיה, השני הוא גודל המסך והשלישי שהפך להיות חלק מאיתנו.

"בפועל יש כבר מחשוב לביש, שהולך איתנו כל הזמן, בצד השני של המשוואה נמצא המחשוב הנלווה והסמארטפון יושב באמצע, בין שניהם. קיימת תנועת מלקחיים על הטלפון ואולי עוד כמה שנים לא נראה טלפונים במתכונת הנוכחית"

אהרון אהרון סיים את דבריו בוועידה כשקרא ליזמים לפנות לרשות: "אם יש לכם טכנולוגיה פורצת דרך, פנו אלינו ונשמח לעבוד אתכם".

בשנים 2011–2017 שימש אהרון כמנכ"ל הראשון של אפל ישראל, הקים את מרכז הפיתוח של אפל בישראל, ובהמשך מונה לתפקיד סגן נשיא טכנולוגיות חומרה בחברת אפל העולמית.

תגיות

12 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה