אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פרוטרום רוכשת טכנולוגיה מוגנת פטנט של חברת AB-Fortis הספרדית צילום: אוראל כהן

פרוטרום רוכשת טכנולוגיה מוגנת פטנט של חברת AB-Fortis הספרדית

חברת הטעמים והתמציות לתעשיית המזון, רוכשת טכנולוגיה המאפשרת מתן ברזל בספיגה מוגברת ותוך הימנעות מתופעות לוואי של טעם מתכתי ובעיות עיכול ביישומים של מזון פונקיונאלי ותוספי תזונה

08.11.2017, 09:58 | אלי שמעוני
פרוטרום, חברת הטעמים והתמציות לתעשיית המזון, רוכשת טכנולוגיה מוגנת פטנט המאפשרת מתן ברזל בספיגה מוגברת. מדובר בפעילות הנרכשת מחברת AB-Fortis הספרדית. סכום הרכישה לא מהותי, ותלוי בין השאר באבני דרך עתידיות.

קראו עוד בכלכליסט

ברזל הוא רכיב חיוני לבניית התרכובת האורגנית ומאפשר את נשיאת החמצן על ידי תאי הדם האדומים, ואת שמירת החמצן בתוך רקמת התא. חוסר בברזל מהווה בעיה בריאותית גלובלית, הן במדינות מפותחות והן ובמדינות מתפתחות ונפוץ בעיקר בילדים מתחת לגיל 6. לאור מסיסותו הנמוכה של הברזל, נטילת ברזל מתאפיינת לרב בשיעורי ספיגה ביולוגית נמוכים, דבר המוביל להגברת המינון ולתופעות לוואי של טעם מתכתי.

אורי יהודאי מנכ"ל ונשיא פרוטרום, צילום: אוראל כהן אורי יהודאי מנכ"ל ונשיא פרוטרום | צילום: אוראל כהן אורי יהודאי מנכ"ל ונשיא פרוטרום, צילום: אוראל כהן

הטכנולוגיה מוגנת פטנט, מבוססת מיקרו-אנקפסולציה, המאפשרת מתן ברזל בספיגה ביולוגית מוגברת ותוך הימנעות מתופעות לוואי של טעם מתכתי ובעיות עיכול ביישומים של מזון פונקיונאלי ותוספי תזונה. המוצרים מאפשרים לקבל בצורה אפקטיבית מנת ברזל יומית.

עטיפת הברזל בטכנולוגית המיקרו-אנקפסולציה הייחודית של AB - Fortis מגדילה משמעותית את יכולות הספיגה של הברזל ברקמות, הופכת את הברזל לחסר טעם ומאפשרת לכן מתן מינון נמוך יותר והפחתת תופעות הלוואי באופן משמעותי. פעילותה של AB - Fortis, תצטרף לפעילותה של פרוטרום בתחום חומרי הגלם הייחודיים.

רכישה זו מגיעה לאחר שבשבוע שעבר דיווחה פרוטרום על רכישת אנזימוטק, המייצרת ומשווקת חומרי גלם ייחודיים לתחום התזונה והמזון הרפואי בהתבסס על טכנולוגיה ייחודית לעיבוד של ליפידים (תרכובות אורגניות שכוללות שומנים) תמורת 210 מיליון דולר.

תגיות