אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בריטניה: שר האוצר ביטל את מס הקנייה על בית ראשון צילום: גטי אימג'ס

בריטניה: שר האוצר ביטל את מס הקנייה על בית ראשון

בנוסף, הזרים האמונד 2.8 מיליארד ליש"ט למערכת הבריאות הציבורית ושריין 3.3 מיליארד ליש"ט כדי לטפל בהשלכות לא צפויות של הברקזיט

22.11.2017, 22:15 | שירות כלכליסט

שר האוצר הבריטי, פיליפ האמונד, ביטל את הצורך לשלם מסי קנייה (stamp duty) עבור אזרחים הקונים בית בפעם הראשונה, וזאת כחלק ממאמציו להחיות את הכלכלה ולמרות ירידה חדה בתחזיות הצמיחה בעת שבריטניה מתכוננת לעזיבת האיחוד האירופי.

קראו עוד בכלכליסט

במסגרת הצעדים הכלכליים הראשונים של הממשלה הבריטית מאז שתרזה מיי איבדה את הרוב שהיה לשמרנים בבחירות, חתך שר האוצר הבריטי את מס הרכוש עבור רוב הקונים בפעם הראשונה, הזרים 2.8 מיליארד פאונד למערכת הבריאות הציבורית, ה-NHS, ושריין 1.5 מיליארד פאונד עבור דרישות אשראי בינ"ל.  

האמונד גם הודיע שהתחזית כעת היא לצמיחה איטית בהרבה ביחס לזו של התקציב הקודם מחודש מרץ, ונמוכה ממנה בכחצי אחוז עבור השנים הקרובות. כדי לעמוד בצעדים הכלכליים הללו, אמר האמונד שהוא יקריב עבורם חלק ממרחב התמרון שיצר לעצמו לפני שנה, כעתודה ליציאה קשה מהאיחוד. הוא אמר גם שעדיין יהיה ביכולתו לעמוד ביעד הקטנת הגירעון למתחת ל-2% מהתמ"ג עד סוף הקדנציה, אם כי יהיה לו פחות מרווח לחיסכון לאור הצעדים עליהם הכריז.

שר האוצר הבריטי, פיליפ האמונד, צילום: אי פי איי שר האוצר הבריטי, פיליפ האמונד | צילום: אי פי איי שר האוצר הבריטי, פיליפ האמונד, צילום: אי פי איי

מנהיג הלייבור, ג'רמי קורבין, תקף את טענתו של האמונד לזהירות כלכלית, וציין ש"הגירעון כבר היה אמור להיות מכוסה עד 2015, ואז עד 2016, ואז עד 2017, ועכשיו עד 2020 ו-2025".

האמונד, שנמצא תחת לחץ מצד חברי פרלמנט תומכי-ברקזיט שתייגו אותו כ"איה", על שם חברו הפסימי של פו הדב, עקב תחזיותיו העגמומיות בדרך כלל, מתעקש כעת שהעתיד "מלא באפשרויות חדשות" בעקבות הברקזיט. אך הוא בכל מקרה שם בצד 3 מיליארד פאונד כדי לטפל בהשלכות בלתי צפויות של הברקזיט על הכלכלה, ואמר שיקציב לשם כך יותר אם יהיה בזה צורך.

תגיות