אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ונצואלה, שעל סף חדלון פרעון, מתכננת מטבע הווירטואלי משלה צילום: אי פי איי

ונצואלה, שעל סף חדלון פרעון, מתכננת מטבע הווירטואלי משלה

לדברי ניקולס מדורו, המטבע הווירטואלי החדש יהיה מגובה ברזרבות הנפט, הזהב, הגז והיהלומים של המדינה. בתחילת השנה עמד ערכו של המטבע המקומי על 3,100 בוליבר לדולר וכעת שוויו של הדולר הוא 103 אלף בוליבר

04.12.2017, 12:50 | שירות כלכליסט

נשיא ונצואלה ניקולס מדורו הודיע כי ממשלתו תיצור מטבע וירטואלי חדש, שיכונה "פטרו" (Petro), במטרה להתמודד עם ה"מחסום הפיננסי" שנכפה מצד ארה"ב על המדינה.

קראו עוד בכלכליסט

לדברי מדורו, המטבע הווירטואלי החדש של ונצואלה יהיה מגובה ברזרבות הנפט, הזהב, הגז והיהלומים של המדינה. בוונצואלה יש את מאגרי הנפט הגדולים בעולם, אולם ייצור הנפט במדינה הידרדר לשפל של 13 שנה לאחר שחברות עצרו את הפקת הנפט בשל חובותיה של הממשלה.

ניקולס מדורו, נשיא ונצואלה, צילום: רויטרס ניקולס מדורו, נשיא ונצואלה | צילום: רויטרס ניקולס מדורו, נשיא ונצואלה, צילום: רויטרס

אחזקותיה של ונצואלה בזהב, בגז וביהלומים מועטות והן כלולות ברזרבות של המדינה המידלדלות, שכרגע מסתכמות ב-9.7 מיליארד דולר בלבד.

מדורו מאשים את ממשל טראמפ והסנקציות שהטיל על המדינה בסירובם של הבנקים האמריקאים להשתתף בעסקאות פיננסיות עם ממשלת ונצואלה, כקונים או כרוכשים. אולם, לא נראה כי הצלתה של המדינה טמונה במטבעות וירטואליים.

הפגנות בקרקס, צילום: גטי אימג הפגנות בקרקס | צילום: גטי אימג'ס הפגנות בקרקס, צילום: גטי אימג

ממשלת ונצואלה וחברת הנפט הממשלתית PDVSA הכריזו על חדלות פירעון בנוגע למספר אגרות חוב בנובמבר. מומחים רבים סבורים כי אי עמידה במועדי התשלום מצביעה על סבירות גבוהה שהמדינה תהיה חדלת פירעון בחובה למחזיקי האג"ח – חוב המסתכם ב-65 מיליארד דולר. המצב צפוי להחריף את מצוקת המזון והתרופות הקשה גם כך של המדינה.

בסך הכל חייבת ונצואלה 141 מיליארד דולר למשקיעים, ובהם סין, רוסיה וחברות נפט. לאחרונה הסכימו מנהיגי רוסיה לדחות תשלום חוב של 3.5 מיליארד דולר מוונצואלה, אולם הדחייה לא צפויה לפתור את משבר החוב של המדינה.

הודעתו של מדורו לגבי ה"פטרו" מגיע בתקופה שבה ישנה גאות בעניין הגלובלי במטבעות וירטואליים – הביטקוין נהנה מנסיקה של למעלה מ-1,000% בשוויו השנה בלבד, לאחר שהתחיל את 2017 בשווי של 1,000 דולר ובשבוע שעבר עמד על 11 אלף דולר.

לעומת המטבע הווירטואלי המככב, הרי שהמטבע של ונצואלה רשם צניחה עוצרת נשימה השנה – בתחילת השנה נדרשו כ-3,100 בוליבר לרכוש דולר אמריקאי אחד. כעת שוויו של הדולר הוא 103 אלף בוליבר. המומחים צופים כי השנה תגיע האינפלציה בוונצואלה ל-4,000%.

ביטקוין, צילום: שאטרסטוק ביטקוין | צילום: שאטרסטוק ביטקוין, צילום: שאטרסטוק

תגיות