אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האקזיט של עידן עופר בדרום אמריקה יכניס לקנון 619 מיליון דולר צילום: בלומברג

האקזיט של עידן עופר בדרום אמריקה יכניס לקנון 619 מיליון דולר

חברת האחזקות של עידן עופר השלימה את מכירת הפעילות של איי.סי פאואר באמריקה הלטינית עבור

02.01.2018, 07:10 | אורי טל טנא
חברת קנון שבשליטת עידן עופר השלימה את העסקה למכירת פעילות אינקיה אנרגיה, חברה־בת בבעלותה המלאה של איי.סי פאואר, באמריקה הלטינית והקריביים ל־I Squared Capital, חברה פרטית בתחום התשתיות, תמורת כ־1.3 מיליארד דולר.

קראו עוד בכלכליסט

קנון השלימה את המכירה של פעילות ייצור והולכת החשמל במרכז ובדרום אמריקה. התמורה נטו שתקבל החברה, לאחר הוצאות, מסים ולאחר החזר הלוואת בעלים לחברה לישראל, תהיה 619 מיליון דולר. לכך יש להוסיף הלוואת מוכר של 175 מיליון דולר שקנון מעניקה לרוכשת הפעילות. סביר להניח שבמהלך השנה קנון תחלק את מרבית המזומן שיתקבל מהעסקה כדיבידנד.

אינקיה מוחזקת במלואה על ידי איי.סי. פאואר, שבבעלות מלאה של קנון הבורסאית, ומרכזת את פעילות האנרגיה של איי.סי פאואר באמריקה הלטינית. העסקה נחתמה שמונה חודשים לאחר שאיי.סי. פאואר נכשלה בניסיון להנפיק את מניותיה בבורסה של ניו יורק לפי שווי של 960 מיליון דולר. את העסקה הוביל מריל לינץ' בנק אוף אמריקה.

נכסיה של איי.סי. פאואר מחוץ לישראל כוללים תחנות כוח בטכנולוגיות שונות בפרו, בבוליביה, בצ'ילה, בקולומביה, בניקרגואה, באל סלבדור, בפנמה, בגואטמלה, ברפובליקה הדומיניקנית ובג'מייקה, שבהן היא מחזיקה באמצעות אינקיה.

עידן עופר, צילום: בלומברג עידן עופר | צילום: בלומברג עידן עופר, צילום: בלומברג

איי.סי פאואר היא גם בעלת 76% ממניותיה של או.פי.סי אנרגיה, שמייצרת חשמל במוקדים שונים בישראל ונסחרת בבורסה בתל אביב בשווי של 2 מיליארד שקל לאחר שגייסה 399 מיליון שקל בהנפקה של 24.7% ממניותיה במחצית אוגוסט 2017. הזרוע הישראלית של איי.סי פאואר לא היתה חלק מהעסקה. שווי אחזקה זו הוא 1.775 מיליארד שקל. בנוסף, לקנון מזומנים (כולל דיבידנד שהתקבל מאו.פי.סי) בהיקף של 271 מיליון שקל. מנגד, לקנון התחייבות לערבות שנתנה ליצרנית הרכב קורוס בהיקף של 167 מיליון שקל.

בתמחור השווי הנכסי הנקי של קנון לא ניתן ערך לאחזקה שלה בקורוס בגלל התוצאות החלשות של קורוס, וכך גם לאחזקה בצים, בגלל החובות הגדולים של צים יחסית לרווחיות התפעולית הנמוכה של צים. התוצאה המתקבלת היא ערך של כ־4.64 מיליארד שקל לפעילות של קנון.

ערך זה אמנם גבוה משווי השוק של המניה, שעומד כעת על כ־4 מיליארד שקל, אך מדובר בדיסקאונט של כ-16% - שהוא גבוה יחסית לאור העובדה שהמס על הפעילות העיקרית שולם, שבכוונת החברה להנזיל את הפעילות בתוך שנים בודדות, וערך אופציה אפשרי לאחזקה בקורוס ובקנון שהחישוב שלנו לא כולל מסיבות שמרניות.

תגיות