אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שני יהלומים של יותר מ-100 קראט כל אחד נמצאו במכרה בדרא"פ צילום: בלומברג

שני יהלומים של יותר מ-100 קראט כל אחד נמצאו במכרה בדרא"פ

מדובר ביהלומים בני 177 ו-110 קראט מסוג IIa שנמצאו במכרה לטסנג של חברת Gem Diamonds. יהלומים מסוג זה נחשבים ליקרים ביותר שבנמצא

08.01.2018, 15:11 | שירות כלכליסט

חברת Gem Diamonds מצאה שני יהלומים ענקיים, שגודל כל אחד מהם הוא יותר מ-100 קראט, במכרה שלה בלסותו בדרום אפריקה.

קראו עוד בכלכליסט

היהלומים (D color) בני ה-177 ו-110 קראט מסוג Type IIa ובצבע D, נמצאו במכרה לטסנג. יהלומים מסוג IIa מכילים מעט מאוד אטומי חנקן ונחשבים ליקרים ביותר שבנמצא. מניית החברה עלתה ב-8.2% בבורסה של לונדון.

זו התחלה טובה לשנה החדשה, לאחר שהחברה נמאה לפחות שבע אבנים גדולות יותר מ-100 קראט ב-2017, וחמש ב-2016. ב-2015 היא מצאה כתריסר יהלומים גדולים יותר מ-100 קראט.

שני היהלומים שהתגלו זה עתה, צילום: בלומברג שני היהלומים שהתגלו זה עתה | צילום: בלומברג שני היהלומים שהתגלו זה עתה, צילום: בלומברג

מכרה לטסנג ידוע באיכות וגודל היהלומים שבו. Gem מכרה יהלום של 357 קראט תמורת 19.3 מיליון דולר ב-2015 וב-2006 היא מצאה את Lesotho Promise שגודלו 603 קראט.

גם חברת Lucapa Diamond החלה טוב את השנה, לאחר שהודיעה היום כי גילתה יהלומים של 103 ו-83 קראט באנגולה. הגילוי המשמעותי ביותר של החברה אי פעם היה של 404 קראט, יהלום שנמכר ב-16 מיליון דולר ב-2016.

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
ליוסי מתגובה 2 נראה לי שאתה טועה ומטעה.
למיטב ידיעתי יהלומים שמייצרים במעבדה שונים מיהלומים שנמצאים במכרות. אני מאמין שאפשר לייצר יהלומים באותה הרמה רק שזה יקח את אותו הזמן שזה כמה מיליוני שנים. יהלומי המעבדה מעבירים חשמל בצורה שונה מיהלומי מכרות ולכן קל לזהות אותם לפני השיבוץ וחוץ מזה הם מאבדים אחוז ניכר מהברק שלהם כבר בשנה הראשונה. זה נכון שיהלומים הם אבן נפוצה יחסית ואם היו מוכרים את כל היהלומים שנכרים במכרות ולא היו שומרים באופן מלאכותי על ערכו של היהלום יש להניח שערכו לא היה גבוה בהרבה מחצץ אבל השוק לא יקרוס. שומרים עליו היטב.
א.פ  |  14.01.18
2.
מצחיק אבן ללא ערך במחיר גבוהה
יהלומים הם חסרי ערך ניתן ליצר במעבדה יהלומים באיכות גבוהה בהרבה של צבע ניקיון וחוזק אבל רק בגלל מונופול שמווסת את ההספקה והמחיר אנשים משלמים . לא סתם משנה לשנה המחיר של יהלומים יורד . הערך של היהלומים הקטנים ירד ל ריצפה כבר לפני כמה שנים . אז מי שקונה יהלום יבין שהוא קונה אבן זולה נפוצה במחיר גבוהה רק בגלל שיש מונופול בתחום שאומר בכמה למכור. עוד כמה שנים יקרוס השוק המיותר הזה ויהלום 1 קרט במקום לעלות 40 אלף יעלה אולי אלף ומי שלא מאמין לי יכול לבידוק את ההיסטוריה של היהלומים ומה זה יהלום סינתטי ומתי התחילו בכלל לקנות יהלומים והיסטוריה של מחיר היהלומים שעוד לא ידעו להפיק יהלומים בגרושים כמו היום ( ניתן להפיק יהלומים עד 4 קרט ב 1% מ במחיר )
יוסי  |  11.01.18