דיווח: סין מעכבת עסקת מכירה של פלייטיקה במדינה
קבוצת קרנות ומשקיעים סינים, בהם יחידה הקשורה לחברת ג'יאנט אינטרקטיב, רכשה את החברה ב-4.4 מיליארד דולר ב-2016. ג'יאנט מעוניינת לקנות את פלייטיקה מהקבוצה ב-4.8 מיליארד, אך רגולטור סיני מציב לכך קשיים חדשים. פלייטיקה: אין לנו מנדט להתייחס לסוגיות רגולציה פנימיות בסין
פלייטיקה (Playtika) נתקלה בסיבוך רגולטורי בסין, שעלול להשפיע על מכירתה לחברה במדינה, לאור תקנות ממשלתיות שמגבילות חברות המפיצות משחקי מזל - כך דיווח ה"וול סטריט ג'ורנל" על בסיס מקורות המקורבים לנושא.
קראו עוד בכלכליסט
חברת הגיימינג נרכשה בידי קונסורציום סיני של קרנות וחברות משחקים, בו חבר ג'ק מא (מייסד עליבאבא) בעסקה שהושלמה ב-2016 והיקפה עמד על 4.4 מיליארד דולר; אחת החברות האחרות בקבוצה הייתה חברת השקעות המקושרת לג'יאנט אינטרקטיב (Giant Interactive). בנובמבר 2016, כך לפי ה"וול סטריט ג'ורנל", הגישה ג'יאנט בקשה לרכוש את פלייטיקה מידי הקבוצה ב-4.8 מיליארד דולר.
למרות שאישורן של עסקאות מסוג זה נמשך כ-75 יום בממוצע, הרגולטור הסיני מתעכב באישור מחשש שמשחקיה של פלייטיקה יעודדו הימורים במדינה. אנליסטים ומקורבים לעסקה אומרים שהמהלך מהווה דגל אדום, ושמדובר בטקטיקה מקובלת בקרב רגולטורים סינים שרוצים להרוג עסקה מבלי לנקוט צעדים פורמליים. ואולם, המקורות הדגישו שהרכישה לא נדחתה רשמית ועדיין יתכן שתאושר.
ג'יאנט אמרה שהעסקה נמצאת תחת "בדיקה רגילה" ושהרגולטורים לא העלו התנגדויות ספציפיות בנוגע לתכני משחקי הקזינו שלה. החברה אמרה גם שמשחקיה של פלייטיקה לא עומדים בהגדרה החוקית של הימורים, ואינם זמינים לצרכנים בסין (למעט מקאו).
דובר פלייטיקה מסר בתגובה: "העסקה נחתמה ושולמה בשנת 2016. אין לנו מנדט להתייחס לעניינים רגולטורים פנימים בסין". לפלייטיקה 1,750 עובדים ב-15 משרדים, מהם 500 מועסקים בישראל.
פלייטיקה הוקמה ב-2010 על ידי היזמים הישראלים רוברט אנטוקול ואורי שחק. ב-2011, פחות משנה לאחר הקמתה, נמכרה ל-Caesars Interactive Entertainment בכ-130 מיליון דולר.
לא התפרסמו תגובות לכתיבת תגובה