אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הזרוע הארוכה של אפל מגיעה עד למעבדת החדשנות במג'ד אל-כרום צילום: גיל נחושתן

בלעדי לכלכליסט

הזרוע הארוכה של אפל מגיעה עד למעבדת החדשנות במג'ד אל-כרום

צוות פיתוח האפליקציות של אפל בארץ יספק תמיכה בידע למדריכים במעבדה לתחומי המציאות המועשרת (AR) שהקים המיזם הטכנולוגי מונא וציוד בדמות מחשבי מק ואייפדים. מייסד מונא, אסף ברימר: קדמה לא שייכת רק לאוכלוסיות מסוימות

11.02.2018, 06:55 | עומר כביר

אפל תתמוך ותלווה את פעילותה של מעבדת חדשנות לתחומי המציאות המועשרת (AR) שהקים המיזם הטכנולוגי מונא (Moona) במג'ד אל־כרום.

במסגרת שיתוף הפעולה הייחודי ארגון מונא מוביל ומנהל את פעילות המעבדה החדשה, כאשר אפל מעורבת במהלך בתפקיד תומך. במסגרת זו צוות פיתוח האפליקציות של אפל בישראל יספק תמיכה בידע למדריכים בתוכניות לחינוך טכנולוגי שמונא מוביל.

 

קראו עוד בכלכליסט

בנוסף אפל תספק ציוד למעבדה בדמות מחשבי מק ואייפדים. הליווי גם יכלול תמיכה טכנית מצד אפל. המעבדה נחנכה בטקס שנערך ביום חמישי במג'ד אל־כרום, שבו השתתפו בכירים מאפל ישראל.

ארגון מונא נוסד ומובל על ידי אסף ברימר, טייס לשעבר בחיל האוויר ויוצא התעשייה האווירית. הארגון, שפועל ממג'ד אל־כרום, הוקם במטרה להרחיב את מעגל האוכלוסיות שפעילות בשוק ההייטק והסטארט־אפים הישראלי. "הפיתוח של התחום מוגבל אם לא נכניס אליו עוד אוכלוסיות, וגם אם לא יהיה חיבור בין האוכלוסיות השונות", הסביר ברימר ל"כלכליסט".

 

מג מג'ד אל-כרום | צילום: אלעד גרשגורן מג

לדבריו, "הנפרדות בין קבוצות סגורות מגבילה את יכולת הפיתוח שלהן. הרעיון הוא שדרך עבודה מעשית בטכנולוגיה מתקדמת מקבלים גם מיומנויות עבודה וגם מיומנויות רבות של מסוגלות, מחויבות ואחריות. אנחנו עובדים בשיתוף עם חברות בינלאומיות, ובחרנו בתחומים שנמצאים בקדמת הטכנולוגיה כדי למשוך את כל האוכלוסיות. הפעילות של מונא לא מיועדת רק לאזרחים ערבים אלא לכולם, אבל אנחנו יושבים בכפר ערבי מתוך תפיסה שקדמה ופיתוח לא שייכים לאוכלוסיות מסוימות ויכולות לקרות בכל מקום".

כיום מפעיל הארגון שלושה מיזמים מרכזיים: תחרות שנתית לתלמידים לבניית רחפנים, תחרות שנתית לתלמידים לפיתוח ובניית חדרי בריחה, שמפתחת מיומנויות בתחומים כמו מתמטיקה, מדעים, אלקטרוניקה, יצירת חידות וכתיבת סיפור, ותוכנית לשילוב מהנדסים והנדסאים בתעשייה שמפעילה, בין השאר, אקסלרטור יישומי. "הקשר עם אפל התחיל דרך מנכ"ל רשות החדשנות אהרון אהרון, כשעוד היה מנכ"ל אפל ישראל", הוא סיפר. "הם מקדמים את נושא ה־AR ומשקיעים בו הרבה, ומאוד התחבר להם לשלב AR בתוכניות חינוך. הם אמרו, בואו נעשה מרכז חדשנות. זו הבעת אמון מאוד גדולה שלהם".

סגן נשיא אפל ישראל רוני פרידמן ציין כי "אנחנו נרגשים לתמוך בפרויקט, אשר יסייע לצעירים ממגוון רקעים. חינוך נמצא בדנ"א של אפל, ובזכות המעבדה החדשה אנחנו מקווים לראות כעת סטודנטים ותלמידים שישתפו פעולה וייצרו ביחד".

בשלב הראשון המעבדה צפויה להעסיק מהנדס בכיר במשרה מלאה, מהנדס זוטר במשרה חלקית וארבעה סטודנטים, כאשר הפעילות והיקף העובדים עתידים לגדול ולהתפתח.

הפיתוחים שאפל תלווה ישתלבו בתחרויות הרחפנים וחדרי הבריחה של מונא, שבהן משתתפים כ־100 בתי ספר ביישובים יהודיים וערביים. אפל מבקשת לספק לתלמידים בתחרויות הכשרה מעשית בפיתוח אפליקציות, והליווי יכלול הקניית מיומנויות בבניית יישומיי מציאות מועשרת באמצעות ARKit, פלטפורמת הפיתוח של אפל לאפליקציות AR.

תגיות