אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הרפורמה בביטוח תאונות העבודה תעלה לביטוח הלאומי מיליארד שקל. אלאלוף: "הצעה לא טובה" צילום: עומר מסינגר

בלעדי לכלכליסט

הרפורמה בביטוח תאונות העבודה תעלה לביטוח הלאומי מיליארד שקל. אלאלוף: "הצעה לא טובה"

חברי ועדת העבודה והרווחה תקפו בחריפות את החוק המחייב מעסיקים לשלם ביטוח נוסף המגן עליהם במקרה של תאונת עבודה. נציגי האוצר היו היחידים שהגנו על החוק בדיון וטענו כי יוביל לירידה של 15% במספר התאונות וההרוגים

19.02.2018, 17:29 | שחר אילן

עלות הרפורמה בביטוח תאונות עבודה למעסיקים צפויה להגיע למיליארד שקל, כך העריך היום (ב') נציג הביטוח הלאומי בישיבה הראשונה של ועדת העבודה והרווחה שדנה בפרק העוסק בביטוח תאונות העבודה בחוק ההסדרים.

קראו עוד בכלכליסט

לאחר שכל הדוברים בוועדה, מלבד מנציגי האוצר, תקפו את החוק בחריפות שאל יו"ר הועדה ח"כ אלי אלאלוף מכולנו "האם אין אף צדיק שיגן על החוק". אלאלוף אמר ל"כלכליסט" אתמול "שזו הצעה לא טובה. או שנשפר אותה או שנפריד אותה מחוק ההסדרים. אין אופציה שלישית". בין היתר טען אלאלוף שהחוק כפי שהוא לא באמת מעודד את המעסיקים לשים דגש על בטיחות בעבודה.

עד היום בוצע ביטוח תאונות העבודה רק במסגרת הביטוח הלאומי. המעסיקים שילמו דמי ביטוח בשיעור אחיד, מה שלא עודד השקעה בבטיחות. הצעת החוק מחייבת את המעסיקים בנוסף לתשלום דמי הביטוח הלאומי גם לרכוש לעובדיהם ביטוח תאונות עבודה פרטי או לשלם עבורו בנוסף לביטוח הלאומי תעריף קבוע וגבוה. זאת, כדי ליצור קשר בין השקעת המעסיק בבטיחות לבין הפרמיה שישלם וליצור תמריץ כלכלי להפחתת מספר התאונות. מטרה נוספת היא חיסכון לביטוח הלאומי אותו מעריך האוצר בחצי מיליארד שקל.

אתר בנייה. לטענת אלאלוף החוק לא באמת מעודד את המעסיקים לשים דגש על בטיחות בעבודה, צילום: אי.פי.אי אתר בנייה. לטענת אלאלוף החוק לא באמת מעודד את המעסיקים לשים דגש על בטיחות בעבודה | צילום: אי.פי.אי אתר בנייה. לטענת אלאלוף החוק לא באמת מעודד את המעסיקים לשים דגש על בטיחות בעבודה, צילום: אי.פי.אי

רכז תעסוקה באגף התקציבים, אורי שיינין, טען בדיון שברוב המדינות המפותחות יש פרמיה דיפרנציאלית לביטוח תאונות עבודה שמעודדת מעסיקים להשקיע בבטיחות. לדבריו, האוצר מקווה לירידה של כ-15% במספר התאונות וההרוגים משני נפגעים לכל 100 תושבים ל-1.7 נפגעים לכל 100 תושבים.

את ההתנגדות לחוק הוביל עו"ד שלומי מור מהלשכה המשפטית של הביטוח הלאומי. הוא תקף את העובדה ש"פעם ראשונה המדינה מאפשרת לאדם לבחור אם המדינה תבטח אותו או הסקטור הפרטי. מחר יעשו את זה גם כעם דמי לידה". הוא הזהיר שהחוק יעודד מעסיקים ללחוץ על עובדים חלשים שלא להגיש תביעות כדי לא להקפיץ את הפרמיה.

נשיא לשכת ארגוני העצמאים והעסקים הקטנים, עו"ד רועי כהן, אמר ש"החוק הוא טרוף מערכות. הרכבת ירדה מהפסים. גם נמשיך לשלם ביטוח לאומי וגם נישא בעלויות נוספות". הוא הזהיר שהדבר יגרום למעסיקים לעבור לעבודה בחשבונית במקום בתלוש.

תגיות

תגובה אחת לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

1.
ביטוח תאונות אישיות בנוסף לביטוח לאומי לחיוב מעסיקים.
כבר היום משיתים על המעסיקים עלויות ביטוח נוספות ללא גבול. ביטוח לאומי ביטוח חבות מעבידים. ביטוח אבדן כשר עבודה. כל הביטוחים הללו יוצרים מוטיבציה של חלק מעובדים וערכי דין שלהם להתפרנס ולתבוע תביעות לא מוצדקות ובית המשפט נוטה לרחם ולאשר פיצויים מביטוח לאומי גם שלא מגיע . תאונות עבודה רבות מתרחשות " בדרך לעבודה" על מנת לזכות בדמי ביטוח לאומי ולצאת ממעגל העבודה. בכל מצב של תאונת עבודה ( למעט תאונות דרכים) קיימת רשלנות מעסיק ולכן ביטוח חבות מעבידים נושא בהוצאה . הקלות הבלתי נסבלת של התביעות וקבלת התלומים מהמעסיקים ומביטוח לאומי מעלה את עלויות העבודה . הממשלה יוצרת תקנות ורגולציה בטיחותית מיותרת בעלות של מליארדים. בשביל להציל מפעל אחד משריפה " מיצרים תקנות מיותרות בעשרות מליארדים של דולרים בשם הבטיחות. במילים אחרות: כרגיל המעסיק הוא הפרה החולבת היחידה , אין פלא שעסקים נסגרים. כדי לקבל רשיות עסק למפעל יצור יש להתעסק במשרה מלאה עם 15 רשויות לאישורים שונים.
דעה אחרת  |  19.02.18