אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מכתב פתוח לדנה עזריאלי: כך תהפכי את קניון שרונה למשגשג

מכתב פתוח לדנה עזריאלי: כך תהפכי את קניון שרונה למשגשג

הקניבליזציה שמערערת את המודל הכלכלי של הקניונים לא נעוצה בקרבה שלהם אחד לשני, אלא בשעמום שהם יוצרים. לקניון שרונה החדש יש הזדמנות לאמץ מודל חדש

02.03.2018, 07:34 | עמית נויפלד

קניון עזריאלי, מתחם שרונה וקניון האופנה TLV הם שלושה מתחמי קניות המצויים במרחק הליכה קצרה מהקניון החדש ומתחרים על אותו קהל יעד בדיוק. עם זאת, הקרבה למתחמי קניות נוספים אינה הבעיה המרכזית המקשה על האכלוס. רחוב אלנבי לא מפריע למסחר ברחוב קינג ג'ורג' הסמוך אליו, ורחוב בן יהודה לא מאיים על המסחר ברחוב דיזינגוף המקביל. הסיבה לשגשוג הרחובות המסחריים נעוצה בגיוון שהם מציעים. מנגד, שלושת הקניונים שהוזכרו (בקרוב ארבעה) מציעים תמהיל דומה, שלא לומר זהה של רשתות. הקניבליזציה שמערערת את המודל הכלכלי של הקניונים לא נעוצה בקרבה שלהם אחד לשני, אלא בשעמום שהם יוצרים. גם הצרכן הקונסרבטיבי ביותר מתייאש בסופו של דבר מלראות שוב ושוב את אותם סניפים ואותם מותגים.

קראו עוד בכלכליסט

עזריאלי שרונה, צילום: אריק דורי עזריאלי שרונה | צילום: אריק דורי עזריאלי שרונה, צילום: אריק דורי

קניון שרונה החדש, במידה ויתעקש לפעול על פי המודל הקבוע שיצרה קבוצת עזריאלי, דן את מבקריו לשיממון מוחלט. אך, מאחר ושטחו של המתחם המסחרי זניח ביחס לשטח המשרדים שכבר הושכר (כך לפי הידיעה), נוצרה הזדמנות לאימוץ של מודל חדש, שיהיה מבוסס על שני קניונים אחרים שפועלים בתל אביב: דיזינגוף סנטר וקניון תל אביב (התחנה המרכזית החדשה). הראשון, לא מעט הודות לריבוי הבעלים, הצליח לייצר תמהיל מגוון של רשתות ועסקים קטנים. כך יכולות חנויות קעקועים, בולים, פוסטרים דיסקים ועוד, לשגשג לצד סניפי דגל של קסטרו ורשתות אחרות. השני, קניון תל אביב, שמותו החמיא לנעוריו, השכיל להציל עצמו חלקית על ידי השכרת חללים ליוצרים, להקות מחול ותיאטרון, ספריית יידיש, גלריות לאמנות ועוד. היה וקניון שרונה החדש יאמץ שילוב של מסחר המבוסס על עסקים קטנים וייחודיים, עם מתחמי תרבות ואמנות, הוא יבטיח מרכז שוקק חיים.

במקום סניף של רשת פוקס - סטודיו ללימוד תפירה. במקום חנות של צומת ספרים - ספרייה וסדנאות כתיבה. במקום מקדונלד'ס - מטבח פופ-אפ מאובזר שיאפשר לשפים צעירים להקים מסעדות לתקופה של כמה חודשים, ובין לבין להעביר קורסים וסדנאות בישול. במקום ארומה - בית קלייה וחנות לממכר קפה. במקום שופרסל - שוק איכרים. במקום סופרפארם - בית מרקחת. במקום זכיין של מותג נעליים - סנדלר. במקום סניפים עצומים - חנויות קטנות שישמשו אמנים, בעלי מלאכה ומעצבים. במקום ניצול אופטימלי - השארת שטחים פתוחים לרווחת המבקרים, שיוכלו לשמש לטובת אירועים חברתיים ותרבותיים. אם הקניון יציע חוויה ועניין, הוא לא יצטרך לפתות פנימה תנועה אקראית באמצעות חניה חינם.

אמת, דמי השכירות שתוכלו לגבות לא יעמדו בסטנדרט אליו אתם רגילים, אך מנגד תזכו למרכז מסחרי פעיל וזרימה יציבה של מבקרים. אם להסתמך על הקשיים בהם נתקלת השכנה גינדי, מפעילת קניון TLV, נראה שעדיף מעט על פני לא כלום.

אביך הקים את הקניון הראשון בישראל. שלושה עשורים אחר כך, יש לך אפשרות להקים את הקניון הראשון בקבוצת עזריאלי שיהיה גם מעניין.

הכותב עומד בראש תנועת slow בישראל

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
אני הולך כל יום לקניון TLV
אבל רק בגלל שהקאונטרי - חדר הכושר שלי שם. מהחניון לכניסה לחדר הכושר אני לא עוצר ולא נכנס לאף חנות. צודק הכותב שהחנויות מוכרות ואין לי מה לחפש בחנויות אלו. נראה לי גם שעשו טעות בתמהיל החנויות ובקרבה ביניהם. במרחק של כ - 30 מטר יש 4 חנויות לנעלי ספורט או מוצרי ספורט. בסך הכול תנועה דלילה של קונים. יום אחד ראיתי בקניון את סמנכ"ל הכספים של קסטרו שאני מכיר אותו אישית. למחרת ראיתי ידיעה בעיתון שקסטרו רוצה לסגור את החנות בקניון TLV. האמת, הם עשו טעות. חנות קסטרו גדולה מאוד ולא יכולה להחזיר את ההוצאות הגבוהות.
יהושע  |  03.03.18
3.
הבעיה עם הקניונים היא שהם סגורים לעומת הרחובות
מעבר בין רחובות הוא קל ונוח וביחד הם תורמים אחד לשני ואילו הקניונים בנויים כיישות עצמאית ומנותקת שלא מאפשרת מעבר קונים נוח בינהם ובכך קניונים סמוכים מתחרים אחד בשני ולא מנצלים את הסמיכות שלהם כדי להעשיר את חויית הקניות
יריב  |  02.03.18
לכל התגובות