אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בית המשפט דחה את בקשת נאמני הוניגמן להאריך ההגנה על הבעלים מתביעות צילום: ענר גרין, אוראל כהן, אלעד גרשגורן

בית המשפט דחה את בקשת נאמני הוניגמן להאריך ההגנה על הבעלים מתביעות

נאמני רשת האופנה טענו שעל מנת שהאחים הוניגמן יסייעו בהליכי המכירה של הרשת, יש למנוע פתיחת תיקי פשיטת רגל נגדם. השופט ברנר דחה את הבקשה על הסף אף מבלי לבקש את תגובת הבנקים

18.03.2018, 23:05 | ענת רואה

שופט בית המשפט המחוזי בתל אביב חגי ברנר דחה היום בצהריים את הניסיון של שלושת נאמני רשת האופנה הוניגמן להאריך את ההגנה האישית על בעלי הרשת, האחים מיכה ויעקב הוניגמן.

קראו עוד בכלכליסט

שלושת הנאמנים, עו"ד קרן רייכבך סגל, רו"ח בועז גזית ועו"ד פיני יניב, הגישו הבוקר לברנר בקשה דחופה שנועדה למנוע פתיחת תיקי פשיטת רגל נגד הבעלים, בנימוק שדרוש סיוע שלהם להליכים למכירת הרשת.

ברנר דחה את הבקשה הזו על הסף, אף מבלי לבקש את תגובות הבנקים, והפנה את הנאמנים לעיין בהחלטתו הקודמת, שניתנה בסוף פברואר, ובה הוא קבע שאין הצדקה להעניק לבעלי הוניגמן הגנה מפני מימוש ערבויות שנתנו לנושים.

רשת הוניגמן חייבת לנושיה 233 מיליון שקל, מעל חצי מהסכום הוא חוב לבנקים שמגובה בערבויות אישיות. כתוצאה מהחלטת השופט צפויים להיפתח עוד השבוע נגד בעלי הרשת תיקי פשיטת רגל.

צו הקפאת הליכים אישי מונע מנושים שמחזיקים בערבויות אישיות לנקוט הליכי הוצאה לפועל או תביעות נגד הבעלים. כך, כל עוד הצו בתוקף לא יכלו הנושים לפעול למשל למכור את בתי המגורים של בעלי הרשת אשר משועבדים לבנק מזרחי טפחות ואולי לבנקים נוספים.

מיכה ויעקב הוניגמן, צילום: אלעד גרשגורן מיכה ויעקב הוניגמן | צילום: אלעד גרשגורן מיכה ויעקב הוניגמן, צילום: אלעד גרשגורן

לאחר שהתיק הועבר מנצרת לבית המשפט בתל אביב, לאור דרישת רוב הנושים, הורה השופט ברנר לבטל את הליך ההקפאה האישי לבעלים. עם זאת השופט הסכים להשהות את החלטתו למשך 21 ימים, לאור שהנאמנים ובעלי הוניגמן טענו בפניו כי מדובר בתקופה רגישה לפני חג הפסח ובה נדרש סיוע מצד הבעלים במכירה.

בהחלטתו שניתנה ב-25 בפברואר כתב השופט ברנר כי מקובל עליו הטיעון של הנושים לפיו ממילא יש לאחים הוניגמן אינטרס מובהק בהצלחת הליך ההבראה, שכן רק בדרך זו יוכלו להקטין את מצבת החובות האישיים שלהם כלפי הנושים שמקורבם בערבות לחובותיה של החברה.

ברנר הוסיף כי אם יתקבל הטיעון לפיו ראוי שעיקר מרצם וזמנם של האחים הוניגמן יוקדש לשיקומה של החברה ולא להגנה על עניינם האישי, הרי שצווים מעין אלה ינתנו כדבר שבשגרה והחריג יהפוך לכלל "שהרי לעולם נחוץ יהיה שבעלי המניות יקדישו את זמנם ומרצם להצלחת הליכי ההבראה ולא יעסקו בהגנה על ענייניהם האישיים".

אלא שלמרות הדברים הללו, בבקשה הדחופה שהוגשה הבוקר ביקשו הנאמנים להאריך את הצו האישי לבעלים וכתבו כי הם זקוקים לסיוע של הבעלים במגעים מול רוכשים. "ברי שעתותיהם לא תהיינה בידיהם והעזרה שתתקבל מהם לא תהיה מיטבית, בלשון המעטה, כאשר יהיה עליהם להתמודד עם שורה של הליכים משפטיים שינקטו נגדם", טענו הנאמנים וביקשו להאריך את הקפאת ההליכים לכל הפחות עד העברת השליטה לרוכש.

הנאמנים ציינו בבקשה כי פנו לחלק מהבנקים לקבלת הסכמתם אך תגובת רובם טרם נתקבלה למעט בנק הפועלים שהודיע כי הוא מסרב ובנק מזרחי טפחות שהודיע שיסכים רק אם הצו הזה לא יחול עליו עצמו, כלומר הוא יוכל להעמיד למכירה את בתי המגורים של האחים.

בהחלטתו כתב השופט ברנר: "הבקשה להארכת תוקפו של צו הקפאת ההליכים האישי – נדחית. הטעמים שפורטו בבקשה כנימוק להארכת התוקף, כבר הובאו בחשבון במסגרת החלטתי מיום 25.2.18 להאריך עד להיום את תוקפו של צו ההקפאה האישי, שהרי אלמלא טעמים אלה, צו ההקפאה האישי היה מבוטל כבר ביום 25.2.18".

השופט ברנר הוסיף: "זאת ועוד, ממילא חלק מהנושים המובטחים של בעלי המניות כבר ביקשו היתר למימוש נכסים אישיים של בעלי המניות. בהסכמתם של הנאמנים ובעלי המניות, כך שדה פקטו, הקפאת ההליכים האישית ממילא לא נשמרה עד תומה".

השופט הוסיף וכתב כי אין צורך לחזור ולהזכיר את חובתם של בעלי המניות לשתף פעולה באופן מלא עם הנאמנים לצורך קידום הליכי הבראה. "מעבר לכך שזו חובתם על פי דין, הם עצמם יצאו נשכרים באופן אישי מהפחתת חובותיה של הרשת לנושים, חובות שהם ערבים אישית לפרעונם".

תגיות