אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מחקר בבריטניה: שליש מבני דור ה-Y לא יוכלו לקנות דירה לעולם צילום: בלומברג

מחקר בבריטניה: שליש מבני דור ה-Y לא יוכלו לקנות דירה לעולם

על פי המחקר שערכה חברת רזולושן פאונדיישן ישנם כיום בממלכה 14 מיליון אזרחים בני 35-20 - מחציתם יאלצו לשכור דירה במהלך שנות ה-40 לחייהם ושליש מהם יעשו זאת גם בזקנתם. הנתונים מצביעים על צורך בריסון שוק השכירות

17.04.2018, 16:21 | שירות כלכליסט

דו"ח חדש של חברת המחקר והייעוץ רזולושן פאונדיישן הבריטית חושף כי לאחד מכל שלושה בני דור ה-Y בממלכה לא יהיו לעולם האמצעים הדרושים לרכישת דירה. על כך מדווח "הגרדיאן" הבריטי.

קראו עוד בכלכליסט

בבריטניה חיים כיום 14 מיליון אזרחים בני 35-20. מהמחקר עולה כי מחצית מהם יאלצו לשכור דירה במהלך שנות ה-40 לחייהם, ושליש מהם יעשו זאת גם כשיהיו בפנסיה.

על פי רזולושן פאונדיישן, קצבת הדיור לפנסיונרים צפויה לגדול מ-6.3 מיליארד ליש"ט כיום ל-16 מיליארד ליש"ט ב-2060. במסמך שחיברו הם קוראים למשכירי הדירות במגזר הפרטי למתן את העלאת מחירי השכירות למשך שלוש שנים, כך שלא יעלו יותר משיעור מדד המחירים לצרכן - העומד כעת על 2.5%.

לונדון (ארכיון), צילום: Chbec/Pixabay לונדון (ארכיון) | צילום: Chbec/Pixabay לונדון (ארכיון), צילום: Chbec/Pixabay

במקום חוזי השכירות הנהוגים כיום בבריטניה, שתוקפם חצי שנה או שנה, מציע צוות החשיבה לעבור לחוזי שכירות שאינם מוגבלים בזמן. לדבריהם, זהו המודל המקובל בגרמניה, הולנד, שוודיה ושוויץ. החל מדצמבר 2017 גם סקוטלנד נוהגת כך.

נחיצותה של השכרה ארוכת טווח גוברת על רקע העלייה במספר משקי הבית עם ילדים השוכרים דירות. ב-2013 שכרו 600 אלף משפחות כאלה דירות בשוק החופשי, וב-2016 זינק מספרם ל-1.8 מיליון. "בעוד שחוסר ביטחון בשוק השכירות הפרטית נתפש כסיכון מקובל עבור חסרי ילדים, השיבוש שעשוי להיווצר בחיי בית הספר, קבוצות חברים ורשתות תמיכה למשפחות עם ילדים רחוק מלהיות אידיאלי", אמרו עורכי המחקר.

הצעה נוספת לריסון שוק הדיור הבריטי מגיעה בעקבות מהלך זהה שאימצו בוונקובר שבקנדה -הטלת מס של 15% על משקיעים זרים הרוכשים דירות להשכרה.

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
אין מקום להשוואה לישראל.
לבריטי הממוצע 1.5 ילדים. פחות מ2 ילדים למשפחה פחות משיעור התחלופה. האוכלוסיה מצטמצמת - אין צורך בבנייה (למעט הריסה ובנייה מחדש של מבנים ישנים). לצעיר הבריטי הממוצע יש אח/בן דוד בודד איתו הוא חולק את הדירות שהם מקבלים בירושה מהסבים והסבתות שהולכים לעולמם מצד אמא או אבא. וגם הוא נהנה מירושות מהסבים והסבתות מצד אשתו. לישראלי הממוצע לעומת זאת 3 ילדים ו9 נכדים כך שבמידה ויש לו דירה הוא מוריש כתשיעית לכל נכד. אותם אלה שאין להם דירות בירושה וגם אין להם יכולת לרכוש דירות הם בד"כ המהגרים הזרים והם בהרבה מקרים חוסכים כסף ואיתו לעת זיקנה קונים דירה בזול בארצות מוצאם (בהן יש נכסי נדל"ן 150 אלף שקל).
עלי עבדו  |  18.04.18