אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פורסם מכרז למתקן התפלה חמישי, עם מועד פתיחה לשנת 2024 צילום: IDE

פורסם מכרז למתקן התפלה חמישי, עם מועד פתיחה לשנת 2024

מדובר במכרז למתקן להתפלת מי-ים שיוקם בשורק. מתקני ההתפלה הקיימים באשקלון, שורק, חדרה, פלמחים ואשדוד, מספקים כ-585 מיליון מטר קוב מים לשנה, כ-70% מצריכת המים בישראל

26.04.2018, 12:21 | ליאור גוטמן

ועדת המכרזים הבין משרדית להתפלת מי-ים פרסמה הבוקר (ה') את שלב המיון המוקדם במכרז למתקן להתפלת מי-ים שיוקם בשורק.

קראו עוד בכלכליסט

במשרדי הממשלה אומרים ש"המכרז מפורסם על רקע התוכנית שמקדם שר האנרגיה יובל שטייניץ, להתמודדות עם מצב משק המים בישראל, אשר סובל מבצורת זו השנה החמישית ברציפות", פעולה שמלווה את המשק בשנה האחרונה עם מיעוט משקעים נדיר.

משרדי הממשלה לא מציינים מתי יוקם המתקן החדש. אבל בדיקת "כלכליסט" מגלה שהצפי הוא לנפעילו בסוף 2023 או בתחילת 2024. ואיך זה יעזור למשק להתמודד אם חלילה תהיה בשנה הבאה שהת בצורת שישית רצופה? זה לא יעזור, אבל אולי יסייע בעתיד למציאות של מחסור במים.

באוצר אומרים שהמתמודדים במכרז נדרשים לעמוד בתנאי סף הכוללים ניסיון בהקמה, תפעול ותחזוקה של מתקני התפלה וכן להוכיח איתנות פיננסית. רק מתמודדים שיעמדו בתנאי הסף יוזמנו ע"י ועדת המכרזים להגיש הצעה למכרז.

אודי אדירי, מנכ"ל משרד האנרגיה, צילום: עומר מסינגר אודי אדירי, מנכ"ל משרד האנרגיה | צילום: עומר מסינגר אודי אדירי, מנכ"ל משרד האנרגיה, צילום: עומר מסינגר

מתקן זה צפוי להיות מתקן התפלת מי ים השישי שמוקם בישראל, בהמשך למתקנים הקיימים באשקלון, שורק, חדרה, פלמחים ואשדוד. מתקני ההתפלה הקיימים מספקים כ-585 מיליון מטר קוב מים לשנה, כ-70% מסך הצריכה הביתית, העירונית והתעשייתית של מים שפירים במשק כל שנה.

המתקן החדש צפוי להיות מהגדולים בעולם ויגדיל את תפוקת המים המותפלים הנוכחית בישראל בכ-25% וע"י כך יסייע למשק המים בהתמודדות עם ההרעה המתמשכת במצב מקורות המים הטבעיים של המדינה וההפחתה בכמות המשקעים.

מנכ"ל משרד האנרגיה, אודי אדיר, אמר כי "מתקן ההתפלה בשורק הוא הראשון מבין שני מתקנים שאנו מקדמים באופן מיידי, אשר צפויים לספק יחד כ-300 מלמ"ק בשנה. חלקים אחרים מהתכנית כוללים קמפיין ארצי לעידוד חיסכון במים, קידום האפשרות להזרמת מים מותפלים לימת הכינרת ומהלך להזרמת מים טבעיים בנחלים בצפון הארץ, כך שנחזור לימים בהם נחלים שפעו באופן טבעי".

החשב הכללי, רוני חזקיהו, הוסיף שמדובר בפרויקט נוסף שמתבצע בשיתוף המגזר הפרטי וציין כי הממשלה ממשיכה בפעילותה לקידום פרויקטים בשיטות אלו בתחומי תשתיות רבים כגון תחבורה, אנרגיה, פסולת ובינוי כחלק מתוכנית "תשתיות 2030" שמטרתה גיבוש וקידום תוכנית אסטרטגית לתשתיות בישראל.

בראש ועדת המכרזים הבינמשרדית עומד איציק מרמלשטיין, מנהל יחידת פרויקטי PPP ותשתיות באגף החשב הכללי במשרד האוצר.

תגיות

12 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

12.
צריך בנוסף לבטל את כל הסיוע לחקלאים בישראל כולל מכסי המגן
כשחקלאים יצטרכו לשלם מחיר מלא על המים ועל הקרקעות ולהתחרות בשוק העולמי - רוב החקלאות הישראלית תהיה לא כלכלית (למעט שדות המשמשים למחקר טכנולוגיות חקלאיות) ולמעשה תבוטל. מהלך זה יחזיר את זרימת המים לנחלים ולטבע, יאפשר עוד שטחי יערות פארקים ושמורות טבע, יוריד את מחירי המזון וגם יחסוך כסף לקופת המדינה. גם איכות המזון תשתפר כי נייבא מכל מדינה את התוצרת שבה היא טובה. קרקעות רבות יתפנו לטובת בניה מה שיוזיל גם את מחירי הדירות ויאפשר סלילה של כבישים ומסילות ברזל בקלות רבה יותר. את החקלאים הקשישים שאינם יכולים לעבור מקצוע יש לפצות באופן חד פעמי על שנות העבודה שנותרו להם.
אלון  |  28.04.18
לכל התגובות