אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מהפכה בסין: הממשלה מתכוונת לבטל את מדיניות "ילד אחד" צילום: flickr / Royce Bair

מהפכה בסין: הממשלה מתכוונת לבטל את מדיניות "ילד אחד"

המדיניות החדשה שתחליף את הקודמת תיקרא "פריון עצמאי", ותאפשר לאנשים להחליט כמה ילדים להביא. היא אמורה להיכנס לתוקף ברבעון הרביעי של 2018. בין הסיבות: מחסור בידיים עובדות

21.05.2018, 22:33 | שירות כלכליסט
סין מתכננת לבטל את כל מגבלות הילודה עוד השנה, במה שיהיה סופה ההיסטורי של מדיניות שחיללה עשרות זכויות אדם והשאירה את הכלכלה השנייה בגדולה בעולם עם מחסור בידיים עובדות.

מועצת המדינה (הקבינט) הזמינה מחקר על ההשלכות של סיום המדיניות בת ארבעת העשורים, ומתכוונת לחוקק את השינוי באופן שיהיה תקף לכל המדינה. המנהיגות הסינית רוצה להפחית את קצב ההזדקנות של אוכלוסיית סין, ובאותה הזדמנות להפסיק לספוג ביקורת בינלאומית בעקבות מדיניותה.

מחקר ראשוני הוגש לראש ממשלת סין לי קקיאנג באפריל, מצא שיהיו רווחים "מוגבלים" בלבד לביטול הגבלת הילודה בכל המדינה, ולי ביקש בתגובה מחקר נוסף לגבי ההשפעה החברתית של ביטול המדיניות לגמרי.

 , צילום: flickr / Royce Bair צילום: flickr / Royce Bair  , צילום: flickr / Royce Bair

המדיניות החדשה שתחליף את הקודמת תיקרא "פריון עצמאי", ותאפשר לאנשים להחליט כמה ילדים להביא. היא אמורה להיכנס לתוקף ברבעון הרביעי של 2018.

מניות חברת דנונה, אשר הכפילה את נתחה בשוק מזון התינוקות בסין בחמש השנים האחרונות, עלו בבורסת פריז בעקבות הידיעות, ומניותיה של רקיט בנקיזר (Reckitt Benckiser) מחקו ירידות קודמות שלהן בלונדון.

 , צילום: רויטרס צילום: רויטרס  , צילום: רויטרס

30 מיליון גברים יותר מנשים

שינוי המדיניות יסיים את אחד הניסויים החברתיים הגדולים בהיסטוריה האנושית, אשר הותיר את המדינה המאוכלסת ביותר בעולם עם אוכלוסייה מזדקנת במהירות ועם 30 מיליון גברים יותר  מנשים. המדיניות אילצה דורות של הורים סינים לשלם קנסות, לבצע הפלות או לגדל ילדים בהיחבא.

ארה"ב ומדינות נוספות במערב ביקרו את המדיניות המדכאת שנדרשה כדי לאכוף את הגבלת הילודה, שכללה קנסות כבדים, עיקור והפלות בכפייה. השינוי למדיניות של שני ילדים ב-2015 הייתה חלק ממאמץ הדרגתי להרפות את מגבלות הילודה במשך השנים, בעוד האוכלוסייה בגיל העבודה בסין החלה להתמעט.

המהלך הזה ממחיש את הדאגה הגוברת בקרב קובעי המדיניות הסינים לגבי הצורך בפעולה דרמטית יותר מהמהלך הקודם ב-2015. מספר הלידות בסין ירד ב-3.5% בשנה שעברה ל-17.2 מיליון, ירידה שמחקה כמעט מחצית מהעלייה בלידות שבאה בעקבות שינוי המדיניות הקודם.

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
סין תהפוך למדינה נוצרית בתוך 30 שנה
ביטול ההגבלה כמעט ולא ישפיע על ההורה הסיני הממוצע. הוא בן יחיד מפונק ואינדיבידואליסט שמסתכל רק על עצמו על הקריירה שלו ועל יכולתו לטייל ולבזבז. ולכן ההגבלה לא תשנה הרבה את מספר הילדים למשפחה. הסינים ימשיכו להתחתן בשנות ה20 המאוחרות או בשנות ה30 ולהביא ילד אחד או מקסימום שניים (בממוצע 1.2). רק מי שיתרבה מתוך ציווי דתי, ויקיף את עצמו בקהילה שתסייע לו להתמודד עם גידול הילדים יביא 2 או 3 ילדים לעולם. ולכן בעוד 30 שנה, יהיו בסין 350 מליון נוצרים לעומת 100 מליון היום. רבים מהם יהגרו למערב שם ירגישו נוח יותר ויקחו עמם הרבה מהעושר שנצבר בסין. אלו שנשארו יהפכו את המדינה למערבית יותר ואולי פרו ישראלית.
אסף  |  23.05.18