אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מנכ"לים מעדיפים לסמוך על אינטואיציה - ולא על נתונים צילום: משאטרסטוק

מנכ"לים מעדיפים לסמוך על אינטואיציה - ולא על נתונים

סקר שכלל 1,300 מנהלים בחברות גלובאליות מובילות מלמד כי למרות ההתפתחויות באיסוף וניתוח מידע, אופי קבלת ההחלטות נותר בעינו

30.05.2018, 22:17 | שירות כלכליסט

הרוחות הגיאופוליטיות מכות בבנייני המשרדים. מנכ"לים מ־1,300 חברות גלובליות מובילות דירגו את הפרוטקציוניזם כסכנה הגדולה ביותר לעתיד העסקים שבראשם הם עומדים. החשש מהתגברות המגמות האנטי־גלובליסטיות בכלכלה גדול מהחשש מפני מתקפות סייבר, חידושים טכנולוגיים משבשי תעשיות, שינויי האקלים וסיכונים תפעוליים למיניהם.

קראו עוד בכלכליסט

עוד מלמד הסקר, שערכה חברת הייעוץ הבינלאומית KPMG, כי מנכ"לים נוטים שלא להסתמך על מידע ונתונים ככלי לקבלת החלטות, אלא מעדיפים להסתמך על אינטואיציה, ו־67% מהם אמרו שהם מקבלים החלטות בדרך זו. בנוסף, 67% המנכ"לים, בהם גם של ענקיות כמו פייפאל, טאטא ו־DHL, הביעו אמון במגמת הצמיחה של הכלכלה העולמית בשלוש השנים הקרובות. כ־55% מהנסקרים נקטו משנה זהירות בתחזיות באשר לצמיחת ההכנסות בחברות שלהם, והעריכו כי זו לא תעלה על 2% בשלוש השנים הקרובות.

המנכ"לים האמריקאים התגלו כאופטימיים יותר מאשר עמיתיהם באירופה. לפי הסקר, 85% ממנהלי החברות הגדולות בארה"ב הביעו אופטימיות באשר לעתיד הכלכלה, זאת לעומת 77% בסקר זהה שפורסם בשנה שעברה. גם ביפן נרשמה עלייה באופטימיות, כש־80% מהמנכ"לים חזו שיפור במצב הכלכלי של ארצם, זאת לעומת 71% בשנה שעברה. הצרפתים הם האופטימיים ביותר מבין המנכ"לים האירופים, ו־80% מהם חוזים עתיד כלכלי חיובי למדינתם, בהשוואה ל־76% בשנה שעברה. השינוי מיוחס ל"אפקט מקרון", הכינוי שניתן למגמה החיובית של המדדים במשק הצרפתי מאז החלה כהונת הנשיא עמנואל מקרון לפני כשנה.

בשכנה מדרום, איטליה, ירד בחדות שיעור המנכ"לים שהביעו אמון בעתיד המשק המקומי. בשעה שב־2017 חזו 92% מהמנכ"לים האיטלקים ביצועים חיוביים למשק, עמד שיעורם השנה רק על 64%, בין היתר בגלל התחזקות התנועות הפופוליסטיות במדינה וזכייתן ברוב בבחירות לפרלמנט.

(ארכיון), צילום: משאטרסטוק (ארכיון) | צילום: משאטרסטוק (ארכיון), צילום: משאטרסטוק

תגיות