אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
טליט מוכרת את חטיבת הרכב לחברה סינית תמורת 105 מיליון דולר במזומן צילום: pixabay

טליט מוכרת את חטיבת הרכב לחברה סינית תמורת 105 מיליון דולר במזומן

לפי החברה, שנסחרת בבורסה של לונדון, המכירה תאפשר לה להתמקד ולהשקיע בתעשיית האינטרנט של הדברים; החברה הסינית הרוכשת, TUS, עוסקת בתחום הפתרונות למערכות מתקדמות לסיוע לנהג

13.07.2018, 11:46 | חזי שטרנליכט

לחצו כאן לערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט

 

חברת טליט, העוסקת בתחום האינטרנט של הדברים (IoT) ושמניותיה נסחרות בבורסת ה-AIM של לונדון, דיווחה הבוקר (ו') כי מכרה את חטיבת הרכב שלה לחברה הסינית בשם TUS International LTD, תמורת 105 מיליון דולר. העסקה תבוצע במזומן וצפויה להסגר לקראת סוף 2018.

קראו עוד בכלכליסט

פעילות הרכב של טליט כוללת פיתוח ומכירה של רכיבי תקשורת המוטמעים במכוניות בקו הייצור.

בחברה ציינו כי על אף שהחטיבה המדוברת הציגה צמיחה משמעותית ב-2017, היא הפכה לפחות סינרגטית לאסטרטגיית החברה אשר כוללת מתן פתרונות אינטרנט של הדברים מקצה לקצה. לפי טליט, המכירה תאפשר לחברה להתמקד ולהשקיע בתעשיית ה-IoT ולהמשיך להוביל את החדשנות בתעשייה צומחת זו.

(ארכיון), צילום: pixabay (ארכיון) | צילום: pixabay (ארכיון), צילום: pixabay

עסקת המכירה דורשת ארגון מחדש של פעילות הרכב בתוך החברה כולל העברה של נכסים ועובדים ממחלקות המחקר והפיתוח והמכירות במספר מדינות. נתוני הפרו-פורמה של חטיבת הרכב ל-2017 מציגים הכנסות של 63.2 מיליון דולר ו-10.1 מיליון דולר EBITDA. עם השלמת העסקה, ישמשו התקבולים במזומן להקטנת חוב החברה ולחיזוק משמעותי של מאזן החברה.

החברה הסינית הרוכשת, TUS, עוסקת בתחום הפתרונות למערכות מתקדמות לסיוע לנהג (ADAS) כמו גם בפתרונות טכנולוגיים מתקדמים אחרים לעולם הרכב.

יריב דפנה, דירקטור בטלית, הממונה על הכספים וסמנכ"ל הפיתוח עסקי של החברה הוביל את העסקה יחד עם בנק ההשקעות רוטשילד אנד קו אשר שימש יועץ פיננסי בלעדי. משרד עורכי הדין הבינלאומי CMS ועו"ד יוסי ויינשטוק, שותף במחלקה המסחרית במשרד פרל כהן צדק לצר ברץ, ליוו את החברה בצדדים המשפטיים.

מניית טליט מזנקת הבוקר בבורסה הלונדונית בכ-5% לאחר דיווח תוצאות העסקה. שווי השוק של החברה נאמד ב-216 מיליון ליש"ט, כמיליארד שקל. המניות נפלו בשנה החולפת בעשרות אחוזים, כאשר ברקע החלו סימנים למאבק שליטה, לאחר שקרן השקעות סינית בשם Xue Jian החלה להגדיל החזקותיה בחברה וחצתה את רף 15%. בסוף יוני לא אישרה בעלי המניות מינוי דירקטורים וגברו ההערכות כי ייתכן שתאבד את זהותה הישראלית.

טלית נמצאת בתקופה סוערת מאז אוגוסט 2017, אז התפטר המנכ"ל עוזי כץ, שהיה אחד מבעלי המניות המובילים בחברה, לאחר שנמצא כי נמלט עם אשתו לכאורה מאימת הדין בארה"ב על רקע חקירה שנפתחה נגד השניים בחשד לביצוע הונאות נדל"ן בשנות ה-90. שווי השוק של החברה צלל בשנה החולפת, אך היום לאחר פרסום פרטי העסקה יקוו בהנהלה לתחילתו של מפנה חיובי.

תגיות