אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הסתיימה שביתת האחיות: "תתוגבר האבטחה" צילום: אפי שריר

הסתיימה שביתת האחיות: "תתוגבר האבטחה"

משרד הבריאות הודיע כי המגעים בין הצדדים נשאו פרי והביאו לפתרון המשבר. בין הסיכומים: יישום מלא של הוועדה למיגור אלימות נגד צוותים רפואיים, הוספת מאות תקנים חדשים לחדרי המיון ולמערכים הפסיכיאטרי וההמטו-אונקולוגי ילדים, כמו גם לטיפות חלב

07.08.2018, 21:57 | רותם אליזרע, ynet

הסתדרות האחיות הודיעה הערב (ג') כי חלה התקדמות משמעותית במשא ומתן עם נציגי משרד האוצר ומשרד הבריאות על רקע מקרי האלימות בבתי החולים. זמן קצר לאחר מכן הודיע דובר משרד הבריאות כי המגעים נשאו פרי וכי הוחלט על סיום השביתה ותגבור משמעותי לאבטחת הצוותים הרפואיים, כמו גם תוספת תקנים למערכת הבריאות.

 

קראו עוד בכלכליסט

 

מההסתדרות האחיות נמסר כי "פריצת הדרך חלה בכל הנושאים שעלו לדיון, בהם העומסים הכבדים במחלקות, ביטחון מוסדות הבריאות ויישום סעיפי הענישה והאכיפה".

סגן שר הבריאות, ח”כ יעקב ליצמן, בירך על הסיכומים וסיום השביתה: "הצלחנו להביא לתוספת משמעותית למערכת הבריאות תוך חיזוק הביטחון האישי של צוותי הרפואה". מנכ"ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב, אמר גם הוא כי "מדובר בהישגים חשובים מאוד גם עבור האחיות, אבל גם עבור המערכת כולה".

השביתה הארצית נפתחה הבוקר במרבית בתי החולים בארץ לאחר שהשיחות הגיעו אתמול למבוי סתום. במסגרת השביתה הודיעה הסתדרות האחיות כי בתי החולים לא יערכו ניתוחים שאינם דחופים, המחלקות לטיפול נמרץ יפעלו במתכונת מצומצמת, והשירות במרפאות לבריאות המשפחה (טיפת חלב) יינתן רק לנשים הרות בסיכון.

שביתת האחיות, צילום: אמיר לוי שביתת האחיות | צילום: אמיר לוי שביתת האחיות, צילום: אמיר לוי

 

 

מנהל בית החולים רמב"ם בחיפה, פרופסור רפי ביאר, אמר כי 27 מתוך 40 ניתוחים שנקבעו להיום בוטלו. "כואב לי הלב על החולים שממתינים שבועות וחודשים, ובאים לפתח של בית חולים שלא יכול לנתח אותם", אמר ביאר. "אבל אני מבין את הזעקה של האחיות. אנחנו חווים את האלימות באופן מאוד שכיח, לא רק כלפי אחיות, אלא גם כלפי צוותי ביטחון, רופאים ולפעמים צוות מנהלי אחר. אני חושב שאנחנו לא עושים מספיק בנושא הזה".

מנגד, מנהל בית החולים הדסה עין כרם, פרופסור זאב רוטשטיין - קיבל את השביתה בתחושות מעורבות, לדבריו, וקיים רק אסיפת מחאה שבה הסבירו לאחיות כיצד להימנע ממקרי אלימות נוספים.

 

"אני לא חושב שהפתרון לאלימות טמון במאבטחים ליד כל מיטה בבית החולים", אמר רוטשטיין ל-ynet. "למדנו שאנשי ביטחון זה הטריגר לפריצה של אלימות. לכן אני לא חושב שחדרי מיון צריכים להיות עם מאבטחים בכל פינה. יחד עם זאת אנחנו מכירים מצבים שבהם מתפרצת אלימות וצריך לאפשר לאנשי בטחון להגיע במהירות".

"הדבר החשוב ביותר לעשות הוא לחנך אנשי צוות להעניק שירותים עם מינימום קונפליקטים. גם במצב של לחץ וכאב של משפחות - ניתן ללמד את הצוות כיצד לעבוד עם מינימום חיכוכים שיובילו לאלימות פיזית. זה לא מונע במאה אחוז את הפגיעה, אבל אין ספק שזה מצמצם את האלימות הפיזית", הסביר.

על פי נתוני משרד הבריאות, מדי יום מותקפים בממוצע שלושה אנשי צוות רפואי. "האחיות והאחים במדינת ישראל החליטו כי דמם אינו הפקר", אמרה יו"ר הסתדרות האחיות אילנה כהן.

"הכרזנו על שביתה כוללת עד שלא יבוצעו פעולות אופרטיביות לפתרון העומסים הבלתי-נסבלים ולהגנה על הצוותים הרפואיים ועובדי מערכת הבריאות. לא יכול להיות שאחות תצא לטפל בחולים ותסיים בחדר מיון. לא ייתכן שהממשלה תעמוד כצופה מן הצד בעת שהצוותים הרפואיים משמשים כשק חבטות".

לפני כתשעה חודשים הגישה ועדה בראשות פרופ' שלמה מור יוסף את המלצותיה למיגור תופעת האלימות בבתי החולים. הוועדה, שהוקמה בעקבות רצח האחות טובה קררו ע"י מטופל, קבעה בין היתר כי יש להרחיב את סמכויות המאבטחים בבתי החולים, להציב שוטרים בחדרי מיון, להרחיב את הענישה לתוקפי צוות רפואי ולפתח יישומון שישמש כלחץ מצוקה. אולם רבות מההמלצות לא יושמו עד היום.

תגיות