אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עלייה של 3.1% ברווח הרבעוני של לאומי ל-903 מיליון שקל צילום: יוסי זליגר

עלייה של 3.1% ברווח הרבעוני של לאומי ל-903 מיליון שקל

הבנק שמוביל בשנים האחרונות מהלכי התייעלות מציג הרעה קלה ביחס היעילות ברבעון בגלל "מענק הירתמות לעובדים" על רקע שינויים מבניים; במחצית השנה הראשונה של השנה רשם הבנק רווח נקי של 1.6 מיליארד שקל; מתחילת השנה חילק לאומי דיבידינד של 653 מיליון שקל

14.08.2018, 08:41 | רחלי בינדמן

לחצו כאן לערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט

 

בנק לאומי מסכם את הרבעון השני של השנה עם רווח נקי של 903 מיליון שקל, עלייה קלה של 3.1% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. כך עולה מהדוחות הכספיים שפרסם הבנק הבוקר (ג').

קראו עוד בכלכליסט


 

במחצית השנה הראשונה של השנה רשם הבנק, בניהולה של רקפת רוסק עמינח, רווח נקי של 1.6 מיליארד שקל, עלייה של 9%. התשואה על ההון ברבעון עמדה על 11.1% ואילו במחצית על 9.6%.

מנכ"לית בנק לאומי רקפת רוסק עמינח, צילום: רון קדמי מנכ"לית בנק לאומי רקפת רוסק עמינח | צילום: רון קדמי מנכ"לית בנק לאומי רקפת רוסק עמינח, צילום: רון קדמי

ההוצאות בגין הפסדי אשראי הסתכמו במחצית הראשונה ב-0.09% בלבד מסך תיק האשראי, ירידה לעומת התקופה המקבילה אשתקד אז עמד שיעור ההוצאות להפסדי אשראי על 0.11%. זאת, כחלק ממגמת צמצום הסיכון שנוקט לאומי בתיק האשראי שלו בשנים האחרונות. ברבעון השני לא נרשמה הוצאה להפסד אשראי.

יחס היעילות של הבנק עמד במחצית הראשונה על 61.9% לעומת 62.2% בתקופה המקבילה אשתקד. ברבעון עמד יחס היעילות על 60.1% שכן ההוצאות התפעוליות גדלו במחצית הראשונה  בכ-81 מיליון שקל, לעומת התקופה המקבילה אשתקד. עיקר הגידול מקורו במענק הירתמות לעובדים שנרשם ברבעון השני, על רקע שינויים מבניים בבנק.

לאומי הכריז על דיבידנד בגובה של 361 מיליון שקל, לפיכך מתחילת השנה מדובר בחלוקת דיבידינד של 653 מיליון שקל. זאת במקביל לרכישה עצמית של מניות הבנק שביצע מתחילת השנה בהיקף כולל של 303 מיליון שקל.

בפילוח של האשראי לפי סיגמנטים ניתן לראות כי היקף המשכנתאות ("הלוואות לדיור") הסתכמו במחצית הראשונה של השנה  ב-78.8 מיליארד שקל, עלייה קלה של 1.8% לעומת סוף 2017. היקף האשראי הצרכני ללא דיור הסתכם ב-36 מיליארד שקל, ירידה של 5.4% לעומת סוף 2017, מה שמעיד על המשך מגמת צמצום החשיפה לאשראי צרכני שמוביל לאומי.

היקף האשראי המסחרי צמח ב-4.7% ל-28 מיליארד שקל והיקף האשראי לבינוי ונדל"ן (קבלנים, יזמים) עמד על 55.5 מיליארד שקל, עלייה של 4.7%.

השקעות לאומי בניירות ערך הסתכמו נכון לסוף יוני ב-82.1 מיליארד שקל, עליה של 6.2% לעומת תחילת השנה.

האנליסטים של ברקליס פרסמו סקירה על הדוחות: "לאומי הוא הבחירה המועדפת עלינו בקרב הבנקים המקומיים". בבנק מסבירים כי הם מעדיפים את לאומי משום שהוא חוזר להאיץ את צמיחת גידול האשראי לצד אמצעי זהירות. בברקליס מעריכים כי לאומי הוא הבנק שיהנה הכי הרבה מעליית סביבת הריבית בגלל הרגישות שלו לריבית הנמוכה בשל הפרשות הפנסיה לעובדים.

האנליסטים של בית ההשקעות IBI מציינים כי מדובר בדוח "טוב מאד" בעיקר הודות לתרומת המדד ול"ריקובריס" (הצלחה בגביית אשראים אבודים) ברבעון. ב-IBI מעריכים כי ברבעון הבא תרומת המדד תהיה משמעותית יותר ואליה יתווספו רווחי הון בגין מימושים ולכן ממליצים על מניית הבנק בהמלצת תשואת יתר.

אלון גלזר, אנליסט המחקר של לידר שוקי הון, סבור כי התוצאות של הרבעון השני "טובות מאד כאשר הבנק מציג צמיחה בהכנסות המימון (גם כתוצאה מהאינפלציה אבל גם מגידול בפעילות ופתיחת מרווחים) ובנוסף נהנה מרבעון עם הפרשות שליליות להפסדי אשראי". לדבריו הבנק מציג "הלימות הון גבוהה משמעותית מדרישות ההון הרגולטוריות של 11.17% והיא גם תהיה גבוהה מזו של פועלים ומזרחי שעלולים לרשום פגיעה ביחסי ההון בשל ההפרשות בארה"ב".

גלזר מציין כי הדוח אמנם מוטה מעט כלפי מעלה בשל האינפלציה הגבוהה וההפרשות האפסיות אולם מנגד הוצאות שכר חריגות כלפי מעלה ורווחיות נמוכה משוק ההון מאזנים את התמונה. הוא צופה "המשך השפעת מהלכי ההתייעלות ויכולת ניצול של לאומי את בעיות ההון בבנקים האחרים, כך שכל עוד לא נראה הרעה בסביבת המקרו לאומי יכול להציג תשואה על ההון של כ-10%".

תגיות