אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סכסוך קשה בין בעלי המניות בקשת: "התנהלות תוקפנית בניגוד לכללי הממשל התאגידי" צילום: יובל חן

סכסוך קשה בין בעלי המניות בקשת: "התנהלות תוקפנית בניגוד לכללי הממשל התאגידי"

אדם נגל וחברת פאנצ'ליין בבעלותו דורשים להוציא צו מניעה נגד דילול אחזקותיהם; טוענים שבעלים המניות המרכזיים, האחים ורטהיים ויצחק תשובה, הזרימו לחברת הטלוויזיה 160 מיליון שקל בשנתיים האחרונות בעוד שוויה הוא 90 מיליון שקל בלבד - זאת מתוך התייחסות אליה כאל "נכס פרס"

27.08.2018, 23:28 | יואב סטולר

סכסוך חריף בין בעלי המניות בחברת קשת: אדם נגל וחברת פאנצ'ליין בבעלותו הגישו תביעה למחלקה הכלכלית של בית המשפט המחוזי בתל אביב בדרישה להוציא צו מניעה נגד דילול אחזקותיהם (6.7%) בחברה על רקע מה שהוגדר "התנהלות תוקפנית שעומדת בניגוד לכללי ממשל תאגידי" מצד שותפים אחרים.

ממסמכים שהוגשו במסגרת התביעה עולה ששוויה של החברה עומד על 90 מיליון שקל בלבד, אך בעלי המניות המרכזיים יצחק תשובה (20%) והאחים דרורית ודודי ורטהיים (51%) הזרימו בשנתיים האחרונות 160 מיליון שקל. לפיכך נגל דורש לבטל את הדילול שנעשה באחזקותיו וכן דילול שמתוכנן להתבצע. עוד עולה שלחברה חוב של 258 מיליון שקל להשקעה בסוגה עילית.

קראו עוד בכלכליסט

בניין קשת , צילום: יובל חן בניין קשת | צילום: יובל חן בניין קשת , צילום: יובל חן

בתביעה שהוגשה על ידי עורכי הדין גד טיכו ואורית אלמוזלינו-רייז ממשרד כספי ושות' מתייחסים נציגי נגל להתנהלותם הכספית של אותם בעלי המניות כמי שרואים בקשת "נכס פרס", שהתועלת ממנו בעיניי בעליו אינה כלכלית, אלא נובעת ממניעים אחרים כדוגמת השפעה, כוח תקשורתי ועוד. 

"עיון בפרוטוקולים ממחיש את הערך הרב שמייחסים בעלי מניות הרוב לחברה, ממניעים שאינם קשורים לפרמטרים כלכליים, או במילים אחרות, את היותה של החברה 'נכס פרס' עבור בעלי המניות. כאלו הן לדוגמה ההחלטות על יציאה לרישיון, אשר הצריכו, במועד קבלתן, הזרמת כ-100 מיליון שקל מבעלי המניות. ההחלטה להציע סכום מופרז של 25 מיליון שקל לצורך שימוש באפיק 12, והשקעות משמעותיות אחרות שלא מתקיים לגביהם דיון בדבר פוטנציאל החזר השקעת הכספים".

אחד הגורמים המסומנים להערכת השווי הנמוכה של קשת, שנחשבת למותג מוביל יחסית בשוק הטלוויזיה המקומי, הוא חוב שעולה מכתב הטענות בגין בהשקעה בסוגה עילית. כך עולה כאמור כי לקשת עומד חוב בשווי 258 מיליון שקל לאותה השקעה וייתכן שמקורו בפערים בחישובי הרשות השנייה הקשורים באישור לפריסה לטווח ארוך ובפער בין ההכנסות בפועל לתחזיות.  

יצחק תשובה, צילום: עמית שעל יצחק תשובה | צילום: עמית שעל יצחק תשובה, צילום: עמית שעל

ניהול החברה "בניגוד לכללי הממשל התאגידי" 

נגל מבצע את הצעד המשפטי כשברקע עתידה של קשת בשוק הטלוויזיה והשווי שלה לאור אישור הממונה על ההגבלים העסקיים למיזוג רשת וערוץ 10 – ובכך חזרה לשני ערוצים מסחריים מרכזיים במקום שלושה.

דרורית ורטהיים, צילום: רמי זרנגר דרורית ורטהיים | צילום: רמי זרנגר דרורית ורטהיים, צילום: רמי זרנגר

מלבדם ורטהיים ותשובה מחזיקים בקשת גם משפחת למבלאום ב-15.4% ואלכס גלעדי ב-6.7% ונגל שהחזיק בעבר 7.76% מקשת ודולל ב-2016 לכדי 6.7%. עתה, הוא יוצא במתקפה על התנהלות בעלי המניות האחרים בקשת. "ענייניה של החברה מנוהלים בניגוד לכללי ממשל התאגידי, בהנחת תלות מוחלטת, חסרת גבולות, בהזרמת כספים מבעלי המניות ובלא מתן צידוק לכך. החלטות משמעותיות מתקבלת בחדרי חדרים. השקעות אחרות מתגלות לתובעים מהעיתונות בלבד".

נגל מתלונן על הדרתו מקבלת ההחלטות. מזה כשש שנים הוא מתנגד להזרים כספים יחד עם בעלי המניות האחרים בחברה. "ניסיון העבר מלמד שהחברה מעת לעת דורשת השקעת בעלי המניות לא רק לצורך הניהול השוטף אלא לצורך ביצוע רכישות של עסקים והרפתקאות שונות", נכתב בתביעה שחשפה גם כי ב-2018 רכשה קשת ב-55 מיליון שקל 60% מחברת ההפצה הבריטית גרינבירד. "בהחלט ייתכן שכבר מתקדם הליך של רכישות נוספות שיחייבו השקעות ושמוסתר מהתובעים".

בתביעה לבית המשפט בתל אביב דורשים עורכי דיניו של נגל את ביטול הדילול הנוכחי שמתוכנן באחזקותיו בחברה כמו גם את זה שנערך ב-2016 רטרואקטיבית. במסמך שהוגש מטעמו של נגל הוגדרה הפעולה כ"תוקפנית". "התובעת מצויה בצומת קריטי בחברה, נטולת כלים לקבל החלטות בשל מעשי החברה ומחדליה ובסכנת נישול תוקפני. התובעת נדרשת להשקיע מיליוני שקלים ואם לא תעשה כן, הון מניותיה בחברה ידולל במהלך חד צדדי. דילול כאמור יוריד לטימיון את כל השקעותיה של התובעת",

עוד נכתב כי "משמעות הדילולים הינה הרסנית לתובעת ומקפחת את התובעת כבעלת מניות בחברה באופן בלתי הפיך". מלבד השווי הכספי קיים במלחמתו של נגל מניע ממשי נוסף: אם הדילול שמתוכנן בהונו בחברה יצא לפועל, הוא לא יהיה זכאי עוד למנות דירקטור מטעמו בקשת.

מקשת נמסר בתגובה: "אנו דוחים את הטענות בכתב התביעה מכל וכל. הגשת התביעה היא נדבך נוסף בהתנהלות שיטתית מצערת של חברת פאנצ'ליין בבעלות ובשליטת נגל, שבהתנהלותה מסבה נזק לחברה, שלא לצורך. התנהלות זאת נובעת מניסיון סרק ליהנות ממוניטין החברה ומהצלחותיה. מדובר בבעלת המניות היחידה, אשר נמנעה מלהשתתף בהזרמות בניגוד להחלטות דירקטוריון החברה, וזאת באופן עקבי ולאורך שנים, ובשונה משאר בעלי המניות של החברה וחברי הדירקטוריון שלה, אשר פעלו ופועלים, לאורך השנים, כשטובת החברה לנגד עיניהם".

תגיות