אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אוגוסט ירקרק: נאסד"ק עלה ב-5.7%, דאו ג'ונס - ב-2% צילום: גטי אימג'ס

אוגוסט ירקרק: נאסד"ק עלה ב-5.7%, דאו ג'ונס - ב-2%

יום המסחר האחרון של אוגוסט הסתיים כשברקע האפשרות להטלת מכסים נוספים על יבוא סיני לארה"ב ודיווחים כי שיחות הסחר עם קנדה הסתיימו ללא תוצאה; אפל עלתה ב-1.1% ומתקרבת לשווי שוק של 1.1 טריליון דולר; מסכים אדומים בנעילה באירופה, לונדון בשפל של ארבע שנים; הזהב ברצף הירידות החודשי הארוך מזה חמש שנים; הנפט עלה החודש ב-3%

31.08.2018, 23:03 | שירות כלכליסט

דיווח שוטף מהשווקים המובילים בעולם: העדכונים החשובים, המניות הבולטות, אגרות החוב, ועדכוני האנליסטים

ניקיי שנגחאי האנג סנג דאקס קאק פוטסי דאו ג'ונס נאסד"ק S&P 500

לחצו כאן לערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט 

23:00 - וול סטריט ננעלה במגמה מעורבת כשברקע המתיחות מול סין ודיווחים כי שיחות הסחר עם קנדה הסתיימו ללא תוצאה, אך יימשכו בשבוע הבא: דאו ג'ונס ירד ב-0.1%, נאסד"ק עלה ב-0.3% ו-S&P 500 ננעל בסמוך לנקודת הפתיחה. בסיכום שבועי ננעלו המדדים בעליות של 0.6%, 2% ו-0.6% בהתאמה. בסיכום חודשי הם ננעלו בעליות של 2.2%, 5.7% ו-3% בהתאמה.

22:00 - הנפט מסוג WTI ירד היום ב-0.6% לרמה של 69.8 דולר לחבית - בעקבות החששות שהחרפה במלחמת הסחר בין ארה"ב וסין תביא לירידה בביקושים. עם זאת, השבוע עלה הנפט ב-1.6% ובסיכום חודשי - ב-3.2%. הברנט ירד היום ב-0.5% לרמה של 77.4 דולר לחבית. בסיכום שבועי נרשמה עלייה של 2.1% ובסיכום חודשי - 4.3%. המגמה החיובית בסיכומי השבוע והחודש מוסברת בעיקר בסנקציות האמריקאיות על איראן וההערכות שהן יביאו לשיבושי אספקה ברחבי העולם.

 , צילום: בלומברג צילום: בלומברג  , צילום: בלומברג

21:00 - הזהב איבד היום 0.2% מערכו לרמה של 1,206.7 דולר לאונקיה. השבוע איבד 0.5% ובחודש האחרון נחלש ב-2.2% על רקע התחזקות הדולר וההערכות לגבי המשך העלאות הריבית בארה"ב. זהו החודש החמישי ברציפות בו נחלש הזהב - והרצף החודשי הארוך ביותר של מגמה זו מזה חמש שנים.

19:00 - בורסות אירופה ננעלו בירידות, בעיקר בעקבות דבריו של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ כי הצעת האיחוד האירופי לביטול מכסי הרכב שהוא מתכוון להטיל "אינה טובה מספיק". הוא גם אמר שמדיניות הסחר של האיחוד "גרועה כמעט כמו זו של סין".

מדד סטוקס 600 איבד 0.8% בהובלת מגזר הרכב שאיבד 1.6%, ומניות מישלן, פירלי וקונטיננטל שאיבדו 1.9%. המדד האיזורי נחלש בסיכום שבועי ב-0.3%. פוטסי איבד 1.1% (1.9% בסיכום שבועי - שפל של ארבעה חודשים, ו-4.1% החודש- הירידה החדה מאז אוגוסט 2015), קאק ירד ב-1.3% (0.5% ו-1.9% בהתאמה) ודאקס - 1% (0.3% ו-3.5% בהתאמה). מניית וויטברד הבריטית זינקה ב-14.3% לאחר שאישרה את מכירת רשת בתי הקפה קוסטה שבבעלותה לקוקה קולה.

היורו איבד 0.7% לרמה של 1.16 דולר ליורו, לאחר שאתמול נסחר ברמה של 1.167 דולר. המטבע האמריקאי נתמך באי הבהירות בשווקים המתעוררים ונתפס כמפלט בטוח למשקיעים.

בורסת לונדון, צילום: בלומברג בורסת לונדון | צילום: בלומברג בורסת לונדון, צילום: בלומברג

17:00 - הקריאה הסופית של מדד סנטימנט הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן לחודש אוגוסט עומדת על 96.2 נקודות לעומת 95.3 בקריאה הראשונית. למרות העלייה, זו התוצאה הנמוכה ביותר השנה. מדד מנהלי הרכש של שיקאגו רשם קריאה של 63.6 נקודות באוגוסט ללעומת 65.5 נקודות ביולי וצפי אנליסטים ל-63.8 נקודות.

המדדים המובילים בוול סטריט שפתחו את המסחר בירידות קלות עברו עתה למגמה חיובית והם עולים עד 0.3%. מניית קוקה קולה יורדת ב-0.1%  לאחר רכישת רשת בתי הקפה קוסטה (ראו דיווח מוקדם). אפל עולה ב-1.3% ומתקרבת לשווי שוק של 1.1 טריליון דולר בעקבות החשיפה הצפויה של מכשירי האייפון החדשים.

16:30 - יום המסחר נפתח בירידות קלות של עד 0.1% בעקבות החששות מהתגברות מלחמת הסחר העולמית. דאו ג'ונס צפוי לציין עלייה שבועית של 0.8% וחודשית של 2.3%, S&P 500 צפוי לציין עלייה של 0.9% ו-3% בהתאמה ונאסד"ק - 1.8% ו-5.4% בהתאמה. שני המדדים הראשונים עומדים לציין את חודש אוגוסט הטוב ביותר שלהם מזה ארבע שנים, ונאסד"ק - מאז שנת 2000. מניית לולולמון עולה ב-13% בעקבות דוחות חיוביים.

14:30 - הבורסות המובילות בוול סטריט צפוית לפתוח את יומו האחרון של שבוע המסחר בירידות של עד 0.2% - כך מצביעים החוזים העתידיים על המדדים המובילים. המשקיעים יוצאים לחופשת סוף שבוע ארוכה בשל הלייבור דיי שיחול ביום שני, והמסחר בוול סטריט יתחדש רק למחרת.

למרות המגמה השלילית הצפויה, מדדי המניות האמריקאים שברו השבוע שיאים חדשים, וזאת חרף קיפאון בשיחות הסחר בין ארה"ב לסין, איומים בהטלת מכסים על כלי רכב מאירופה, סנקציות כלכליות על רוסיה ואי ודאות באשר להמשך כהונתו של טראמפ. מה שסיפק רוח גבית לשווקים היה הסכם הסחר החדש שעליו חתם נשיא ארה"ב דונלד טראמפ עם מקבילו המקסיקני.

הנפט סוגר שבוע חיובי שני, כאשר הגיע למחיר של 77 דולר לחבית מסוג ברנט, ברקע לעליית החששות של המשקיעים כי הסנקציות שהטילה ארה"ב על איראן יגרמו לשיבושים באספקת הנפט ובמקביל הפרסום על ירידה במלאי הנפט הגולמי בארה"ב. לפי הפרוטוקולים מהישיבה האחרונה של הפד, עליית הריבית בספטמבר היא כמעט ודאית. גם לפי שוק האופציות, המגלם את תחזיות השוק, ישנה הסתברות כמעט ודאית להעלאת ריבית הפד בחודש ספטמבר לרמה של 2.25%. ההסתברות להעלאה נוספת בדצמבר לרמה של 2.5% עומדת על 70%.

יצרנית המשקאות קוקה קולה צפויה לפתוח את המסחר בעליות של כ-1%, כך עולה מהמסחר המוקדם במניה. ענקית המשקאות האמריקאית דיווחה כי רכשה את רשת בתי הקפה הבריטית קוסטה תמורת 5.1 מיליארד דולר.

השור של וול סטריט, צילום: David Williams השור של וול סטריט | צילום: David Williams השור של וול סטריט, צילום: David Williams

14:00 - האינפלציה ב-19 המדינות המרכיבות את גוש היורו התקררה מעט בחודש אוגוסט. בעוד מספר המובטלים עלה בחודש יולי - התפתחויות שעשויות לגרום לבנק האירופי המרכזי לנקוט משנה זהירות בעניין צמצום תוכנית ההרחבה הכמותית. נתוני המאקרו האחרונים מצביעים על התקררות מסוימות ברבעון השני, במקביל להתגברות הדאגה בקרב עסקים באשר לעתיד היחסים של הגוש עם שותפות הסחר העיקריות שלו ובראשן ארה"ב. על פי סוכנות הסטטיסטיקה של האיחוד האירופי, הערכה ראשונית מצביעה על כך שמדד המחירים לצרכן בגוש היורו עלה באוגוסט בקצב שנתי של 2%. זאת לעומת קצב שנתי של 2.1% בחודש יולי.

10:00 - המסחר בבורסות אירופה נפתח בירידות שערים, על רקע המסכים האדומים שנרשמו באסיה. מדד הבנצ'מארק הפן-אירופי Europe Stoxx 600 ירד בפתיחה ב-0.2%, כמו מדד הפוטסי הבריטי. מדד דאקס הגרמני איבד מערכו 0.6%, בעוד הקאק הצרפתי נחלש ב-0.4%.

במוקד תשומת הלב של המשקיעים הבוקר עומדת עסקה מעניינת בשוק המשקאות, במסגרתה רוכשת קוקה קולה את רשת בתי הקפה הבריטית קוסטה (COSTA) תמורת 5.1 מיליארד דולר. במסגרת העסקה, מנסה קוקה קולה ככל הנראה להשיג דריסת רגל בשוק המשקאות החמים, שבו אין לה למרבה הפלא מותג בינלאומי חזק. על רקע הדיווח, מזנקת מניית וויטבראד, בעלת השליטה בקוסטה, בבורסת לונדון ב-17.5%.

וורן באפט, מהמשקיעים המפורסמים ביותר בקוקה קולה, שותה פחית משקה, צילום: רויטרס וורן באפט, מהמשקיעים המפורסמים ביותר בקוקה קולה, שותה פחית משקה | צילום: רויטרס וורן באפט, מהמשקיעים המפורסמים ביותר בקוקה קולה, שותה פחית משקה, צילום: רויטרס

בורסות אסיה ננעלו בירידות על רקע הדיווח כי נשיא ארה"ב דונלד טראמפ מתכוון להטיל מכסים נוספים על יבוא סיני בשווי 200 מיליארד דולר, ומאיים להוציא את ארה"ב מארגון הסחר העולמי (WTO). הביקורת הזו של טראמפ נגד הארגון עזרה להעלות את ערכו של הין היפני ולהוריד את מדד ניקיי היפני. המדד, שעלה במשך 8 ימים רצופים, נחלש במסחר היום ב-0.1%. למרות זאת, בסיכומו של חודש אוגוסט כולו התחזק המדד היפני בקרוב ל-1.5%. מה שתרם לירידות בבורסת טוקיו הוא ירידה של 0.1% בייצור התעשייתי שנרשם ביפן בחודש יולי לעומת חודש יוני - זאת לאחר ירידה תלולה יותר של 1.8% שנרשמה בחודש יוני (האנליסטים צפו לעלייה של 0.3% בהיקף הייצור התעשייתי ביולי).

במקביל לטוקיו ירידות נרשמות גם בהונג קונג, ומדד האנג סנג נופל ב-1.4%. מניית טנסנט נחלשה ב-5.2% לאחר הודעת סין כי תגביל את מספר המשחקים המקוונים החדשים, וענקית הנפט פטרוצ'יינה ירדה ב-3.5% לאחר פרסום הדו"ח הרבעוני שלה. במקביל, מדד שנגחאי המשולב נחלש ב-0.5% ומדד שנזן המשולב ירד ב-1.2%. זאת על אף שמדד מנהלי הרכש (PMI) היה חיובי.

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, צילום: איי אף פי נשיא ארה"ב דונלד טראמפ | צילום: איי אף פי נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, צילום: איי אף פי

מדד קוספי של דרום קוריאה עלה שוב ב-0.7%, זאת לאחר שביום חמישי הסתיימו 9 ימים של עליות. ירידות נרשמו גם באוסטרליה ובניו זילנד, שם המדדים נחלשו ב-0.5% ו-0.3%, בהתאמה.

מדד מנהלי הרכש לסקטור הייצור בסין (PMI) לחודש אוגוסט היה גבוה מהתחזיות ועמד על 51.3, עלייה מרמה של 51.2 שנרשמה ביולי. באופן כללי, קריאה מעל 50 מצביעה על התרחבות. אולם, ניתוח של הנתונים מצביע על כך שהמצב לא כל כך מזהיר, כך לדבריו של ג'וליאן אוונס – פריצ'רד מחברת הייעוץ קפיטל אקונומיקס (Capital Economics).

לדבריו, השיפור הקל במדד נובע בעיקרו מעלייה בייצור, אולם נרשמה גם עלייה במלאי של מוצרים גמורים, וזה מצביע על כך שהביקוש נמוך מההיצע. עוד הוסיף כי גם קטגוריית הזמנות ייצוא חדשות הייתה חלשה. הנתונים מתפרסמים שבוע לאחר שהמכסים החדשים שהטילו סין וארה"ב אחת על השנייה על סחורות בשווי 16 מיליארד דולר נכנסו לתוקף.

מדד מנהלי הרכש לסקטור השירותים עלה אף הוא באוגוסט לרמה של 54.2 מרמה של 54 שנמדדה ביולי, אך אוונס – פריצ'רד מציין שגם במקרה הזה קטגוריית ההזמנות החדשות הייתה חלשה.

אתמול בוול סטריט: ירידות על רקע חשש מהסלמה במלחמת הסחר

אתמול בוול סטריט ננעלו המדדים המובילים בירידות, על רקע הדיווחים על הסלמה אפשרית במלחמת הסחר וחשש ממצבם של השווקים המתעוררים, בדגש על ארגנטינה וטורקיה: דאו ג'ונס איבד 0.5%, נאסד"ק נחלש ב-0.3% ו-S&P 500 ירד ב-0.4%. שני המדדים האחרונים קטעו רצף של ארבעה ימי עליות, ושיאים חדשים בכל אחד מהם. 

מניית אברקרומבי בלטה לרעה עם צניחה של 16.7% לאחר דו"חות מאכזבים. אפל עלתה ב-0.9% לאחר שהכריזה על האירוע שתקיים ב-12 בספטמבר ובו תדווח על מכשירי אייפון חדשים ופיתוחים נוספים. גם הצהרתו של המשקיע וורן באפט הבוקר לפיה רכש עוד ממניות החברה תרמו לעלייה.

תגיות