אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בשורות טובות לטבע: FDA אישר את התרופה שלה למיגרנה צילום: בלומברג

בשורות טובות לטבע: FDA אישר את התרופה שלה למיגרנה

מינהל המזון והתרופות בארה"ב אישר את שיווק ה-Ajovy במחיר של 575 דולר לזריקה הניתנת אחת לחודש; טבע תלתה תקוות במהלך זה לאישוש מכירותיה; בעקבות כך מזנקת המניה ב-6% בשלב המסחר המאוחר בוול סטריט

15.09.2018, 08:05 | שירות כלכליסט

לחצו כאן לערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט

חדשות טובות לטבע: מינהל המזון והתרופות בארה"ב (FDA) אישר לשווק את ה-Ajovy, התרופה החדשה שלה לטיפול במיגרנה - כך מפרסמת הלילה (שבת) סוכנות הידיעות רויטרס. בעקבות כך מזנקת מניית טבע בשלב המסחר המאוחר בוול סטריט ב-6%, זאת לאחר שבמסחר עצמו ננעלה בעלייה של 2.9%. לפי הדיווח, טבע תלתה תקוות רבות באישור זה כדי שיאושש את מכירותיה. התרופה ידועה בשם הגנרי פרמאנזומאב, ולפי תחזית דויטשה בנק היא בעלת פוטנציאל מכירות של חצי מיליארד דולר בשנה.

קראו עוד בכלכליסט

המחיר הסיטונאי של ה-Ajovy עומד 575 דולר בזריקה הניתנת אחת לחודש - מחיר דומה לזריקת ה-Aimovig הנמכרת על ידי חברות אמג'ן ונובארטיס, וזמינה לשיווק בארה"ב מאז חודש מאי. את התרופה של טבע גם ניתן לתת פעם בשלושה חודשים במחיר של 1,725 דולר.

מיגרנה, צילום: shutterstock מיגרנה | צילום: shutterstock מיגרנה, צילום: shutterstock

טבע מסרה כי תציע תוכנית לחולים מבוטחים כך שלא יצטרכו לקחת חלק בהשתתפות עצמית לשם רכישת התרופה. 

"חשנו שמחיר של 575 דולר הוא ראוי", כך אמר ברנדן או'גריידי, האחראי על הפעילות המסחרית של טבע בצפון אמריקה. לדבריו, טבע ערכה מו"מ עם חברות ביטוח ושחקנים אחרים בשוק בנוגע לדבר, ולגבי האופן המיטבי בו ניתן יהיה להנגיש את התרופה לנזקקים לה.

שיווק התרופה נדחה בעקבות חששות מצד רשויות הרגולציה בארה"ב בנוגע להליך הייצור שלה במפעל בדרום קוריאה של החברה השותפה בפיתוחה, סלטריון.

כ-39 מיליון אמריקאים סובלים ממיגרנות, כך על פי קרן המחקר האמריקאית למיגרנות. מדובר בנתח שוק גדול שמושך מספר יצרניות תרופות. חברת אלי לילי מפתחת גם היא טיפול במיגרנה באותו סוג תרופות חדש, שאותו אמור ה-FDA לבחון עד ה-27 בספטמבר.

התחרות מצד אמג'ן ונובארטיס

הביקוש לזריקת ה-Aimovig של אמג'ן ונובארטיס נחשב לחזק, כאשר חלק מכך נבע מתוכניתה של אמג'ן לתת לחולים חדשים טיפול חינם במשך חודשיים. אנליסטים חוזים שתרופה זו תגיע להיקף מכירות של מיליארד דולר עד 2022.

מנכ"ל טבע קאר שולץ, צילום: יובל חן מנכ"ל טבע קאר שולץ | צילום: יובל חן מנכ"ל טבע קאר שולץ, צילום: יובל חן

בעוד טבע מייצרת כמות ניכרת של תרופות גנריות, היא הייתה תלויה במשך זמן רב בתרופה שלה לטיפול בטרשת נפוצה, הקופקסון, שעומדת כיום בפני תחרות מצד תרופות גנריות. אג'ובי, שתהיה זמינה בתחילה במזרק מוכן לשימוש ולא במערכת מתוחכמת יותר בצורת מכשיר הזרקה אוטומטי כמו Aimovig, נתפסת כרגע כחיונית להתאוששותה של החברה.

מניית טבע נמצאה בצניחה חופשית בשלוש השנים האחרונות, ואיבדה כמעט שני שליש מערכה בעוד החברה נאבקת להכניס תרופות חדשות לשוק ומצאה עצמה שקועה בחוב בעקבות רכישת עסקי התרופות הגנריות של אלרגן ב-2016, וזאת בסכום של 40.5 מיליארד דולר. בניסיון להפחית את החוב שלה, טבע מבצעת תוכנית הבראה הכוללת פרידה מרבע מכוח העבודה שלה, וסגירת או מכירת עשרה ממפעליה. טבע הודיעה בחודש שעבר שהחוב הנקי שלה ירד ל-28.4 מיליארד דולר לאחר שכבר הגיע לשיא של 35 מיליארד דולר.

בנוסף לתרופה למיגרנה, טבע בונה כעת על Austedo, טיפול ניסיוני למחלת הנטינגטון, בתקווה שיעזור לה לחזור לצמיחה. אתמול פורסם כי החברה שוב מנסה למכור את החברה הבת האיסלנדית מדיס. מחיר המכירה ינוע סביב חצי מיליארד דולר.

 

תגיות

14 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

11.
ועדיין אין לטבע בלוקבאסטר כמו הקופקסון
טבע איבדה בהכנסותיה מיליארדים, תוסיפו לזה טעויות ניהול קשות וניהול רכש שגוי שהביא את החברה לחובות כיום של 30 מליארד דולר נושא ריבית. הכי גרוע לטבע שאין לה מנועי צמיחה משלה ,אז זה נחמד שהיא מקבלת אישור לתרופה פה ותרופה שם. קצת אויר לנשימה אבל בטח לא בכדאי לצאת מהבוץ העמוק שהיא נמצאת בו
ליטל  |  15.09.18
לכל התגובות