אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עכשיו זה רשמי: סירס בפשיטת רגל צילום: גטי

עכשיו זה רשמי: סירס בפשיטת רגל

אחרי 125 שנה ענקית הקמעונאות שבבעלות אדי לאמפרט הגישה היום בקשה להגנה בפני נושים - צ'פטר 11 - והודיעה שלאמפרט יפרוש מתפקיד המנכ"ל; בעבר הייתה סירס הקמעונאית הגדולה בארה"ב, אך לא עמדה בתחרות עם החנויות האינטרנטיות

15.10.2018, 08:17 | שירות כלכליסט


 

 

ענקית הקמעונאות סירס אחזקות הגישה הלילה  (א') בקשה להגנה בפני נושים - צ'פטר 11. המשמעות היא שסירס שבבעלות אדי לאמפרט הולכת לפשיטת רגל, 125 שנה אחרי שהוקמה ו-10 שנים לאחר שמוזגה עם KMART. החברה הודיעה גם שלאמפרט יפרוש מתפקידו כמנכ"ל באופן מיידי,
 אחרי שנים של מאמצי הישרדות באמצעות תמרונים פיננסיים והסתמכות על מיליארדים מכספו הפרטי.

 

קראו עוד בכלכליסט


הקמעונאית בת 125 השנה הודיעה הבוקר שהיא ממנה את מוחסין מגג'י, מנהל שותף בחברת M-III Partners לתפקיד המנכ"ל שבאחריותו יהיה לבנות את החברה מחדש. כחלק מפשיטת הרגל, סירס תסגור 142 חנויות עד סוף השנה, ותחל במכירת חיסול בקרוב.

 

בשבוע שעבר הזהירה סירס כי לא תצליח לעמוד בחוב של 134 מיליון דולר, אותו היא אמורה לפרוע היום (ב'). סירס גייסה מגוון של יועצים בשנים האחרונות, כולל את חברת לזארד, בעודה נלחמת לפרוע את חובותיה. בשבוע שעבר גם הוסיפה לדירקטוריון את אלן קאר, מומחה לארגון מחדש, זאת אחרי שהמשקיע הוותיק שלה ברוס ברקוביץ פרש.

                  

אדי לאמפרט, צילום: רויטרס אדי לאמפרט | צילום: רויטרס אדי לאמפרט, צילום: רויטרס


              
הבקשה לפשיטת רגל מגיעה כעשור לאחר שלמפרט מיזג בין סירס ו-Kmart, בתקווה שהאיחוד בין שתי הקמעונאיות הנאבקות לשרוד ייצור גוף חזק ותחרותי יותר.
 

החברה עדיין מחזיקה בכ-700 חנויות, שחלקן עמדו ריקות לסירוגין לאחר שספקים איבדו אמון בחברה והפסיקו לספק להן סחורה, ושאת רבות מהן מעולם לא פקד דור הצרכנים הנוכחי שכבר בקושי יכול לזכור שפעם היה מדובר בקמעונאית הגדולה בארה"ב. לאמפרט מחזיק ב-31% ממניות סירס ושולט בה למעשה, כאשר קרן הגידור שלו, ESL אינווסטמנטס, מחזיקה ב-19% מהמניות.

החברה הוקמה ע"י ריצ'רד סירס ב-1886 ומכרה בתחילה שעונים באמצעות הדואר. בהמשך התפתחה החברה והחלה למכור הכל ממברשות שיניים ועד בתים מוכנים באמצעות קטלוג, ומוצריה נשלחו והגיעו אף לאזורים המרוחקים ביותר בארה"ב. ב-1925 הפכה סירס את מרכז הדיוור שלה בשיקגו לחנות הכל-בו הראשונה שלה, ובהמשך אותה שנה פתחה שבע חנויות נוספות. בסופו של דבר הפכה סירס לקמעונאית הגדולה בארה"ב, וקטלוג המוצרים שלה שתפוצתו הייתה כמעט אבסולוטית נודע כ"ספר המשאלות".

הקמעונאית דשדשה בתחרות מול החנויות המקוונות שתפסו תאוצה בשנים האחרונות. זרימת המזומן המידלדלת הותירה מעט שיכול היה להיות מושקע בחברה בחזרה, מה שגרם לה לדהות ולהפוך לפחות ופחות רלוונטית.


 

אנליסטים אמרו בשבוע האחרון כי סירס תצטרך לגלגל יותר ממיליארד דולר בשנה כדי להמשיך ולפעול, זאת בעוד המכירות שלה ממשיכות להישחק. השנה הרווחית האחרונה שלה היתה ב-2010, והיא שרפה 1.8 מיליארד דולר במזומנים על פעילותה במהלך שנת 2017 בלבד.

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
לא נורא
היתה להם פרנסה 125 שנה. זה מכובד מאוד! אין הרבה חברות שיכולות להגיד שהן פעלו כל כך הרבה זמן. העולם השתנה מאוד בעשור האחרון, בטח במאה ורבע השנים האחרונות, היתה להם הצלחה בלתי רגילה והם תמיד יהיו חלק מהסיפור האמריקאי. הקטלוג שלהם יוצג במוזיאונים והבתי קיט שלהם ישמרו כאתרי אונסקו בעוד 15-20 שנה. כמה חברות יכולות להתגאות בזה?
רוני  |  15.10.18
1.
הבעיה היא לא חנויות האינטרנט אלא ניראות החנויות שלהם.
הם קפאו בשנות ה50 אין שום מאמץ ליצור חוית קניה. חנויות מיושנות עם תאורת פלורסצנט שהסחורה מונחת על המדפים בסגנון ישן ועיף. וכשהיתה להם רשת חנויות חדשנית יפה ויחודית של כלים ואביזרים לבית סגרו אותה לפני מספר שנים. במקום להרחיב את הקונספט לכל הרשת.
חנויות מכוערות  |  15.10.18