אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מדד המחירים לצרכן עלה ב-0.3% באוקטובר; הדירות התייקרו ב-0.1% צילום: אוראל כהן

מדד המחירים לצרכן עלה ב-0.3% באוקטובר; הדירות התייקרו ב-0.1%

עם זאת מאוגוסט 2017 ועד ספטמבר השנה ירדו מחירי הדירות ב-1.9%; תחזיות האנליסטים למדד המחירים לצרכן היו לעלייה של 0.1% עד 0.3%; שיעור האינפלציה ב-12 החודשים האחרונים עומד על 1.2%

15.11.2018, 18:30 | אדריאן פילוט ובילי פרנקל

מדד המחירים לצרכן עלה בחודש אוקטובר ב-0.3% - כך פרסמה היום (ה') הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (הלמ"ס). תחזיות האנליסטים היו לעלייה של 0.1% עד 0.3%. בספטמבר עלה המדד ב-0.1%.   

קראו עוד בכלכליסט

מתחילת השנה (ינואר-אוקטובר) נרשמה אינפלציה של 1.4%. ב-12 החודשים האחרונים עמד שיעור האינפלציה על 1.2%. טווח יציבות המחירים שקבעה הממשלה הוא 1%-3%, כך שגם באוקטובר 2018 האינפלציה נמצאת בתוך היעד זה החודש החמישי ברציפות. הנתון תומך בהעלאת הריבית בישיבה הבאה.

לפי הלמ"ס, ההתייקרויות המשמעותיות נרשמו בסעיפי הלבשה והנעלה (8.1%), ירקות טריים (1.5%), והתרבות, בידור ופנאי (כ-1%). הוזלות משמעותיות נרשמו בסעיפי הפירות הטריים (1.6%) ותחבורה ציבורית (0.5%).

מחירי דירות חדשות ירדו ב-0.6%

 

הלמ"ס פרסמה במקביל את מדד מחירי הדיור - מחירי הדירות עלו ב-0.1% באוגוסט-ספטמבר לעומת יולי-אוגוסט השנה. במשך השנה כולה (בין אוגוסט-ספטמבר 2017 לבין אוגוסט-ספטמבר 2018), ירדו מחירי הדירות ב-1.9%.  

 

מדד מחירי הדירות הוא מדד ארצי הכולל דירות חדשות ויד שנייה, שאינו חלק ממדד המחירים לצרכן. בחלוקה למחוזות (אוגוסט-ספטמבר לעומת יולי-אוגוסט), מחירי הדירות בירושלים עלו ב-0.7%, בצפון ב-1.1%, בחיפה ב-0.4% ובדרום ב- 0.2%. במרכז נותרו המחירים ללא שינוי ובתל אביב נרשמה ירידה של 0.2%.

 

עוד עולה מהנתונים כי מחירי דירות חדשות ירדו ב-0.6% באוגוסט-ספטמבר. שיעור העסקאות המוזלות "בתמיכה ממשלתית" (הכוללים פרויקטים של מחיר למשתכן) עמד על 34.1% מכלל העסקאות, לעומת 31.3% בחודש הקודם. מדד שכר דירה עלה ב-0.1%.

מדד מחירי הדיור שפורסם בחודש שעבר הצביע על ירידה של 0.3% ביולי-אוגוסט לעומת יוני-יולי. בחודש שלפניו נרשמה ירידה של 0.3% (יוני-יולי 2018), ובחודש שלפני כן (מאי-יוני 2018) - עלייה של 0.9%, זאת לאחר כמה חודשים בהם הוא רשם ירידות קלות.

אתר בנייה, צילום: זהר שחר אתר בנייה | צילום: זהר שחר אתר בנייה, צילום: זהר שחר

תגובות

עפר קליין ראש אגף כלכלה ומחקר בקבוצת הראל ביטוח ופיננסים: "למרות המדד הגבוה מהצפי וההיחלשות של השקל כנגד הדולר אנו לא סבורים שבנק ישראל יעלה את הריבית בהחלטה הקרובה המתוכננת ל-26 בנובמבר. יחד עם זאת, להערכתנו, על רקע שיעור האבטלה הנמוך, עליית השכר במשק, הצמיחה הריאלית החזקה והעובדה שהאינפלציה כן בתוך יעד הבנק (למרות שרק בחלק התחתון) הבנק כן יחל להעלות את הריבית במהלך 2019, כאשר פיחות/ייסוף השקל יהיה הטריגר המרכזי לתזמון החלטה".

יונתן כץ מלידר שוקי: "מדד חודש אוקטובר הפתיע מעט כלפי מעלה (0.3% לעומת התחזית שלנו של 0.2%). ההפתעה הפעם נובעת מסעיף עונתי ותנודתי: מחירי ההלבשה עלו ב- 8.1% לעומת העלייה העונתית של כ- 5%. סביר להניח שעלייה זו תבוא על חשבון החודשים הבאים. מחירי השכירות בחוזים מתחדשים שמרו על קצב גידול שנתי של 2.3% (בדומה לחודש הקודם). סעיף זה ממשיך להיות התורם הדומיננטי לאינפלציה. אנו ממשיכים להניח קצב שנתי של 2.7% בשנה בקרובה בעיקר על רקע עלייה בכוח הקנייה של הציבור. לעומת זאת, מחירי הדירות לרכישה עלו ב-0.1% בסקר האחרון לאחר ירידה של 0.6% בסקר הקודם".

כלכלני בית ההשקעות הלמן-אלדובי: "התייצבות שיעור האינפלציה בתחום היעד של בנק ישראל מהווה מרכיב מרכזי בהחלטת הריבית של הבנק, שמחכה להתבססות האינפלציה בתחום היעד (יעד: 1%-3%) בטרם יעלה את שיעור הריבית. תחילת ההתבססות מחזקת את עמדתנו כי ריבית בנק ישראל תעלה ברבעון הראשון של שנת 2019, כאשר האיומים העיקריים למגמה החיובית של האינפלציה הם התחזקות השקל, ירידת מחירי הנפט וירידת מחירי הסחורות בעולם".

 

ירידה במכירות הקבלנים

 

מוקדם יותר היום פרסמה הלמ"ס את נתוני הכמות המבוקשת של דירות חדשות, מהם עולה כי הקבלנים מכרו בחודש ספטמבר 1,533 דירות בלבד, ירידה של 13.3% לעומת חודש ספטמבר אשתקד ושל 28.1% לעומת ספטמבר 2016. בהשוואה לחודשי ספטמבר הקודמים, מדובר במספר הדירות הנמוך ביותר שמכרו הקבלנים בחודש זה מאז ספטמבר 2012.

עם זאת יש גם נקודה מעודדת מבחינת הקבלנים, שכן לפי נתוני המגמה (המתקבלים לאחר השפעת אי סדירות מנתונים מנוכי עונתיות), ספטמבר היה החודש השביעי ברציפות מאז מארס האחרון, בו נרשמה עלייה במספר הדירות שמכרו הקבלנים לעומת החודש הקודם.

תגיות

9 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
אם אדם שמשכיר את דירתו במשך 35 %... יכול להגיע למצב , לקבל את כל עלות ההשקעה ....
אם אדם שמשכיר את דירתו במשך 35 %... יכול להגיע למצב , לקבל את כל עלות ההשקעה .... בנוסף ישאר עם דירה במחיר שוק. *במידה שקנה הכל בהון עצמי... אם לא קנה בהון עצמי את הנכס , יקח לו יותר זמן (יותר שנים לכסות את ההשקעה)
שים לב ש  |  16.11.18
לכל התגובות