אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דיסקונט הגיש בקשת פירוק נגד יורוקום אחזקות: "חוב של כ-776 מיליון שקל" צילום: אוראל כהן

דיסקונט הגיש בקשת פירוק נגד יורוקום אחזקות: "חוב של כ-776 מיליון שקל"

הבנק גם טוען כי בפברואר השנה הגישה החברה בקשה לאישור הסדר נושים בבית המשפט, אולם הסדר הנושים לא צלח. עוד נטען כי על פי הערכות חובות החברה עולים במאות מיליוני שקלים על שווי השוק של נכסיה

30.12.2018, 13:07 | ליטל דוברוביצקי

בנק דיסקונט הגיש ביום חמישי האחרון בקשת פירוק נגד חברת יורוקום אחזקות (1979). זאת בטענה כי נכון לנובמבר 2018 חייבת החברה לבנק כ-158 מיליון שקל, אולם חובה המצטבר גבוה מ-776 מיליון שקל.

קראו עוד בכלכליסט

הבנק ציין בבקשה כי חוב החברה " אינו נפרע כסדרו מזה תקופה". כמו כן טוען דיסקונט, באמצעות עו"ד איל אייכל ממשרד עו"ד יגאל ארנון, כי בנוסף החברה ערבה לחובות של חברות אחרות כלפי הבנק וגם חובות אלו אינם נפרעים כסדרם. לפיכך, הבנק טוען כי חובה המצטבר של יורוקום אחזקות כלפי הבנק גבוה כאמור מ-776 מיליון שקל.

הבנק גם טוען כי בפברואר 2018 הגישה החברה בקשה לאישור הסדר נושים בבית המשפט, אולם הסדר הנושים לא צלח.

שאול אלוביץ שאול אלוביץ', בעלי יורוקום לשעבר | צילום: אוהד צויגנברג שאול אלוביץ

במסגרת בקשת הפירוק מציין בנק דיסקונט כי יורוקום אחזקות היא חברת אחזקות פרטית שנוסדה בשנת 1979 ובעלי השליטה בחברה הם אנשי העסקים שאול אלוביץ' ויוסף אלוביץ'. דיסקונט טוען כי "החברה אינה עומדת בהתחייבויותיה כלפי הבנק החל משנת 2016. נסיונות חוזרים ונשנים לגבש הסדר מוסכם שיאפשר פירעון של החובות שבפיגור או חלק מהם לא צלחו".

עוד נטען כי על פי הערכות חובות החברה עולים במאות מיליוני שקלים על שווי השוק של נכסיה. דיסקונט מציין כי היות ויורוקום אחזקות היא חלק ממכלול קבוצת יורוקום, שעניינה נידון בתיקי פירוק אחרים בפני בית משפט ומכיוון שנושיה המהותיים העיקרים הם הבנקים הנושים גם ביתר חברות הקבוצה, נראה כי נכון יהיה שהליך הפירוק יעשה יחד עם פירוק חברת הבת – יורוקום תקשורת.

תגיות