אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מוושינגטון, דרך רומא ועד ירושלים - ההאטה הכלכלית כבר כאן

פודקאסט כלכליסט

מוושינגטון, דרך רומא ועד ירושלים - ההאטה הכלכלית כבר כאן

הבנק המרכזי בארה"ב כבר הבין שהריבית לא תעלה, איטליה כבר במיתון, בישראל האבטלה מרימה ראש ובסין מאות חברות משלימות עם ההפסדים. הכלכלה העולמית משנה מסלול ומנסה לא להיכנס למיתון - פודקאסט מנועי הכסף - פרק 43

31.01.2019, 17:29 | שי סלינס

הבנק המרכזי של ארה"ב עושה סיבוב פרסה, איטליה נכנסת למיתון, בסין מאות חברות מפרסמות אזהרת רווח ובישראל האבטלה מרימה ראש. אם מחברים את כל הנתונים האלו מגיעים למסקנה בלתי נמנעת שההאטה הכלכלית העולמית כבר כאן. עכשיו רק נותר לראות מה תהיה העוצמה שלה.

על כל הדברים האלו ועוד דיברנו עם אורי גרינפלד, הכלכלן והאסטרטג הראשי של פסגות, בפרק ה-43 של מנועי הכסף

הפד כבר לא אופטימי, באיטליה מיתון

החלטת הריבית בארה"ב השבוע לא הפתיעה אף אחד כאשר הבנק המרכזי הותיר את הריבית ברמה של 2.5%. עם זאת, קולות חדשים נשמעו מכיוון הבנק כאשר עכשיו כבר ברור שייקח לא מעט זמן עד להעלאת הריבית הבאה - אם בכלל. בהודעתו, הסיר למעשה הבנק המרכזי את המשפט המאותת על הכוונה להמשיך ולהעלות את הריבית השנה, ועבר לניסוח אחר שמשמעותו "עליית ריבית עודנה אפשרית אולם גם  מצב הפוך של הורדת ריבית".

ומה לגבי רווחי החברות בוול סטריט? אמנם אנחנו עדיין בעיצומה של עונת הדוחות לרבעון האחרון של 2018 אבל כבר עכשיו ניתן לראות את התמונה הכללית. מבין 181 החברות שדיווחו על תוצאותיהן עד עכשיו, ההכנסות עלו ב-5.25% והרווח טיפס ב-12.75% - בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד. לשם השוואה, בעונת הדוחות הקודמת של הרבעון השלישי של 2018, ההכנסות של החברות עלו ב-8.05% והרווח ב-24.2%. אם משווים את התוצאות של 181 חברות אלו לציפיות השוק, הרווח גבוה מהתחזיות ב-2.1%, כאשר הממוצע ההיסטורי הרווח גבוה ב-7% מהתחזיות.

במקביל באירופה גם נשמעו השבוע קולות של האטה כאשר איטליה נפלה למיתון בסוף 2018, במה שמהווה אקורד סיום צורם לשנה של אי יציבות פוליטית ובעיות כלכליות חמורות. עפ"י נתוני סוכנות הסטטיסטיקה האיטלקית Istat, התוצר המקומי הגולמי (תמ"ג) הצטמצם ב-0.2% ברבעון הרביעי של 2018, לאחר ירידה של 0.1% ברבעון השלישי. ההתכווצות של סוף השנה הייתה גדולה מהתחזית, וצפויה להוות מקור ללחץ על ממשלת הקואליציה.

ובסין? ההאטה פוגעת בחברות

השבוע היה גם היום האחרון בו חברות סיניות שרשומות במדינה יכולות להודיע על פגיעה צפויה ברווחים של 2019. לפי בדיקה של בלומברג, לא פחות מ-440 חברות צופות פגיעה כזו - מתוך 2400 חברות ציבוריות שרשומות בסין. מתוך חברות אלו, כ-373 דיווחו שהן ירשמו הפסד בשנה הבאה, כאשר 86% מהחברות האלו הרוויחו בשנה שעברה.

 

ומה לגבי המגזרים השונים בסין? גם כאן אין הפתעה גדולה כאשר כולם למעשה סופגים פגיעה. מחברות תעופה שנפגעות מהיואן החלש דרך חברות פיננסיות שנפגעו מהירידות בשווקים ועד לחברות אנרגיה שנפגעו ממחירי הנפט ומההאטה בביקוש העולמי.

 

 

 
להאזנה לפודקאסט
לחץ כאןמוושינגטון, דרך רומא ועד ירושלים - ההאטה הכלכלית כבר כאן

 

 

בישראל - העלייה באבטלה לא עוצרת

אמנם מצב החברות בישראל יציב בהשוואה לסין, ונכון לעכשיו אין פגיעה ממשית ברווחי החברות - לפחות לא לפי הפרסומים. עם זאת, שיעור האבטלה ממשיך לטפס ולפי הפרסום האחרון של הלמ"ס, אחוז המובטלים במשק הישראלי עלה בחודש דצמבר ל-4.3% לעומת 4.1% בנובמבר - הנתון הגבוה ביותר ב-2018. זו גם הפעם הראשונה שאחוז האבטלה מגיע ל-4.3% מאז יוני 2017.

תגיות