אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מחזיקי האג"ח של ברוקלנד דורשים הקפאת הליכים צילום: עמית שעל

מחזיקי האג"ח של ברוקלנד דורשים הקפאת הליכים

מחזיקי האג"ח העמידו את החוב של חברת הנדל"ן האמריקאית לפירעון מיידי, ומבקשים שרון הדסי, שנכנס לחברה בינואר לאחר התפטרות בעל השליטה, ינהל את החברה בהסדר. המטרה: למנוע מנושי החברות־הבנות להשתלט על נכסי ברוקלנד

13.02.2019, 08:13 | יניב רחימי

מחזיקי האג"ח העמידו את החוב של חברת הנדל"ן האמריקאית ברוקלנד לפירעון מיידי. המחזיקים הורו לנאמן האג"ח להגיש לבית המשפט בקשה להקפאת הליכים, כדי לגבש תוכנית הסדר חוב בחברה. ההחלטה על הגשת בקשה להקפאת הליכים התקבלה ברוב של 99.99% מקרב מחזיקי האג"ח שהשתתפו בהצבעה.

קראו עוד בכלכליסט

הבקשה תוגש לבית המשפט באמצעות עו"ד גיא גיסין, המייצג את נאמן האג"ח. במסגרתה דורשים המחזיקים למנות את רון הדסי כבעל תפקיד שינהל את החברה בהסדר. הדסי מונה לדירקטור בלתי תלוי בברוקלנד בינואר; זאת לאחר שבעל השליטה בועז גלעד התפטר בטענה להתנהלות כוחנית של מחזיקי האג"ח.

המחזיקים מבקשים למנות את הדסי לבעל תפקיד כדי למנוע שינוי שליטה בברוקלנד, שעלול לגרור טריגרים שיביאו את נושי החברות־הבנות להשתלט על נכסי ברוקלנד. בתרחיש כזה מחזיקי האג"ח של ברוקלנד, שנתנו הלוואה לחברה שהתאגדה באיי הבתולה הבריטיים (BVI), עלולים למצוא את עצמם מחזיקים במניות של חברה שהיא קבוצה ריקה. אם בית המשפט בישראל יאשר את מינוי הדסי, יגברו הסיכויים שלא יחול שינוי בזהות בעל השליטה בחברה.

זאת לא הפעם הראשונה שהדסי מקבל לידיו מושכות של חברה בקשיים. הוא מונה ליו"ר אלביט הדמיה לאחר שהגיעה להסדר חוב. מחזיקי האג"ח של ברוקלנד מקווים שהניסיון שצבר בניהול חברות שהגיעו להסדר והיכרותו עם תחום הנדל"ן יאפשרו לו כניסה חלקה לתפקיד, בשאיפה שיצליח להציל חלק מהחוב של החברה כלפיהם, שמסתכם ב־150 מיליון שקל.

הסדר בברוקלנד יהיה ציון דרך בחברות ה־BVI. לראשונה ייבחנו סוגיות משפטיות שונות, המשמעותית ביותר היא היכן יתנהל ההליך המשפטי. חברות ה־BVI אמנם גייסו את החוב בישראל, אבל הן מאוגדות באיי הבתולה הבריטיים, והנכסים שלהן ממוקמים בארה"ב.

בנובמבר ביקשה ברוקלנד לארגן מחדש את חובה למחזיקי האג"ח, שנסחרות בתשואות תלת־ספרתיות. החברה דיווחה כי הבקשה מגיעה לאור מסקנת הדירקטוריון כי אין בהירות באשר ליכולתה לעמוד בהתחייבויותיה, ובכלל זה בתשלומים למחזיקים מדצמבר 2019. מעט לפני כן הודיע המבקר משה כהן לברוקלנד על התפטרותו. כהן ציין כי לא קיבל לידיו "את מרבית החומרים הדרושים לביצוע הביקורות", וכי "אין באפשרותו לבצע את תפקידו".

ברוקלנד חוותה הרעה בתוצאות מאז פרסום דו"חות הרבעון השני, שכללו האטה במסירת דירות ועיכוב בבניית פרויקטים בצל שיהוי תשלומים לספקים. ברוקלנד חזתה כי ברבעונים השלישי והרביעי תוכל למסור 133 דירות. בפועל, עד דצמבר נמסרה דירה אחת בלבד.

רון הדסי , צילום: עמית שעל רון הדסי | צילום: עמית שעל רון הדסי , צילום: עמית שעל

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

1.
"המשמעותית ביותר היא היכן יתנהל ההליך המשפטי"
מה זה משנה היכן יתנהל ההליך המשפטי ? הנה התרחישים : 1. ההליך יתנהל בישראל, מי בדיוק יגיע להישפט מברוקלנד ? לכולם אזרחות כפולה, האם יבקשו הסגרה מהרשויות ? 2. ההליך יתנהל בארה"ב , העלות תהיה מאוד יקרה ואולי אף לא כדאית, באם יורשעו המעורבים עלולים לרצות עונשי מאסר, אך ספק אם מערכת המשפט האמריקאית תעסוק בתיק מסוג זה בגלל הסיבוך המשפטי של משקיעים מהארץ, שתובעים חברה מאיי הבתולה, עם פרוייקטים בניו-יורק, 3. ההליך יתבצע באיי הבתולה, העלות תהיה יקרה, מי מבטיח שמישהו מברוקלנד יגיע בכלל לאיי הבתולה ? , וגם כשיזכו, איך בית משפט במדינה אחרת יוכל לאכוף צו בארצות הברית ? אני לא רואה שום תרחיש שבו המשקיעים ייצאו עם ידם על העליונה, המקסימום שיוכלו לנסות הוא תביעות אישיות על הונאה , אבל בסופו של יום כסף ככל הנראה כבר לא נשאר.
משקיע שקוע  |  13.02.19