אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
וויטסמוק: ההפסד הנקי ב-2018 הצטמצם ל-552 אלף שקל צילום: שאטרסטוק

וויטסמוק: ההפסד הנקי ב-2018 הצטמצם ל-552 אלף שקל

החברה מציינת שממידע שקיבלה מבטר עולה כי הכנסות מגדלת הקנאביס השנייה בגודלה בישראל הסתכמו בכ-13 מיליון שקל בשנת 2017, והניבו לחברה רווח נקי של כחצי מיליון עד מיליון שקל בלבד

29.03.2019, 21:43 | צלי גרינברג

חברת וויטסמוק תוכנה, המבקשת להתמזג עם קאן פארמאצבטיקה (בטר) - מגדלת הקנאביס הרפואי השנייה בגודלה בישראל ונסחרת בבורסה בתל אביב בשווי 64.2 מיליון שקל -מציינת בדוחות הכספיים המסכמים שלה לשנת 2018 שפירסמה אתמול (ה') בשעות הערב המאוחרות, כי במסגרת גורמי הסיכון המיוחדים לחברה אין לה וודאות בנוגע להשלמת העסקה עם בטר.

קראו עוד בכלכליסט

החברה מציינת כי "השלמת העסקה תלויה בהתקיימותם של תנאים מתלים, לרבות השלמת סכום הגיוס על ידי החברה, וכי אי-השלמת העסקה האמורה עלולה להשפיעה לרעה על החברה". מיזוגה של מגדלת הקנאביס הרפואי לתוך וויטסמוק עומד בסימן שאלה זה זמן לאור סכום הגיוס הנדרש מהחברה הציבורית כתנאי מתלה למיזוג, העומד על 12 מיליון דולר, ומועד פקיעת ההסכם בין שתי החברות בחודש יולי השנה.

קנאביס, צילום: שאטרסטוק קנאביס | צילום: שאטרסטוק קנאביס, צילום: שאטרסטוק

נוסף על כך, וויטסמוק מעבירה למשקיעים את המידע שקיבלה מבטר על הכנסותיה לשנת 2017 שהסתכמו בכ- 13 מיליון שקל, בעוד הרווח הנקי שלה עמד על חצי מיליון עד מיליון שקל בלבד.

עוד ציינה החברה בהקשר זה, כי סך נכסיה עמד על כ-7 מיליון שקל בעוד סך התחייבויותיה הסתכמו בכ-6 מיליון שקל נכון לשנת הכספים 2017. עם זאת החברה מציינת, כי היא לא סיימה את בדיקת הנאותות שלה לבטר, וכי זו האחרונה עדיין לא ערכה את דוחותיה הכספיים לשנת 2018.

וויטסמוק עצמה צימצמה את ההפסד הנקי שלה בכשני שליש ל-552 אלף שקל בשנת 2018 לעומת 1.77 מיליון שקל הפסד נקי בשנת 2017, וזאת בעיקר אודות הירידה בהוצאות ההנהלה והכלליות ועלות ההכנסות.

ביום דיווח הדוחות וויטסמוק הודיעה גם לבורסה, כי בטר, המובלת על ידי היו"ר דני נוה, קיבלה רישיון מהיק"ר (היחידה לקנאביס רפואי במשרד הבריאות) לגדל קנאביס רפואי בחוותה בהתאם לאסדרה החדשה, שיישומה יחול החל מה-1 לאפריל השנה.

בדוחותיה הכספיים מציינת וויטסמוק, כי תוקף הרישיון המדובר בתוקף עד ליום 30 בספטמבר השנה, וכי חידוש הרישיון לגידול וריבוי הותנה, בין היתר, בכך שבטר תמציא לידי היק"ר עד ל-30 ביוני 2019 אישורים מסוימים מרשויות התכנון והבנייה.

בטר הגיבה לחשיפת כלכליסט מיום שני האחרון בנושא סימני השאלה שעלו בנוגע לרישיון הפעילות שלה בתחום, ומיזוגה עם וויטסמוק, כי "המיזוג ממשיך על פי אבני הדרך שהוסכמו בין הצדדים והשלמתו צפויה בהתאם להסכם עד לתאריך ה-31 ליולי 2019. בטר ממשיכה לפעול במרץ להשגת כל האישורים הנדרשים לקבלת רישיון משרד הבריאות. יצויין, כי לבטר כ-5,000 לקוחות ובכוונתה להמשיך לשרת אותם נאמנה ולספק להם את התרופה המתאימה, מתוך מגוון הזנים הייחודיים של החברה. לחברה מלאי גדול של גידולי קנאביס רפואי ואנו ערוכים להמשיך ולתת מענה למטופלינו במקביל לקבלת הרישיון".

בטר (BETTER) היא חברת פארמה המייצרת מוצרים רפואיים מבוססי קנאביס, נחשבת לשנייה בגודלה בישראל, והיא מהחברות הגדולות בעולם המייצרות קנאביס רפואי ברישיון. החברה פעילה בתחום החל משנת 2008 ומייצרת ומשווקת מוצרי קנאביס רפואי ייעודיים לטיפול באפילפסיה, אוטיזם, כאב כרוני ומחלות הסרטן.

השנה החברה צפויה להתחיל ניסוי קליני לטיפול באפילפסיה באוסטרליה, שבה החברה מדווחת כי היא מחזיקה בשליטה בחברה מקומית (56%), המחזיקה ברישיון פדראלי לייצור ויצוא של קנאביס רפואי.

תגיות