אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שחקני הטלוויזיה רום ועומר ברנע נכנסים לתחום הקנאביס צילום: ענת מוסברג

בלעדי לכלכליסט

שחקני הטלוויזיה רום ועומר ברנע נכנסים לתחום הקנאביס

שני האחים הכשירו 10 דונמים הנמצאים בבעלות משפחתם במושב בן שמן; לדבריהם, "למרות שהתחום מאוד מעניין ונמשכים אליו אנשים שחלקם מנסים למכור סיפורים, אנחנו רוצים לעשות עסק אמיתי - ויש לנו את כל התשתית הנדרשת לכך"

02.04.2019, 11:17 | צלי גרינברג

שחקני הטלוויזיה והקולנוע, האחים עומר (38) ורום (29) ברנע, נכנסים לתחום הקנאביס הרפואי ומקימים חווה על שטח של 10 דונמים הנמצא בבעלות משפחתם במושב בן שמן, הצמוד לנתב"ג.

קראו עוד בכלכליסט

האחים הגיעו יחד אתמול (ב') לכנס Canna-Tech TLV שבנמל תל אביב, לטובת איתור שותף אסטרטגי לפעילות הקנאביס שהם מפתחים.

האחים מספרים ל"כלכליסט" כי למדו את התחום בעיקר לאור היערכות מדינת ישראל לייצוא וכי בכוונתם לאתר השקעה בגובה 10 מיליון שקל לטובת פיתוח החווה. הקרקע האמורה כבר כוללת מבנים המתאימים, לטענתם, לפעילות העיבוד הנדרשת.

האחים גם מציינים כי ברשותם רישיון ראשוני (שלב א') לגידול קנאביס רפואי מהיק"ר (היחידה לקנאביס רפואי במשרד הבריאות) על פי התקן הנדרש לפי האסדרה החדשה. בשיחה עם "כלכליסט" אמרו האחים ברנע: "גדלנו במושב ואנחנו מכירים את הפן החקלאי. לקרקע יש גם שטח תעשייתי סמוך המתאים למפעל".

"למדנו את התחום, עברנו בין חוות קיימות, ואנחנו מגיעים מוכנים עם בסיס מהבית. יש לציין, כי כל מי שעוסק ומכיר חקלאות יודע שהקמת מבנים על קרקע חקלאית אינו דבר קל מבחינת האישורים והסכומים הנדרשים, ולפיכך המבנים הקיימים הם כבר נכס".

רום ועומר ברנע, צילום: ענת מוסברג רום ועומר ברנע | צילום: ענת מוסברג רום ועומר ברנע, צילום: ענת מוסברג

"אבא שלנו, שהוא איש עסקים, מסייע לנו בהקמת העסק, ולמרות שאנו מגיעים מתחום המסך - מאחורי ומלפני המצלמה, למדנו את הקנאביס היטב. בימים הקרובים אנו אמורים לטוס לאירופה, כדי לסגור את החוזים העתידיים שאנו מכוונים לחווה. חשוב לנו להדגיש כי למרות שהתחום מאוד מעניין ונמשכים אליו אנשים שחלקם מנסים למכור סיפורים, אנחנו רוצים לעשות עסק אמיתי - ויש לנו את כל התשתית הנדרשת לכך".

העלות של הקמת חממה לגידול קנאביס רפואי בישראל על שטח של 4 דונמים עומדת על כמיליון שקל, ועשויה להכפיל עצמה. לכך מתווספות עלויות רבות נוספות, בהן אבטחה (חצי מיליון עד מיליון שקל בשנה), שכר העובדים, ורכישת שתילים ואדמה.

קנאביס, צילום: שאטרסטוק קנאביס | צילום: שאטרסטוק קנאביס, צילום: שאטרסטוק

בישראל ניתנו אישורים ראשוניים לגידול קנאביס רפואי לכ-800 מבקשים על שטחים של 4 דונמים בממוצע, אשר נדרשים לעבור בדיקה מטעם היק"ר לעמידה בתקן המאפשר גידול קנאביס רפואי (IMC-GAP). הבדיקה כוללת משני שלבים; הראשון בהם הוא מבדק תשתיות מקדים, שמטרתו לבדוק ולאשר את התשתיות הפיזיות והניהוליות של החווה, ולאחריו מקבלים רישיון להתחלת גידול קנאביס רפואי. 

עם תחילת הגידול החקלאי הראשוני מתבצע מבדק נוסף לאימות יישום דרישות התקן, הכולל בחינת יישום תהליכי הגידול, ועוד, כאשר בסיום שלב זה תונפק לחווה המגדלת הרישיון המיוחל, שיפוג, לרוב, לאחר שנה, ויידרש למבדק חוזר כדי לקבלו שוב.

כיום רק לתשע חוות בישראל יש רישיונות לגידול קנאביס רפואי, לשתיים נוספות יש רישיון למחקר, ולמכון וולקני יש רישיון נוסף. רוב החברות מכוונות לחו"ל לא רק בשל היקפו הקטן של השוק המקומי, אלא גם בשל התמורה הנמוכה המתקבלת עבור כל גרם קנאביס רפואי - כ-11 שקל בממוצע לצרכן הסופי, מהם כ-2 שקלים עוברים לחקלאי. לשם השוואה, בגרמניה, השוק המוביל את התחום באירופה, העלות לצרכן עומדת על 20 אירו בממוצע לגרם.  

תגיות