אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לא סומכים על ווטסאפ: ממשלת צרפת השיקה אפליקציית צ'ט משלה צילום: שאטרסטוק

לא סומכים על ווטסאפ: ממשלת צרפת השיקה אפליקציית צ'ט משלה

השלטון הצרפתי השקיע ביישום מבוסס קוד פתוח, שיהיה בטוח יותר מאפלקציות צ'ט סטנדרטיות. בניגוד לממשלות רבות אחרות, צרפת נכונה לאמץ רכיבי קוד פתוח - ואף הצליחה לאתר ולתקן באג רציני באפליקציה החדשה בזכות קהילת המפתחים

22.04.2019, 16:10 | רפאל קאהאן

ממשלת צרפת הודיעה רשמית על השקת אפליקציית צ'ט מאובטחת ומוצפנת לשימוש עובדיה. האפליקציה, ששמה Tchap, מבוססת על פרוטוקול קוד פתוח בשם Matrix שמאפשר לבנות יישומי צ'ט מודרניים בסגנון ווטסאפ וטלגרם.

קראו עוד בכלכליסט

לפי דיווח של ZDnet, הסיבה העיקרית לאימוץ האפליקציה החדשה היא שלראיית הממשלה, ווטסאפ לא מתאימה בשל היותה תחת שליטה של גורם מסחרי והצפנתה אינה מושלמת מקצה לקצה, ושטלגרם פשוט אינה מאובטחת דיה. השלטון הצרפתי העדיף לבנות כלי משל עצמו כדי לצמצם סיכוי לריגול ממשלתי, פריצות ודליפות.

לא סומך על ווטסאפ. נשיא צרפת, עמנואל מקרון, צילום: רויטרס לא סומך על ווטסאפ. נשיא צרפת, עמנואל מקרון | צילום: רויטרס לא סומך על ווטסאפ. נשיא צרפת, עמנואל מקרון, צילום: רויטרס

לאפליקציה יש גרסאות ווב ומובייל, וההסתמכות על קוד פתוח מסייעת באיתור ותיקון ליקויים. באג קריטי אחד זוהה וטופל: קוד האפליקציה הועלה לגיטהאב, ושם העירו מפתחים שניתן להתחבר לשירות גם דרך מייל רגיל, ולא רק דרך מייל ממשלתי מורשה. חור האבטחה האמור תוקן בטרם ההשקה.

השימוש בקוד פתוח אינו נפוץ בקרב ממשלות; הן לרוב מעדיפות לקבל תמיכה של חברות מסחריות, כדי שיהיה מי שיתן דין וחשבון במקרה של תקלה. ממשלת צרפת נחשבת כחלוצה באימוץ טכנולוגיות פתוחות; למשל, ניסתה לעבור בעבר לשימוש בפלטפורמת התוכנות המשרדיות Open Office, אך הניסוי כשל והיא נאלצה לשוב ולהשתמש באופיס של מיקרוסופט.

לא ברור אם הממשלה מתכננת להשיק את האפליקציה לשימוש חופשי או לפחות לבנות גרסה כזו לקהל הרחב. אך אם כן, זו יכולה להיות יוזמה מעניינת ודרך לספק לאזרחי המדינה אמצעי תקשורת מאובטח ובעל גיבוי של שירות ציבורי.

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
יש לממשל הישראלי מה ללמוד מהצרפתים
הממשל הצרפתי תמיד ניסה להיות בקידמת הטכנולוגיה, כמו עם המיניטל, שקדם לאינטרנט והיווה הצלחה מסחררת בצרפת. שרות המדינה בישראל מלא בעצלנים רופסים, שמספקים תשתית טכנולוגית עלובה, בפיגור של דורות משאר העולם המפותח - בניגןד מוחלט לחדשנות וההובלה במגזר ההייטק.
דש  |  24.04.19
2.
מעשה נכון. רק תחשבו איזה מידע אולי יש לווטסאפ (פייסבוק) על מדינת ישראל
אני לא יודע אם ההצפנה שלהם באמת יעילה כי אני לא מומחה בתחום. אבל רק תחשבו כמה קבוצות ווטסאפ יש במשטרה במשרדי ממשלה בצבא ועוד ועוד ... גם אם אין שם חומרים רגישים כמות המידע שזורמת שם ורשימות אנשי הקשר שמשותפות עם ווטסאפ מכל מכשיר זה דבר שצריך להטריד. אפשר לפתח שרות ואפשר גם לשתף פעולה עם חברות מסחרויות שפועלות תחת הסכם - זה בכל מקרה טוב יותר ממה שקורה עכשיו.
מ  |  23.04.19