אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

אלפי קשישים ניצולי שואה ממתינים לדיור ציבורי: "הסיכוי שיקבלו הוא אפס"

לפי הפורום העוסק בנושא, כ-2,000 קשישים ניצולי שואה ממתינים לדיור ציבורי ונאלצים לשלם שכירות בשוק החופשי

02.05.2019, 07:11 | ענבל עומר

על פי נתוני הפורום לדיור ציבורי, כ-20 אלף קשישים ממתינים עדיין לדיור ציבורי ומתוכם מעל 2,000 קשישים ניצולי שואה. ללא דיור ציבורי נאלצים הקשישים לשלם על שכר דירה בשוק החופשי - מה שגוזל כמעט את כל הכנסתם ולמעשה הם חיים מנדבות. לא מעט קשישים שזכו לקבל דירה, מעידים על דירות רעועות שסובלות מבעיות ולא מתאימות למצב בריאותם. זוג קשישים שקיבלו דיור ציבורי בירושלים מספר: "כל החורף סבלנו מהצפות בדירה".

במשרד הבינוי והשיכון מספרים על תוכנית מיוחדת לעידוד דיור ציבורי לקשישים למעבר לבתי גיל הזהב, אך בפועל תמונת המצב של אלפי קשישים נותרת עגומה מאוד בכל הקשור לדיור ציבורי. אלפי קשישים שהכנסתם דלה מאוד ממתינים לדיור הציבורי שלו הם זכאים ובינתיים נאלצים לשכור דירה בשוק החופשי, כאשר כל הכנסתם מופנית להוצאה זו. "הקשישים האלה נותרים חסרי כל, נאלצים להסתייע בארגונים חברתייים, אוספים שאריות אוכל בשוק, חיים מנדבות. לא הגיוני לתת לאנשים האלה לחיות ככה אחרי שעברו שואה", מציינת מרינה זמסקי, מנהלת פורום משפחות עולים וחברת פורום דיור ציבורי.

 לודמילה ויבסיי גולדבלאט, צילום: דור מנואל לודמילה ויבסיי גולדבלאט | צילום: דור מנואל  לודמילה ויבסיי גולדבלאט, צילום: דור מנואל

לודמילה ויבסיי גולדבלאט, זוג קשישים ניצולי שואה שעלו מברית המועצות בשנות ה-90', המתינו 22 שנה לדיור ציבורי שלו הם זכאים ובתקופה זו היו כמעט חסרי כל לאחר ששילמו כ-4,500 שקל שכר דירה בשוק החופשי. "נאלצנו להיעזר בכסף שקיבלנו מהנכדים, ללא זה לא היה לנו מה לאכול", מספרת גולדבלאט.

בנוסף, מצוקתם של לא מעט קשישים לא מסתיימת אחרי שקיבלו דירה בדיור הציבורי, כיוון שבלא מעט מקרים הדירות שהם מקבלים רעועות ולא מתאימות למצב בריאותם. הזוג גולדבלאט, שקיבל דירה לפני תשעה חודשים, סבל כל החורף מדירה מוצפת. "הרטיבות פגעה בקירות, היו פה הרבה הצפות מהגשם וכל פעם ששטפו את הדירה בקומה למעלה. אנחנו מבקשים רק דירה נורמלית".

ממשרד הבינוי והשיכון נמסר בתגובה לעניין השיפוצים בדירות הדיור הציבורי: "השיפוצים מבוצעים לפי סדר עדיפויות הנגזר ממצב הדירה – זאת בהתאם לכללים. עם זאת, תקלות דחופות מתוקנות באופן מיידי לכללי דיירי הדיור הציבורי".

מחברת עמידר, המנהלת את נכסי הדיור הציבורי, נמסר בתגובה כי החברה מנהלת בכפוף לתקציב האחזקה ואופי מלאי הדירות שמקצה המדינה, בעלת הנכסים. "בשנת 2018 ביצענו עבודות שיפוץ, הנדסה והגברת הנגישות ביותר מ-30 אלף דירות ובמסגרת פרויקט מיוחד שופצו למעלה מ-270 דירות בהן מתגוררים ניצולי שואה".

תגיות