אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
טווח הירי מתרחב: בת 50 נפצעה קשה בקריית גת מירי רקטה צילום: אבי רוקח

טווח הירי מתרחב: בת 50 נפצעה קשה בקריית גת מירי רקטה

ירי הרקטות נמשך ובצהריים נפצעה אישה מרסיסים בקריית גת והובהלה לבית חולים. בית בחוף אשקלון נפגע. מאז הבוקר טופלו 12 נפגעים מחרדה וחבלות בבית החולים ברזילי. פיקוד העורף אוסר התקהלות גם בדרום השפלה ובלכיש

04.05.2019, 15:53 | ynet

האש מרצועת עזה נמשכת ובצהריים (שבת) התרחב טווח הירי. אישה בת 50 נפצעה קשה מרסיסים בקריית גת. מנכ"ל מד"א אלי בין מסר כי היא הובהלה לבית החולים ברזילי באשקלון. למרכז הרפואי ברזילי הגיעו מאז הבוקר 12 נפגעים שסובלים מפגיעות חרדה וחבלות, בעיקר בעת המנוסה למרחב מוגן. שלושה טופלו ושוחררו. אדם אחד אושפז וכל היתר נמצאים עדיין בטיפול.

אזעקות נשמעו בצהריים באשדוד, בבית שמש, בקריית מלאכי וביישובי המועצות האזוריות לכיש, יואב, שפיר ועוד. סוללות כיפת ברזל הופעלו. פיקוד העורף הרחיב את המגבלות על התקהלות גם לאזור דרום השפלה ולכיש.

 

קראו עוד בכלכליסט

לאחר המטח הכבד לעבר יישובי הדרום ודרום השפלה, שכלל יותר מ-100 שיגורים, תקף צה"ל באופן נרחב מטרות של חמאס והג'יהאד האיסלאמי ברצועת עזה. דובר צה"ל מסר בצהריים (15:14) כי מטוסי קרב תקפו עד כה כ-30 יעדי טרור של ארגוני הטרור חמאס והג'יהאד האיסלאמי ברחבי רצועת עזה. בין היעדים הותקפו כמה מתחמים צבאיים של חמאס בעזה ובשכונות תל אל-הווא ושג'עיה המשמשים לאימונים ולייצור אמצעי לחימה. אחד מהמתחמים משמש את הכוח הימי של הארגון, כמו כן הותקף מתחם צבאי משותף לחמאס ולג'יהאד האיסלאמי בבית להייא.

צה"ל גם תקף מטרות של הג'יהאד האיסלאמי ובהם כמה מתחמים צבאיים בשכונות דיר אל באלח, תל סלטאן, שאטי ובחאן יונס. שני משגרים וכמה עמדות תצפית הותקפו לאורך קו הגבול. "התקיפות בוצעו בתגובה לירי תלול המסלול שמובילים ארגוני הטרור משטח רצועת עזה לעבר אזרחי מדינת ישראל. צה"ל רואה בחומרה רבה את מתקפת הרקטות לעבר ישובים בשטח ישראל, נמצא במוכנות גבוהה וימשיך לפעול ככל שיידרש", לשון הודעת דובר צה"ל.

 הפגיעה בבית, צילום: אבי רוקח הפגיעה בבית | צילום: אבי רוקח  הפגיעה בבית, צילום: אבי רוקח

מוקדם יותר התפוצצה רקטה בבית מגורים במושב במועצה האזורית חוף אשקלון. בני המשפחה לא נפגעו, ולפי הודעת המשטרה היה זה "נס". למקום הוזעקו חבלנים וכוחות חירום נוספים. עיריית באר שבע פתחה מקלטים ציבוריים.

אביבה, חברת צוות החירום של היישוב, אמרה במשדר ynet המיוחד כי "הבוקר התחיל בשקט מתוח, והבנו שמשהו מתרחש. לפתע התחיל מטח נוראי של הפגזות. צבע אדום אחרי צבע אדום. בהמשך היתה נפילה במרכז היישוב ובמזל לא התפוצצה, ועכשיו הפגיעה כאן בבית של המורה לספורט שלנו. כל הסטודיו לספורט שלנו נהרס. כל הקומה העליונה נהרסה לצערנו. מזל שאין נפגעים בנפש".

בני הבית, לדבריה, היו בדרכם לממ"ד שבקומה התחתונה, והספיקו לרדת לקומת הביניים בזמן הפגיעה. "המושב הפך לעיר רפאים", אמרה אביבה. "כולם בתוך הבתים. אף אחד לא יכול לצאת החוצה, לגשת לשכנים, לילדים, לנכדים. אנחנו מבינים שאלה ימים קשים. סומכים על ממשלת ישראל ומקווים שיהיה בסדר".

לפי הודעת צה"ל, מטוסי קרב של חיל האוויר תקפו יותר מעשרה יעדים של חמאס והג'יהאד האיסלאמי ברצועת עזה. עוד לפני כן - באופן חריג, השטח האווירי באזור הרצועה נסגר לטווח של 10 קילומטרים באופן גורף עד למחר אחר הצהריים. עם זאת, הפעילות בנמל התעופה בן גוריון מתנהלת כסדרה.

מאתמול ועד שעות הצהריים נמנו ברצועת עזה חמישה הרוגים - שניים מהם אנשי חמאס שנפגעו בתקיפה אתמול בעקבות פציעת חיילים, שניים בהפגנות אתמול על הגדר ואחד בתקיפה הבוקר.

הג'יהאד האיסלאמי איים באופן ישיר על תחרות האירוויזיון שתיערך בעוד כשבועיים בתל אביב: "נמנע את הצלחתו של האויב להקים כל פסטיבל שמטרתו לפגוע בנרטיב הפלסטיני. הגיהנום הוא גורלם של הישראלים לאור המשך והרחבת התוקפנות על עמנו והתנגדותנו. אנחנו אומרים למקבלי ההחלטות בישראל: אל תחלמו על שקט ושהעם הפלסטיני ישלם את המחיר. ההתנגדות מחויבת להגיב על תוקפנות האויב ולהפתיעו". תאגיד השידור מסר כי על פי הנחיית פיקוד העורף האירועים מתנהלים כרגיל והכנות המשלחות לאירוויזיון נמשכות כסדרן.

גורם בחדר המבצעים המשותף של הזרועות הצבאיות ברצועת עזה אמר ל-ynet כי "השעות הבאות הולכות להיות כואבות עבור ישראל. ההתנגדות לא תעמוד בחיבוק ידיים ותהיה תגובה לפגיעה הישירה באזרחים הפלסטינים: יישובי עוטף עזה נמצאים בטווח הירי של ההתנגדות". הגורם הוסיף כי השיחות שהתנהלו אמש עם הצד המצרי במטרה להכיל את האירועים האחרונים הגיעו למבוי סתום.

שיגור כיפת ברזל בעוטף עזה, צילום: רועי עידן שיגור כיפת ברזל בעוטף עזה | צילום: רועי עידן שיגור כיפת ברזל בעוטף עזה, צילום: רועי עידן

באופן חריג, השטח האווירי באזור הרצועה נסגר לטווח של 10 קילומטרים באופן גורף עד למחר אחר הצהריים. עם זאת, הפעילות בנמל התעופה בן גוריון מתנהלת כסדרה.

"הממשלה לא רוצה להכריע את חמאס"

 

חבר הכנסת אלון שוסטר (כחול לבן), תושב מפלסים, תקף את התנהלות הממשלה בעקבות המטח הכבד לעבר ישראל מרצועת עזה. "ממשלת ישראל כבולה ביכולת שלה להגיב", אמר שוסטר שכיהן עד לאחרונה כראש המועצה האזורית שער הנגב בריאיון לאולפן ynet.

"הממשלה כבולה משום שהיא מחזיקה אידיאולוגיה שאין לה מה למסור ומה לתת לאף אחד מהגורמים, לא לרשות הפלסטינית ולא לחמאס", אמר שוסטר. "את חמאס היא לא רוצה להכריע ולרשות הפלסטינית אין לה מה לתת. הממשלה לא מקיימת משא ומתן וכבולה באפשרות הפיזית שלה לגבות מחירים מהפלגים הפלסטיניים, ולכן אנחנו רק מרוויחים זמן".

למה מצפים התושבים?

"מי שהצביע בעד נתניהו, חושב שמדיניות "שב ואל תעשה" היא המדיניות הנכונה. מי שהצביע בעד המפלגה שהפסידה - שזה חבריי ואני - חושב שמה שצריך לעשות זה מצד אחד להכות בפלגים הפלסטיניים, אך מצד שני לפתוח את הזרועות, את הלב ואת החוכמה היהודית המדינית אל השכנים שלנו", טוען שוסטר.

"כמו שאמר הנשיא ריבלין, לא נגזר עלינו להיות ביחד, אלא נועדנו לחיות כאן ביחד", המשיך הח"כ הטרי. "הרשות הפלסטינית היא הגוף שמשתף איתנו פעולה ברמה הביטחונית ביהודה ושומרון, ואיתו אנחנו צריכים לקיים משא ומתן וצריכים להיות נכונים גם לשלם מחירים. הממשלה המתגבשת לא רוצה לשלם מחירים - ולכן אנחנו כאן בעוטף נשלם את המחיר".

ייתכן שלא הצלחתם לשכנע את תושבי הדרום שאתם האלטנריבה החזקה יותר?

"בחלק גדול מהיישובים 'כחול לבן' זכתה בלמעלה מ-50% מהקולות. זו הצלחה מסחררת", אמר שוסטר. "אני חושב שמרבית התושבים בערים שלא הצביעו לכחול-לבן יהיו מוכנים לקבל פשרה היסטורית ומשא ומתן פתוח ונדיב מתוך עמדה של כוח גם ביהודה ושומרון. את זה הממשלה שהם הצביעו עבורה לא תהיה מסוגלת לעשות בהרכב הקיצוני המסתמן". 

תופסים מחסה בעת משחק כדורגל, צילום: דימטרי סמיונוב תופסים מחסה בעת משחק כדורגל | צילום: דימטרי סמיונוב תופסים מחסה בעת משחק כדורגל, צילום: דימטרי סמיונוב

בני חסון, דובר קיבוץ כיסופים, אמר במשדר ynet כי "הריטואל חוזר על עצמו. קורה משהו בגדר, הם יורים, אנחנו יורים, צבע אדום וכיפת ברזל מיירטת. יש לנו מזל שיש לנו את כיפת ברזל ואת הממ"דים ואת הצבא, אבל המדינה לא עוסקת בנו לצערי. הדיון היום הוא לא מה קורה בעוטף ישראל. הדיון היום עוסק באם יבטלו את האירוויזיון או לא יבטלו אותו, זה הדיון במדינת ישראל.

טל טורן, מנכ"ל עיריית שדרות, אמר כי "ידענו שזה עניין של זמן. אנחנו ערוכים לכל תרחיש כזה ופתחנו את החמ"ל ואת מרכז ההפעלה. כל ראשי המכלולים התייצבו פה ואנחנו בכוננות לכל התפתחות שתהיה. במזל לא היו נפגעים בנפש".

טורן ציין כי הוא סומך על ממשלת ישראל ועל כוחות הביטחון. "אם זה היה תלוי בהם, לדעתי הדברים היו נראים אחרת. העסק הוא מורכב, יש שיקולים כאלה ואחרים".

 , צילום: דוברות המשטרה צילום: דוברות המשטרה  , צילום: דוברות המשטרה

גם ח"כ לשעבר חיים ילין שמתגורר באזור התעורר הבוקר למטח הכבד על יישובי העוטף. "ראש הממשלה וצה"ל לא ציפו לירי מסיבי כזה בשבת בבוקר. מי שיגיד שהוא הזהיר על כך פשוט משקר. ציפו לירי צלפים, אך לא למטח כזה שמזכיר את ההסלמה הקודמת, שבה שיגרו 520 רקטות בפחות מיממה.

"ראינו עוד משהו - בפעם הראשונה ירו גם על אשדוד, כלומר למרחק של 50 ק"מ מרצועת עזה", אמר ילין. "הם מאותתים לממשלת ישראל שהם לא מפחדים והולכים עד הסוף. השאלה היא מה תהיה התגובה - ואני אומר ששום דבר לא יהיה שונה מההסלמות האחרונות שחווינו בחודשים האחרונים", ציין.

האם אתה חושב שהרמטכ"ל החדש יפעל בצורה שונה?

"אין רמטכ"ל שקובע מדיניות ופועל בצורה שונה. מי שמכתיב את המדיניות זה ראש הממשלה והקבינט המדיני, והצבא הוא כלי. אם המדיניות לש ראש הממשלה ושר הביטחון היא של הכלה, אז צריך להבהיר את זה כדי שהמחבלים יבינו שאנחנו לא מסלימים את המצב".

"מה שצריך לעשות זה לחזור לסיכולים הממוקדים של האליטות בחמאס ובג'יהאד האיסאלמית ועל והבתים שלהם. זה מה שהיה צריך לעשות לאורך כל השנה הזו. אני מקבל את הדעה של ראש הממשלה שצריך לעשות הכל כדי למנוע מלחמה, אבל בסוף המשפט הזה נתפס על ידי החמאס והג'יהאד כחולשה, כי הם מבינים מה נקודת התורפה של נתניהו. הם צריכים להתחיל לפחד. בשווקים של רצועת עזה מסתובבים חופשי ואנחנו נמצאים לפי הוראות פיקוד העורף במרחב מוגן. זה הזוי לחלוטין. הבלונים שלהם יכולים לשרוף לנו את כל השדות - ואנחנו לא יכולים לעשות שום דבר",

תגיות