אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
איך ציוץ אחד הפך עובד הייטק זוטר למיליארדר צילום: twitter@ryangraves

איך ציוץ אחד הפך עובד הייטק זוטר למיליארדר

ריאן גרייבס, ממייסדי אובר והשכיר הראשון בחברה, התחיל את הקריירה שלו בפלטפורמת הנסיעות השיתופיות בתגובה שלו לציוץ של המנכ"ל; לאחר ההנפקה של אובר בסוף השבוע, הונו של גרייבס מוערך ביותר ממיליארד דולר

13.05.2019, 21:15 | שירות כלכליסט
הקריירה של ריאן גרייבס, השכיר הראשון באובר, התחילה בציוץ אחד. כעת, בעקבות ההנפקה של חברת הנסיעות השיתופיות ביום שישי האחרון, ועם שווי שוק של כ-70 מיליארד דולר, גרייבס הוא איש עשיר מאד. מגזין פורבס העריך את הונו ביותר ממיליארד דולר.

קראו עוד בכלכליסט

         

ריאן גרייבס (מימין) ביום הנפקת אובר בבורסת ניו יורק, צילום: רויטרס ריאן גרייבס (מימין) ביום הנפקת אובר בבורסת ניו יורק | צילום: רויטרס ריאן גרייבס (מימין) ביום הנפקת אובר בבורסת ניו יורק, צילום: רויטרס

        
בינואר 2010, פחות משנה לאחר שנוסדה אובר, צייץ המנכ"ל דאז טראוויס קלאניק: "מחפש מנהלי פיתוח עסקי יזמיים וקילרים, עבור שירות מבוסס לוקיישן. קדם השקה, הון גדול. טיפים?".

גרייבס הגיב לציוץ של קלאניק: "הנה טיפ בשבילך. תשלח לי אימייל".



 

גרייבס עזב מאז את אובר, אבל בקשת העבודה יוצאת הדופן שלו הובילה אותו לאחת מתקופות הכהונה הארוכות בתולדות החברה – הוא היה שם אפילו זמן רב יותר מקלאניק שפרש ב-2017.

בתפקידו האחרון כיהן גרייבס כסגן נשיא הפעילות הגלובלית, אבל הוא ביצע מספר תפקידים באובר, וגם כיהן זמן קצר כמנכ"ל לפני שהחזיר את המושכות לקלאניק ב-2011.

"היום הראשון של ריאן גרייבס היה ב-1 במרץ והוא התחיל עם כל המנועים פתוחים", כתב קלאניק בפוסט שסיפר על שורשיה של אובר. "הוא למד מהר את חוקי עולם הסטארטאפים והשקיע מאד כדי להקים את הצוות של אובר ולהפוך את ההשקה והצמיחה בסן פרנסיסקו להצלחה עצומה".



 

ריאן גרייבס ביום הנפקת אובר בבורסת ניו יורק, צילום: twitter@ryangraves ריאן גרייבס ביום הנפקת אובר בבורסת ניו יורק | צילום: twitter@ryangraves ריאן גרייבס ביום הנפקת אובר בבורסת ניו יורק, צילום: twitter@ryangraves


   

ב-2010, ניסיון העבודה של גרייבס כלל משרה של ניהול בסיס נתונים בג'נרל אלקטריק והתנסות קצרה בפיתוח עסקי עבור פורסקוור, שם נתן את שירותיו בחינם, אחרי שמועמדותו נדחתה בתחילה.

"עברתי על קרייגסליסט, טוויטר וערוצים נוספים בחיפוש אחר המועמד המתאים", כתב קלאניק. "התוצאה היתה הצעת העבודה והמענה המגניבים ביותר שאי פעם ראיתי".

במהלך שנותיו באובר נחשב גרייבס לאיש הנחמד, בניגוד בולט להתנהלותו האגרסיבית של קלאניק, והיה אהוד בקרב חבריו לעבודה כמו גם בקהילת ההייטק הרחבה.

כריס סאקה, מראשוני המשקיעים באובר, כתב מספר ציוצים חמים על גרייבס לאחר שנודע כי הוא פורש. גרייבס וסאקה הם חברים טובים, וגרייבס ואשתו אפילו בילו ערב אצל סאקה לפני שגרייבס התחיל לעבודה באובר. "גרייבס הוא המנהל שזוכה להכי הרבה כבוד באופן עקבי והוא נהדר ביצירת קונצנזוס", כתב סאקה.

במהלך התקופה הסוערת שעברה על אובר ב-2017, גרייבס בעיקר נעדר ממשרדו, וניכר היה כי צמצם אז את תפקידו בחברה.

גרייבס התחייב לתרום 14 מיליון דולר לפחות במניות של אובר לצדקה דרך קרן הפועלת לפתרון משבר המים העולמי ולהקצאת מי שתייה נקיים לקהילות ברחבי העולם.

תגיות

12 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

12.
אובר זו חברה זמנית, הם מנצלים את הנהגים וכל מה שיש להם זה אותם...
ביום בהיר אחד הם יכולים להמחק מן האוויר כשהנהגים יחליטו שנמאס להם לשלם פרמיות גדולות מידי על הנסיעה ויהיו עוד כמה מתחרים לא פחות פופולארים בשוק כמו שיש lyft למשל... אין לאובר כלום ביד, אם הם חכמים אז הם כל סנט שלהם ישקיעו חזרה באגרות חוב ונדל"ן אחרת הם יפשטו רגל כי הימים השחורים שלהם עדיין לא הגיעו אבל הם יגיעו...
אריה  |  15.05.19
11.
9 - אף אחד לא מכריח מלונות לעבוד עם בוקינג. עובדה היא שרוב מציעים מחירים גבוהים יותר
באתרים שלהם... יש עוד מתחרים בבוקינג (טריבאגו תמצא) אבל הנוחות והמהירות... ומה ימנע מסוכן נסיעות להבטיח מה שהוא לא יודע? ביקורות אותנטיות שיש באתר יגלו לך יותר מכל סוכן. ובאשר לרעש - 35% מהדירות בארץ סובלות מזה. בעיה ארצית שלא מטופלת
רגגד  |  15.05.19
9.
מזל שאובר לא בישראל
זוכרים שפעם היינו מזמינים חדר במלון אצל סוכן נסיעות? הסוכן היה מרוויח 8% עמלה והיה מוצא לנו דיל שמתאים לנו. בוקינג.קום התחילו עם 5% עמלה והשתלטו על השוק כיום בוקינג לוקחים 15% עמלת מינימום כשמלון מועדף משלם 18% וכשיש עמלות גבוהות יותר לקידום ממומן האם הלקוחות מרוויחים מהסיפור? אנחנו עובדים כיום במקום הסוכן ולפעמים נדפקים במלון שלא תואם את הציפיות שלנו (מיקום, רעש בלילה וכו') שלא לדבר על היחס האישי במלון שנעלם כי חתכו למלון ברווחים, כשהמרווח של המלון הוא גם ככה נמוך. נחשו מה? לא רק שהפסדנו, גם המדינה מפסידה. בוקינג לא משלמים מיסים בישראל כי כל הרווחים נרשמים בחו"ל. כך סוכני נסיעות שפעם היו עם משכורת סבירה כיום לא קיימים ומדינת ישראל מפסידה פעמיים מחוסר מיסוי (של המלון או של בוקינג בעבור סכום העמלה) אותו הדבר באובר. רק שבאובר זה יהיה על אקסטזי - שם במקום סוכני נסיעות נקבל נהגי מוניות שעובדים בשכר מינימום (או פחות מזה למי שיממן מכיסו את אובר). אובר לא סתם "זולה ונוחה", היא זולה ונוחה כי הם מפסידים כיום מיליארדים כדי לחדור לשוק. ואחרי שהם יחדרו הם יקפיצו את המחירים לאן?
דודי  |  14.05.19
לכל התגובות