אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הבשר המתורבת מתקרב לצלחת: אלף פארמס גייסה 11.7 מיליון דולר צילום: עמית שעל

הבשר המתורבת מתקרב לצלחת: אלף פארמס גייסה 11.7 מיליון דולר

הגיוס צפוי לאפשר לחברה, שהשיקה בדצמבר אב-טיפוס של בשר מתאי בקר - להפוך את המוצר למסחרי. הערכות: תחילת השיווק - בעוד שנתיים

14.05.2019, 14:15 | נורית קדוש

הסטייק הישראלי שפותח מתאי בקר מתקדם לעבר הצלחת. ל"כלכליסט" נודע כי אלף פארמס, החברה הראשונה שהצליחה לגדל נתחי בשר מתאי בקר, חתמה סבב גיוס ראשון של 11.7 מיליון דולר (כ-40 מיליון שקל).

קראו עוד בכלכליסט

סבב הגיוס הובל על ידי קרן הון הסיכון VVNP מסינגפור, יחד עם Cargill Protein מארה"ב ו-M-Industry – הזרוע התעשייתית של חברת מיגרוס השוויצרית. בין המשקיעים הקיימים אשר הצטרפו אף הם לסבב גיוס זה - קבוצת שטראוס בשיתוף המדען הראשי, קרן ההון הסיכון הישראלית פרגרין ונצ'רס, CPT Capital מאנגליה, יסלזון מישראל מישראל ו-New Crop Capital מארה"ב.

גיוס ההון צפוי לאפשר לאלף פארמס הפועלת בחממת הפודטק TheKitchen של קבוצת שטראוס, להאיץ את פיתוח מוצרי הבשר המתורבת שלה, ולהפוך את אב-הטיפוס, שהושק בדצמבר, למוצר מסחרי שיגודל במתקני "חווה ביולוגית".

(ארכיון), צילום: עמית שעל (ארכיון) | צילום: עמית שעל (ארכיון), צילום: עמית שעל

להערכת יהונתן ברגר, מנכ״ל חממת The Kitchen, הסטייק מתאי בקר ישווק באופן מסחרי החל מעוד כשנתיים, לאחר שאלף פארמס תקים מפעל ייצור ברחובות.

הטכנולוגיה של אלף פארמס, אשר פותחה בשותפות עם פרופ' שולמית לבנגרג מהטכניון, נשענת על תהליך חידוש ובנייה של רקמת השריר. החברה מצאה דרך לבודד את התאים האחראיים לתהליך זה, ולגדל אותם מחוץ לגוף החיה ליצירת אותה רקמת שריר, שהיא אופיינית לסטייק.

דידייה טוביה, מייסד משותף ומנכ"ל אלף פארמס, אישר את הפרטים ומסר: "בכוונתנו להוביל דיאלוג פתוח עם המגדלים, עם יצרני המזון ועם יצרני המזון לבעלי חיים. בנוסף, נמשיך לעבוד באופן צמוד עם גופי הרגולציה במטרה להבטיח שהמוצרים שלנו יהיו בטוחים לחלוטין, בריאים ומסומנים כנדרש".

שיתוף בטוויטר שיתוף בוואטסאפ שיתוף בפייסבוק שיתוף במייל

תגיות