אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מחקר בינ"ל: ישראל מפגרת אחרי המערב בשוויון בין המינים

מחקר בינ"ל: ישראל מפגרת אחרי המערב בשוויון בין המינים

על אף המאמצים לצמצם את הפערים בין גברים ונשים, מחקר חדש שהקיף 129 מדינות, חושף כי 40% מאוכלוסיית הנשים בעולם חיות במדינות ללא שוויון בין המינים. רק 8% מהמדינות קיבלו ציון המוגדר טוב. 12%מהמדינות קיבלו ציון כמעט טוב ובהן גם ישראל. ומי המדינה המתקדמת בעולם מבחינת שוויון מגדרי?

03.06.2019, 22:09 | שירות כלכליסט
40% מאוכלוסיית הנשים בעולם מתגוררת במדינות שרחוקות מלספק להן שוויון מגדרי, כך עולה ממחקר חדש שפרסם ארגון Equal Measures 2030. על פי המחקר, 2.8 מיליארד נשים ובנות ברחבי העולם חיות במדינות שרמות שיוויון המגדרי בהן מוגדרות כ"נמוכות" או "נמוכות מאד", זאת על אף המאמצים המתמשכים לצמצם את הפערים.  

קראו עוד בכלכליסט

המחקר כולל דירוג של 129 מדינות ברחבי העולם בהתבסס על ההצלחה שלהן בהשגת שיוויון מגדרי ב-14 מתוך 17 יעדי פיתוח שהציב האו"ם ב-2015 במטרה לשפר את איכות החיים העולמית עד 2030. למטרת המחקר הנוכחי, היעדים הללו חולקו ל-51 תת קטגוריות שמודדות תחומים כמו בריאות, חינוך, אלימות מגדרית, עבודה ופוליטיקה. למרבה הצער, התברר כי אף לא מדינה אחת "הגיעה לשוויון המגדרי המובטח".

נשים סעודיות בקניון, צילום: רויטרס נשים סעודיות בקניון | צילום: רויטרס נשים סעודיות בקניון, צילום: רויטרס

8% בלבד מתוך 129 המדינות שנבדקו קיבלו ציון המוגדר כ"טוב", כלומר ניקוד של 80 ומעלה מתוך ניקוד מקסימאלי של 100, אם כי אף מדינה לא השיגה ציון של מעל 90. בדומה, 12% מהמדינות קיבלו ציון "כמעט טוב" שנע בין 70 ל-79. ישראל משתייכת לקטגוריה הזו לאחר שקיבלה ציון של 76.7, שמציב אותה אחרי מרבית מדינות המערב, כשבאירופה היא מקדימה את הונגריה ורומניה בלבד.

בריטניה דורגה במקום ה-17, על אף שבראשה עומדת אישה, צילום: אי פי איי בריטניה דורגה במקום ה-17, על אף שבראשה עומדת אישה | צילום: אי פי איי בריטניה דורגה במקום ה-17, על אף שבראשה עומדת אישה, צילום: אי פי איי

עם זאת, 80% מהמדינות קיבלו ציונים של מתחת ל-70. הממוצע העולמי עומד על 65.7 נקודות בלבד, או כפי שהגדירו במחקר "עובר בקושי".

בכל זאת, בראש הרשימה עומדת דנמרק שהוכתרה למתקדמת ביותר בעולם מבחינת שוויון מגדרי לאחר שקיבלה ציון של 89.3. שאר העשירייה מורכבת מפינלנד, שבדיה, נורבדיה, הולנד, סלובניה, גרמניה, קנדה, אירלנד ואוסטרליה.

בריטניה דורגה במקום ה-17, על אף שבראשה עומדת אישה, זו הפעם השנייה (אם כי זה השבוע האחרון של תרזה מיי בתפקיד לאחר שהתפטרה בשל כישלון הברקזיט), בעוד שארה"ב מסתפקת במקום ה-28.

בקצה הדירוג נמצאת צ'אד שקיבלה ניקוד של 33.4 בלבד, לפניה נמצאות הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו, קונגו, תימן וניגר.

מלינדה גייטס, יו"ר עמותת ביל ומלינדה גייטס, שהייתה אחת המממנות של המחקר, מסרה בתגובה כי הממצאים צריכים להוות "קריאת השכמה" לקובעי המדיניות. עם זאת, היא ציינה גם את העבודה שבוצעה בנושא בשנים האחרונות בכמה מהמדינות הפחות מפותחת, שלדבריה מספקת תקווה לעתיד. "מדינות רבות שלהן המשאבים המוגבלים ביותר נוקטות בצעדים משמעותיים בהסרת המכשולים שעומדים בפני נשים ונערות", הסבירה. "זה רק מוכיח כי בכל הקשור לשיוויון מגדרי, לממשלות אין שום תירוץ להיעדר פעולה".

תגיות

15 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

14.
הגברים מופלים לרעה בכל התחומים
הם נהרגים במלחמות, מקבלים עונשים חמורים יותר בבתי משפט, עובדים בעבודות מסוכנות יותר, מהווים מיעוט באוניברסיטאות, משלמים מזונות, עובדים 5 שנים יותר מנשים, וכן הלאה. 98% אחוז מהגברים חיים במדינות שמצבם בהם גרוע מאד, ורק 2% במדינות שמצבם כמעט טוב.
נור  |  04.06.19
13.
הגברים מופלים לרעה בכל התחומים
הם נהרגים במלחמות, מקבלים עונשים חמורים יותר בבתי משפט, עובדים בעבודות מסוכנות יותר, מהווים מיעוט באוניברסיטאות, משלמים מזונות, עובדים 5 שנים יותר מנשים, וכן הלאה. 98% אחוז מהגברים חיים במדינות שמצבם בהם גרוע מאד, ורק 2% במדינות שמצבם כמעט טוב.
נור  |  04.06.19
לכל התגובות