אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האכזבה מאובר וליפט חתכה 200 מיליון דולר מהשווי של פייבר צילום: עומר הכהן

האכזבה מאובר וליפט חתכה 200 מיליון דולר מהשווי של פייבר

פייבר מתכננת למכור 6 מיליון מניות לפי מחיר של 18‑20 דולר למניה. המרוויח הגדול מההנפקה, גם בשווייה המקוצץ, יהיה יונתן קולבר, בעבר אחד המנהלים הבולטים והמתוגמלים בישראל, שמחזיק באופן אישי בנתח הגדול ביותר מהחברה - 15.9%

04.06.2019, 08:48 | סופי שולמן
פייבר הישראלית, שנערכת להנפקתה בבורסה בניו יורק, מעוניינת לגייס 121 מיליון דולר לפי מחיר של 18 עד 20 דולר למניה - כך לפי תשקיף מעודכן שהגישה אתמול לרשות ני"ע האמריקאית (SEC).

קראו עוד בכלכליסט

הערכות ראשוניות דיברו על כך שפייבר - שפיתחה זירת מסחר לשירותי פרילאנס - תונפק לפי שווי של 800 מיליון דולר. התשקיף המעודכן של החברה חשף אתמול כי השווי יהיה נמוך דרמטית וינוע סביב 600 מיליון דולר.

מיכה קאופמן מנכ"ל פייבר , צילום: עומר הכהן מיכה קאופמן מנכ"ל פייבר | צילום: עומר הכהן מיכה קאופמן מנכ"ל פייבר , צילום: עומר הכהן

על פי התשקיף, החברה תיווכה במעל ל־50 מיליון עסקאות עד היום, מציעה שירותי פרילאנס ביותר מ־200 קטגוריות, פועלת בכ־160 מדינות ורשמה צמיחה של 45% בהכנסות ב־2018.

פייבר, שאותה מנהל המנכ"ל והמייסד־שותף מיכה קאופמן, גייסה מאז הקמתה ב־2010 111 מיליון דולר, בין היתר מבסמר ונצ'רס וקומרה קפיטל.

רווח משתי ההנפקות

לא לעתים קרובות מגיע יזם אחד עם שתי חברות שהקים לנאסד"ק באותה שנה. הדבר עומד לקרות ככל הנראה לשי וינינגר, שייסד את פייבר יחד עם קאופמן, ולאחר מכן פרש כדי להקים את למונייד.

ההחלטה של וינינגר מסתמנת כנכונה, שכן פייבר תונפק לפי שווי נמוך משמעותית מזה של למונייד. ועדיין, הוא ירוויח משתי ההנפקות. התשקיף המעודכן שפרסמה אתמול פייבר חושף כי וינינגר מחזיק ב־6.8% ממניות החברה, ואלה יהפכו ל־5.5% בעקבות הדילול בהנפקה. חבילת המניות של וינינגר תהיה שווה כ־30 מיליון דולר לאחר שפייבר תהפוך לחברה ציבורית. לעומת זאת, קאופמן מחזיק 9.3% מהמניות ערב ההנפקה, לאחר הדילול יהפכו ל־7.5%. עם בעלי המניות הגדולים הנוספים בפייבר נמנות הקרנות בסמר קפיטל, אקסל קפיטל, קומרה, סקוור פג ו־ION.

פייבר, כאמור, מתכננת למכור 6 מיליון מניות לפי מחיר של 18‑20 דולר למניה. טווח מחירים זה משקף שווי של 580 עד 640 מיליון דולר לאחר הגיוס ובהנחת מימוש אופציית החתמים שמונה 800 אלף מניות. את ההנפקה מובילים בנקי ההשקעות ג'יי. פי מורגן וסיטי, יחד עם יו.בי.אס, בנק אוף אמריקה, נידהם, אופנהיימר ו־JMP.

בחברה מעריכים כי במידה שההנפקה תתבצע לפי מחיר של 19 דולר למניה, התקבולים שיגיעו לקופתה יסתכמו ב־88 מיליון דולר לאחר עמלות החתמים. בעלי המניות הקיימים לא יממשו מניות בהנפקה, אך לעובדי החברה יש כיום 4.1 מיליון אופציות במחיר מימוש ממוצע של 7.93 דולרים, שייכנסו לתוך הכסף. פייבר תנפיק את מניותיה בבורסת ניו יורק (NYSE) ולא בנאסד"ק כפי שנוהגות רוב חברות ההייטק. היא תיסחר תחת הסימול "FVRR".

יונתן קולבר, בעל המניות הפרטי הגדול ביותר בחברה יונתן קולבר, בעל המניות הפרטי הגדול ביותר בחברה יונתן קולבר, בעל המניות הפרטי הגדול ביותר בחברה

יונתן קולבר חוזר בגדול

המרוויח הגדול מהנפקת פייבר, גם בשווייה המקוצץ, יהיה יונתן קולבר, בעבר אחד המנהלים הבולטים והמתוגמלים בישראל. התשקיף חושף כי קולבר מחזיק באופן אישי בנתח הגדול ביותר מהחברה — 15.9% שלאחר ההנפקה ידוללו ל־12.9%. קולבר גם יתמנה לדירקטור בפייבר לאחר ההנפקה.

אף שקולבר משמש כשותף ויועץ בקרן ההון סיכון ויולה, את ההשקעה בפייבר הוא ביצע באופן אישי כאנג'ל. קולבר נכנס לחברה עוד בסבב הגיוס הראשון שלה, שהתקיים זמן קצר לאחר הקמתה ב־2010. מאז הוא השתתף בכל סבבי הגיוס שלה, כדי לשמר את נתחו. לאחר ההנפקה, האחזקה שלו תהיה שווה כ־80 מיליון דולר.

קולבר נמנה עם השותפים בקרן ויולה מאז 2008, אך בתפקידו המוכר ביותר שימש כמנכ"ל קונצרן כור בין 1998 ל־2006. קולבר מכהן כיום במקביל גם כדירקטור באירונאוטיקס ובאיתמר מדיקל.

שווייה של פייבר בהנפקה הושפע לרעה בעקבות ההנפקות האחרונות של חברות בתחום הכלכלה השיתופית כגון ליפט, אובר ובעיקר מתחרתה הישירה אפוורק.

המשקיעים בוול סטריט מתייחסים בחשדנות כלפי חברות אלו, שאמנם מציגות שיעורי צמיחה מהירים, אך לא מראות מסלול ברור לרווחיות.

כך למשל, אפוורק שמתחרה ראש בראש מול פייבר עם פלטפורמה דומה חזרה אל מחיר ההנפקה שנערכה לפני חצי שנה, לאחר שהתוצאות שלה הראו האטה בקצב הצמיחה והמשך הפסדים.

פייבר, שמעסיקה 363 עובדים, סיימה את הרבעון הראשון של 2019 עם הכנסות של 23.8 מיליון דולר, זינוק של 42% לעומת הרבעון המקביל. יותר ממחצית מהכנסות החברה נותבו להוצאות שיווק ומכירות, כך שהיא רשמה הפסד תפעולי של 8.5 מיליון דולר.

בשורה התחתונה הפסידה פייבר 8.3 מיליון דולר, שיפור ניכר לעומת הפסד כפול של 16 מיליון דולר ברבעון הראשון של 2018.

תגיות