אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מנכ"לית בנק לאומי רקפת רוסק עמינח פורשת - לאחר כהונה של 7 שנים צילום: DLD

מנכ"לית בנק לאומי רקפת רוסק עמינח פורשת - לאחר כהונה של 7 שנים

טלטלה במערכת הבנקאית: רוסק עמינח תפרוש בפועל בעוד כמה חודשים, לאחר מציאת מחליף ובתום העברה מסודרת של התפקיד; הפרישה, במקביל לעזיבתו של היו"ר דוד ברודט; שלושה תפקידי מנכ"ל במערכת הבנקאית התפנו תוך חודשיים - לאומי, הפועלים ודיסקונט

30.06.2019, 09:01 | רחלי בינדמן ומיקי גרינפלד

הצטרפו לעדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט

 

טלטלה במערכת הבנקאית - מנכ"לית בנק לאומירקפת רוסק עמינח פורשת מתפקידה, לאחר כהונה של 7 שנים בתפקיד המנכ"לית ובסך הכול 15 שנה בבנק. לפי הערכות, רוסק עמינח בדרך להשתלב בגוף בינלאומי שאליו תביא את הידע שלה בתחום הדיגיטל והבנקאות הדיגיטלית.

לאומי מדווח הבוקר לבורסה על דבר הפרישה ומציין כי מועד סיום הכהונה צפוי בחודשים הקרובים, לאחר מציאת מחליף - "לאחר שהדירקטוריון יחליט לגבי מינוי מנכ"ל חדש והעברה מסודרת של התפקיד".   

קראו עוד בכלכליסט

בכך מתפנה בתוך תקופה קצרה תפקיד המנכ"ל של שני הבנקים הגדולים במדינה: בחודש אפריל הודיע מנכ"ל בנק הפועלים אריק פינטו כי יסיים את תפקידו בסוף השנה ולא ימשיך לקדנציה נוספת מעבר לשלוש וחצי שנות כהונתו. בפועליםמתקרבים להחלטה סופית על יורשו של פינטו בתפקיד. בתחילת החודש הודיעה גם מנכ"לית דיסקונט לילך אשר טופילסקי על פרישתה, כך ששלושה מחמשת הבנקים הגדולים במדינה מצפים להנהגה חדשה.  

כשברקע ההחלטה המתקרבת על זהות יו"ר הבנק העתידי, כתבה רוסק עמינח בהודעת ההתפטרות שלה כי "בתום שבע שנים החלטתי שהגיעה העת לפרוש מתפקידי. לאחרונה התלבטתי לגבי העיתוי הנכון להודיע על פרישתי מהבנק. החלטתי שיהיה זה נכון להודיע על הפרישה עוד בטרם מחליט דירקטוריון הבנק על מינוי יו"ר דירקטוריון שיחליף אותך, בתום תשע שנות כהונתך. זאת על מנת למנוע כל אמירה שעלולה לייצר קשר בין זהות היו"ר שייבחר לבין החלטתי לפרוש".

רוסק עמינח משאירה שולחן נקי ליורש: רק בשבוע שעבר דיווח לאומי על סיכום שהובילה ההנהלה עם ועד העובדים על חתימת הסדר קיבוצי חדש לשלוש השנים הקרובות, בתום מו"מ ממושך ושקט שנערך בין ההנהלה לבין העובדים. כחלק ממהלכי ההתייעלות לאומי יעביר בהדרגה את משרדי הנהלת הבנק מתל אביב והמרכז למתחם קש"ב בלוד.

עמינח הציגה בקדנציה שלה שורה של הישגים, החל מחתימה על הסדר עם רשויות המס האמריקאיות במה שהיה נראה פשרה יקרה עם קנס של 400 מיליון דולר ובדיעבד התברר כהחלטה מבריקה על רקע החמרת הקנסות והענישה מצד האמריקאים במקרה של מזרחי וכנראה גם בפרשת פועלים. בהמשך הובילה רוסק עמינח הליכי התייעלות אגרסיביים בבנק שכללו סגירת סניפים וצמצום משרות משמעותי וכן הקמת הבנק הדיגיטלי פפר, שאמנם לא מצליח בשלב זה, אך היה הסנונית הראשונה לבנקאות דיגיטלית שלאחריה הגיעו המתחרים עם פתרונות דיגיטליים משל עצמם. רוסק עמינח גם הובילה את המכירה המוצלחת של לאומי קארד לקרן ההשקעות ורבורג פינקוס.

המחליף שלה יעמוד בפני אתגרים רבים שעמם מתמודדת המערכת הבנקאית, בדגש על התחרות העזה להטמעת אפליקציות התשלום של הבנקים פיי, של לאומי וביט של פועלים כאפליקציות תשלום בבתי עסק, תחרות עם חברות כרטיסי האשראי והתחרות האפשרית מבנקים קטנים בזכות מאגר נתוני האשראי והמשך מאמצי התייעלות ומעבר לדיגיטל.  

רקפת רוסק עמינח, צילום: אוראל כהן רקפת רוסק עמינח | צילום: אוראל כהן רקפת רוסק עמינח, צילום: אוראל כהן

דירקטוריון בנק לאומי אמור להתכנס היום ולבחור יו"ר חדש שיחליף את היו"ר המכהן דוד ברודט, שמסיים את תפקידו. באופן חסר תקדים מתמודדים על התפקיד שליש מחברי דירקטוריון הבנק, ארבעה מועמדים מתוך 12. המועמדים הם ד"ר שמואל (מולי) בן צבי, אוהד מראני, ד"ר סאמר חאג' יחיא ויצחק (איציק) שריר, שהצטרף למרוץ לפני חודש במפתיע. הבחירה של היו"ר  הופכת כעת הרבה יותר דרמטית שכן היו"ר הבא יצטרך לאתר את המחליף של רוסק עמינח. מי שמסומן כמועמד המוביל להחליף את רוסק עמינח הוא חנן פרידמן, המשנה למנכ"ל וראש חטיבת האסטרטגיה אך כאמור ההכרעה לגבי זהות המנכ"ל הבא היא בידיים של יו"ר שאמור להיבחר רק היום.

 

לאומי סיכם את הרבעון הראשון של השנה עם זינוק של 50% ברווח הנקי ל-1.09 מיליארד שקל - שמיוחס בין היתר לרווח שנרשם בעסקת המכירה של לאומי קארד לקרן ההשקעות ורבורג פינקוס. עסקה זו הניבה לבנק רווח חד פעמי לפני מס של 314 מיליון שקל ורווח אחרי מס של כ-215 מיליון שקל. 

בנטרול הרווח החד פעמי עלו רווחי הבנק ב-20%. הבנק יחלק כמידי רבעון דיבידנד בשיעור 40% מהרווח הנקי בהיקף של 437 מיליון שקלואף אישר תכנית נוספת לרכישה עצמית של מניות בהיקף של 700 מיליון שקל לאחר שתכנית הרכישה העצמית הקודמת מומשה במלואה. התשואה להון של הבנק ברבעון עמדה על 12.7% בהשוואה ל-9% ברבעון המקביל. בנטרול השפעת לאומי קארד התשואה על ההון הייתה עומדת על 10.1% לעומת 8.6% ברבעון המקביל.

תגיות