אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בכיר בפייסבוק הבטיח לקונגרס: ליברה לא יושק לפני הסדרה רגולטורית צילום: רויטרס

בכיר בפייסבוק הבטיח לקונגרס: ליברה לא יושק לפני הסדרה רגולטורית

כך מצוין בחלק הכתוב בעדותו של דיוויד מרקוס, ראש החברה הבת שתטפל במטבע הקריפטו; לדבריו, "ליברה הוא אמצעי תשלום, לא השקעה. אנשים ישתמשו בו כדי לשלוח כסף לבני משפחה במדינות אחרות, או כדי לבצע רכישות"; המטבע יגובה במטבעות מוכרים ובאג"ח ממשלתי

15.07.2019, 20:29 | עומר כביר
פייסבוק לא תשיק את מטבע הקריפטו ליברה לפני שהסוגיות הרגולטוריות בתחום זה יטופלו במלואן – כך אומר דיוויד מרקוס, ראש קליברה, החברה הבת שמקימה פייסבוק כדי ליצור יישומים בעבור המטבע העתידי, בחלק הכתוב של עדותו לקונגרס האמריקאי לקראת השימוע בנושא המטבע שבו הוא צפוי לקחת חלק מחר (ג').

קראו עוד בכלכליסט

"פייסבוק לא תציע את ליברה לפני שנטפל במלואן בכל הסוגיות הרגולטוריות וקיבלנו את האישורים המתאימים", הוא הבטיח. מרקוס צפוי לחזור על הדברים בפתח עדותו.

 , צילום: facebook צילום: facebook  , צילום: facebook

מרקוס, לשעבר נשיא פייפאל ומנהל פייסבוק מסנג'ר, מוביל את המאמצים בפייסבוק להשקת ליברה. המטבע עצמו לא יושק על ידי פייסבוק אלא באמצעות ארגון ליברה, שפייסבוק נמצאת בין השותפים המייסדים שלו, ושיפעל מג'נבה. בהתאם, אמר מרקוס, פעילות המטבע תהיה כפופה לרגולטור הפיננסי של שווייץ - Swiss Financial Markets Supervisory Authority(FINMA). "קיימנו כבר דיונים ראשוניים עם FINMA ומצפים להמשיך לפעול אתם ליצירת מסגרת רגולטורית מתאימה לארגון ליברה", הוא אמר. "הארגון גם מתכוון להירשם אצל רשת אכיפת הפשעים הפיננסיים של משרד האוצר בארה"ב כעסק לשירותי כספים".

הוא מוסיף: "ארגון ליברה מחויב לעבודה עם מקבלי החלטות ורגולטורים על מנת להביא ליישום בטוח, שקוף וידידותי למשתמש של ליברה. הארגון מכיר בכך שבלוקצ'יין זו טכנולוגיה חדשנית ושמקבלי החלטות חייבים לקבוע איך הטכנולוגיה הזו תשתלב בנוף הרגולטורי. ארגון ליברה ימשיך לעבוד עם רגולטורים ומקבלי החלטות על מנת לוודא שהוא עומד בכל הדרישות החוקיות והרגולטוריות".

לדברי מרקוס, פייסבוק חשפה את התוכניות בתחום במיוחד מתוך כוונה ללבן את הסוגיות הרגולטוריות השונות. "אני צופה שזה יהיה הליך הבדיקה הרגולטורי הנרחב, המקיף והזהיר ביותר שנעשה לפני השקת מוצר בהיסטוריה של הפינטק. אנחנו יודעים שצריך זמן כדי לעשות את זה כמו שצריך", הוא אמר.

מרקוס גם תיאר את תוכניות פייסבוק לגבי אופן השימוש בליברה. "ליברה הוא אמצעי תשלום, לא השקעה", הבהיר. "אנשים לא יקנו אותו כדי להחזיק בו כמו מניה או אגרת חוב, מתוך ציפייה לתשלומי ריבית או לעלייה בערכו. תחת זאת, ליברה הוא כמו מזומן. אנשים ישתמשו בו כדי לשלוח כסף לבני משפחה במדינות אחרות, או כדי לבצע רכישות".

איך יגובה המטבע?

עוד נחשפו בדברים פרטים נוספים על הרזרבה שתגבה את הערך של ליברה – אוסף של מטבעות מוכרים ואג"ח ממשלתיים נזילים קצרי טווח שישמשו לייצוב ערך המטבע ולמניעת הנפיצות שמאפיינת מטבעות כמו ביטקוין. בין המטבעות שיכללו ברזרבה, גילה מרקוס, נמנים הדולר, הפאונד הבריטי, היורו והין היפני. "גישה זו תצמצם חשיפה לתנודתיות מאזור אחד, ותספק יציבות לאנשים בכל העולם שיוכלו לסמוך על הליברה לצרכים פיננסיים יומיומיים. הנכסים יוחזקו ברשת מבוזרת גיאוגרפית על ידי נאמנים תחת רגולציה עם דירוג אשראי לעיסוק בהשקעות. נאמנים אלו מנוסים בשמירה על נכסים בשווי מיליארדי ואפילו טריליוני דולרים".

לגבי המעמד של ארגון ליברה ביחס לבנקים מרכזיים אמר מרקוס: "לארגון אין כוונה להתחרות במטבעות ריבוניים או להיכנס לתחום המדיניות המוניטרית. הוא יעבוד עם הפדרל ריזרב ובנקים מרכזיים אחרים כדי לוודא שליברה לא מתחרה במטבעות ריבוניים או מתערב במדיניות מוניטרית. מדיניות מוניטרית היא נחלתם של בנקים מרכזיים בלבד".

לגבי פרטיות הבטיח מרקוס שארגון ליברה לא ישמור מידע אישי של משתמשים שעושים שימוש בבלוקצ'יין של המטבע, מעבר למידע הגלוי בכל מקרה של הכתובות הפומביות, סכום העסקה ומועדה. לגבי קליברה, החברה הבת של פייסבוק שבראשה הוא עומד, אמר מרקוס שמידע המשתשמשים שיעשו שימוש במוצריה (הראשון שבהם יהיה ארנק דיגיטלי לליברה) לא ישותף עם פייסבוק ולכן לא ישמש להצגת פרסומות ממוקדות – הבטחה שיש לקחת בערבון מוגבל, שכן היא דומה להבטחות שפזרה פייסבוק עם רכישת אינסטגרם. הוא הוסיף עוד שאין ציפייה שקליברה תרוויח כסף בתחילת פעילותה

תגיות