אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
העזיבות שריגשו את השוק: אייל לפידות ורקפת רוסק־עמינח צילום: יוסי זליגר

העזיבות שריגשו את השוק: אייל לפידות ורקפת רוסק־עמינח

שישה מנכ"לים בולטים פרשו במפתיע בשלושת החודשים האחרונים ועוררו תגובות שונות בשוק. ההודעות על עזיבת מנכ"ל הפניקס ומנכ"לית בנק לאומי חוללו סערות, בעוד פרישת המנכ"לים של דיסקונט והפועלים לא גררו תזוזה של ממש במניות

16.07.2019, 08:47 | אורי גלאור

הצטרפו לעדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט

 

עד כמה מעריכים המשקיעים שהעומד בראש החברה חיוני להצלחתה? במידה רבה ניתן לומר שתגובת המניה לעזיבת המנכ"ל היא הפרמטר שמגלם את הערך שהמשקיעים מייחסים לו.

קראו עוד בכלכליסט

בשלושת החודשים האחרונים שישה מנכ"לים של חברות שכלולות במדד ת"א 35 הודיעו על פרישתם, ארבעה מהם מהמערכת הפיננסית. מדובר בשלושת מנכ"לי הבנקים הגדולים - אריק פינטו מהפועלים, רקפת רוסק־עמינח מלאומי ולילך אשר־טופילסקי מדיסקונט - מנכ"ל חברת הביטוח הפניקס אייל לפידות שעבר לנהל את שיכון ובינוי, אבי לוי שפרש מענקית הקניונים מליסרון, ומנכ"ל בזן ישר בן מרדכי.

כדי למדוד את המשקל הסגולי שמעניק השוק למנכ"לים, בדק "כלכליסט" את ביצועי המניה ביום שהודיעו על פרישתם בהשוואה לשוק כולו, שמגולם במדד ת"א־125. ככל שהפער היה גדול יותר, כך ניתן לייחס למנכ"ל משקל סגולי גבוה יותר.

תגובה חזקה יותר לשמועות

לפי תגובת השוק, נראה שהמשקל הסגולי הגבוה ביותר יוחס ללפידות שעמד בראש הפניקס במשך עשור. ביום ההודעה על פרישתו ירדה המניה ב־2.04%, זאת בשעה שמדד ת"א 125 עלה ב־0.52% באותו היום. כלומר, פער של 2.56%.

נתון זה אינו מציב אותו בראש הטבלה ואליו יש להוסיף את הירידה במניה שהתרחשה כשנודע על המגעים שהוא מנהל מול שיכון ובינוי. באותו היום ירדה מניית חברת הביטוח ב־3.05%, זאת בשעה שמדד ת"א־125 עלה באותו היום בכמעט 1.5%. פער זה - 4.47% - הוא שמציב אותו בראש הטבלה. לכך יש להוסיף את הזינוק הדו־ספרתי שנרשם במניית שיכון ובינוי ביום שבו נודע על המגעים מול לפידות.

המשקל הסגולי השני בגובהו יוחס על ידי השוק לרוסק־עמינח, שעמדה בראש בנק לאומי במשך שבע שנים. ביום ההודעה על פרישתה ירדה המניה ב־1.79%, בעוד מדד ת"א־125 עלה ב־1.2%. כלומר, מדובר בפער של כמעט 3%.

במקום השלישי מתמקם לוי, שניהל את מליסרון במשך שבע שנים. ביום ההודעה על פרישתו ירדה מניית ענקית הקניונים בכמעט 2.8% בעוד מדד ת"א־125 ירד ב־0.03% בלבד — פער של 2.75%.

במקום הרביעי מתמקם בן מרדכי, שעמד בראש בזן במשך שנה וחצי בסיבוב הנוכחי, זאת לאחר שכיהן בעבר כמנכ"ל החברה במשך 11 שנים. ביום עזיבתו ירדה מניית החברה ב־1.33%, זאת בשעה שמדד ת"א־125 עלה ב־0.75% ־ פער של כמעט 2.1%.

בתחתית הרשימה: פינטו

לפי שיטה זו, נדמה שהשוק העניק את המשקל הסגולי הנמוך ביותר מבין השישה למנכ"לי דיסקונט והפועלים. ביום ההודעה על פרישתה של אשר־טופילסקי ירדה מניית דיסקונט ב־0.49% בלבד, זאת בשעה שמדד ת"א־125 עלה במעט יותר מ־0.3%. כלומר, הפער עמד 0.82% בלבד. כשפינטו הודיע על פרישתו מהפועלים, מניית הבנק ירדה ב־0.54% ומדד ת"א־125 ירד ב־0.06% – פער של 0.48% בלבד.

תגיות