אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הישראלי שישתתף השנה בארוחה עם באפט: "הזדמנות מדהימה" צילום: רויטרס

הישראלי שישתתף השנה בארוחה עם באפט: "הזדמנות מדהימה"

הזוכה במכרז השנתי לארוחת צהרים עם איל ההון, ג'סטין סאן, הזמין את היזם הישראלי יוני אסיא, מייסד eToro, להצטרף אליו. "כנראה שלא נצליח לשכנע אותו ששוק הקריפטו הוא מעניין", אמר אסיא, מחלוצי התחום בארץ, "זה נוגד את תפיסת העולם שלו"

22.07.2019, 13:07 | מאיר אורבך

יוני אסיא, מייסד פלטפורמת ההשקעות eToro, עומד להשתתף בארוחה המיוחדת של וורן באפט; בכל שנה עורך איל ההון האמריקאי מכרז על האפשרות לסעוד עמו צהריים, כאשר ההצעה הזוכה מועברת כתרומה. השנה זכה במכרז ג׳סטין סאן, היזם שעומד מאחורי מטבע ה׳טרון׳, הגרסה הסינית של המטבע הדיגיטלי את׳ריום.

קראו עוד בכלכליסט

התענוג עלה לסאן קצת יותר מ-4.5 מיליון דולר. עתה נודע שסאן הזמין את אסיא להצטרף איתו לארוחה, שתתרחש בארה״ב בימים הקרובים.

יוני אסיא, צילום: אוראל כהן יוני אסיא | צילום: אוראל כהן יוני אסיא, צילום: אוראל כהן

אסיא נחשב לאחד מחלוצי תחום הקריפטו בישראל וממייסדי הפורום הישראלי לבלוקצ׳יין; הוא פועל במסגרת eToro לצמצום פערי אי-שוויון ועוני בעולם, דרך מיזם שזכה לשם GoodDollar. סאן מיודד עם אסיא שנים ארוכות, על רקע העניין והעיסוק המשותף שלהם, ולכן הוזמן לארוחה.

״אני מאוד נרגש מההזמנה ומההזדמנות להיפגש עם אחד מהמשקיעים הגדולים בהיסטוריה, אחד העשירים בעולם וגם נדבן בקנה מידה עצום", מסר אסיא. "האפשרות לאכול צהריים עם אחד המוחות המבריקים של המאה היא מדהימה. כנראה שלא נצליח לשכנע אותו ששוק הקריפטו הוא מעניין, כי זה נוגד את תפיסת העולם שלו, אבל אולי נוכל להגיע להסכמה שמדובר בכלי שבאמצעותו ניתן לצמצם את פערי אי-השוויון בעולם״.

  

וורן באפט, צילום: בלומברג וורן באפט | צילום: בלומברג וורן באפט, צילום: בלומברג

"אני מצפה בכיליון עיניים לפגישה עם חלוץ אמיתי בתחום ההשקעות", מסר סאן בתחילת החודש שעבר, כשנודע שזכה במכרז לארוחה עם המשקיע המפורסם לאחר שהציע 4.6 מיליון דולר. "אני נרגש מהאפשרות לשוחח עם וורן באפט על הפוטנציאל של בלוקצ'יין ולקבל ממנו עצות חשובות ותובנות על יזמות והימורים נועזים על העתיד". כמו כן, כתב בזמנו בטוויטר שיזמין לארוחה "אנשי עסקים מובילים בתעשיית הבלוקצ'יין שיפגשו טייקון השקעות", שכן מדובר בהזדמנות טובה "להבנה הדדית והעברת מידע".

סאן הוא מנכ"ל שירות שיתוף הקבצים BitTorrent, אותו רכש בשנה שעברה ב-120 מיליון דולר. הוא גם מייסד Peiwo, אפליקציה הדומה לסנאפצ'ט ומחברת בין גולשים באמצעות סרטון היכרות בן עשר שניות. לצד סאן ואסיא, ישתתפו בארוחה עוד שישה מוזמנים של הזוכה.

תגיות

24 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

24.
למה בכל הכתבות על אקסיטים ועל קשרים כאלה לא מדברים על הקשרים המשפחתיים שלהם?
לא מוריד בכלום מהכשרון של האנשים, אבל כשיש לך את המשפחה עם הגב הכלכלי והקשרים, יש לך יכולת להגיע למקומות ש 99% מהקוראים לא יכולים להגיע אליהם, ולא משנה כמה כשרון ועבודה קשה יש להם
לא כל אחד יכול להגיע לזה. אם אין לכם חתיכת קשרים, שיהיה לכם בהצלחה  |  23.07.19
20.
אין לקריפטוגרפיה דום עתיד - טכנולוגיה מתה
ולכל מי שלא מבין ומנסה את מזלו, חבל על הזמן, העולם כבר זנח את הטכנולוגיה שרק פשע מאורגן עוד משתמש בה לצורך תשלום במטבעות וירטואליים. למרות התכנסותה של הטכנולוגיה, עלות הפעלתה יקרה בהרבה משטר הטכנולוגיות ולכן נזנחה ע״י כל החברות הגדולות וכל מדינות העולם. ולכן זו טכנולוגיה לא יעילה ויקרה שעבר זמנה. וישנן טכנולוגיות מתקדמות ממנה בהרבה
גיל  |  22.07.19
לכל התגובות